Waris Majeed, BK Häcken

Statistik Allsvenskan 2012
Matcher: 29
Mål: 23 (1:a i Allsvenskan)
Assist: 9 (4:e i Allsvenskan)
Varningar: 4

Waris Majeed fanns med i samtliga ”drömelvor” utom en bland årets nomineringar. När hade ni, i Häcken, en bättre spelare senast?
- Att jämföra spelare är svårt. Stig Töfting, Mathias Ranégie och Kim Källström är tre andra Häckenspelare som jag tycker har haft det där lilla extra men de är alla helt skiljda spelartyper. Oavsett vad så kommer det bli svårt att ersätta honom.
 
Förutom att han vinner skytteligan överlägset ligger han även högt upp i assistligan. Är Waris bara en renodlad målskytt? Eller en bra framspelare också?
- Waris är det största offensiva vapnet vi haft den här säsongen och definitivt inte bara en renodlad målskytt. Han skapar ytor åt sina medspelare med sin blotta närvaro i och med att många backlinjer väljer att falla för att minimera risken att råka ut för en löpande Waris. Jag minns ett mål mot Djurgården i somras då René Makondele obehindrat fått driva med bollen mot mål utan att någon gått på honom. Djurgårdsbacklinjen oroade sig mest för Waris som sprang där någonstans och Makondele tackade och tog emot och gjorde mål. 

Tror du att Häcken kommer sälja vinter, och tycker du att Häcken ska sälja i vinter? Varför/varför inte?
- Hur mycket man än velat se honom ännu en säsong så är det inget snack om saken att han vill vidare. Han har inte så mycket mer att bevisa i Allsvenskan.


 
Tack till Jonas Falk, Sektion G, för dina svar!

¤ ¤ ¤

Röstfördelningen presenteras samtidigt som Årets anfallare II koras.Årets Allsvenska Elva - hittills:

Ivan Turina
Martin Lorentzson - Pontus Jansson - Niklas Backman - Kari Arkivuo
Stefan Ishizaki - Martin Ericsson - Oscar Hiljemark - Niklas Hult
Waris Majeed - X

- - -
Imorgon klockan 09:00 presenteras Årets anfallare II.