Omgång 7:s...

Snyggaste mål: Vi vill hävda att det görs ovanligt många snygga mål i allsvenskan nu för tiden. Vi vill också hävda att vi har sociala medier att tacka för det. Med ett drömmål dyker man inte längre bara upp i signerat Svanberg i sportspegeln. Ditt mål visas för hela världen, något som inte är att underskatta i ett ökat spelarvärde (lex Andres Vasquez. Se mål här.). Vad som ser ut att bli Allsvenskans enda spelare i VM i sommar stod för ett riktigt drömmål under omgång 7. Costa Ricanen Celso Borges fångade upp en andraboll på bröstet och dundrade iväg den som om det vore hans sista spark. Vi har sett det målet en gång tidigare. Det var på volleykick 1997 på Västbergaskolan. Det var i alla fall så vi uppfattade det, då en av oss stod i mål. AIK-spelaren som förmodligen kommer lämna Sverige efter sin VM-debut höjde troligtvis sitt pris med 20% bara där. Se volley kick-målet här.


Fulaste mål: Tobias Eriksson och Måns Söderqvist gör allt rätt vid Kalmars 1-0 mål mot Örebro. Men gör backen allt fel, blir helheten inte särskilt snygg. Detta faktum, tillsammans med att konkurrensen är klen, gör att Måns drar det kortaste strået i veckans omgång. Vi gissar att han tar ganska lätt på det.


Bästa prestation: Den äldsta brodern i Elm-skaran blixtrade till under 10 sekunder i matchen mot Örebro. Han tog hemjobbet, glidtacklade bakifrån, vann bollen snyggt, passade med utsidan till en lagspelare, tog en kvick löpning, fick tillbaka den, lättade bollen över backen på halvvolley och sköt sedan på uppstuds. Det ledde varken till mål eller assist, men däremot till en del tappade hakor. För en sekund kändes det rimligt att Fulham hade köpt honom och att det fanns en Facebook-grupp som hette ”David Elm till Landslaget” med 233 likes. Allt i den sekvensen såg så ”effortless” ut. Det brukar det visserligen göra, men då i bemärkelsen apatisk. 2:06-02:20.
 
Sämsta prestation: MFF:s Ricardinho är långtifrån komplett. Offensivt sitter han solokvist på tronen, men defensivt hör han till de sämre ytterbackarna i Allsvenskan. Därför har de hela tiden rört sig om en vågskål, där styrkorna måste väga upp för svagheterna – och helst lite därtill. Under sina år i Malmö har han oftast kompenserat generöst. Bland annat sina defensiva klavertramp med offensiv briljans, bristande fysik med snabbhet, indianpassningar med ”på läppen”-inlägg, kortväxt med ettrighet, och bleka prestationer med enastående diton. Men efter den katastrofala insatsen mot Häcken i allmänhet, och vid frispelningen av El Kabir i synnerhet, kommer inte en ”bra” insats mot Helsingborg nästa omgång ”cut it”. Vill han snabbt jämna ut balansen igen, är ett tvättäkta hattrick den enda kompensationen som står i paritet. Och känner vi Ricardinho rätt, är det inte omöjligt att han går för det!


Bild: Helsingborgs målvakt, tillika svensk landslagsman, anlände till Solna utan sin matchtröja. När detta sker i vårt korpenlag skäms vi och känner oss oproffsiga. När det sker i vår högstaliga är det pinsamt. Det är extra olyckligt att Pär Hansson var tvungen att släppa in en kandidat till årets mål i en träningströja utan nummer. Målet kommer rullas om och om igen.  Vad kommer youtube-rubriken bli till målet? ”Amazing goal by Borges” eller ”Look at the poor Allsvenskan (swedish league), here’s one of the star players, who also play in the national team, with a really, really shitty shirt. WITHOUT A NUMBER! LOL”


Anders Frisk: Åtvidabergs tränare Peter Swärdh blev uppvisad på läktaren i matchen mot Djurgården, efter gnäll på domslut och en nedsparkad papperskorg. Han som verkar så lugn, tänkte vi. Sedan fylldes vi av förståelse när det stod klart vem som hade dömt matchen: Martin Hansson.


Elefanten i rummet: Djurgårdens Daniel Amartey sägs vara den spelaren som är hetast bland intressenter från utlandet. I alla fall enligt hans agent Patrick Mörk, förstås. Men det senaste draget för att trissa upp priset på den unge ghananen står inte hans agent Patrick Mörk för. Ghanasportsonline.com rapporterade i dagarna om att Liverpool var redo att lägga ett pud på 1,5 miljoner pund (cirka 16 miljoner kronor). Som källa hänvisade de till Daniels agent Patrick Dark. Såvida Patrick inte försöker internationalisera sitt varumärke, så är "Patrick Dark" förmodligen bara en reporter på ghanasportsonline som försöker att dra extra klick till sidan. Någon måste dock lära honom Google translate.  

Citat: 
- Jag är väldigt besviken. Jag vill veta varför jag blir utbytt, men han säger ingenting, säger Mané till GT-sporten.


Lite senare i artikeln framkommer det att han inte tagit upp saken med sin huvudtränare. Tips till Mané: prova att fråga Stahre istället för att ta frågan via media. Vi är ganska övertygade om att det kommer få ett bättre utfall!

Tidigare omgångar:
Omgång 2
Omgång 3
Omgång 4
Omgång 5
Omgång 6