/fotboll/afcunited/forum/10.aspx/fotboll/afcunited/forum/10.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - AFC Eskilstuna
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Elfsborg Gulingen!
2017-05-18 17:38
OK, tack för svar! Inget hat från mig i alla fall.
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-18 16:01
Hej Gulingen! Jag kommer från Eskilstuna och började hålla på AFC när AFC flyttade hit, framförallt med tanke på att jag vill stötta Eskilstuna-lag och för att jag inte hade något lag som jag höll på. Det känns inte det minsta skumt att hålla på AFC, känns inte skumt att hålla på AFC just för att det nu är ett Eskilstuna-lag men klart att det känns konstigt att Eskilstuna tillslut får ett allsvenskt lag igen! Jag vet ju såklart inte hur du känner för Elfsborg men jag känner ett stort hjärta för AFC men jag kan inte veta om du har ett större Elfsborgshjärta. Jag har fått känslor för klubben efter att ha sett träningar, matcher och för att ha pratat med tränare och spelare i klubben. Folk som tror att Ryssholm, Omar och Frimpong är kaxiga har helt fel! Riktigt ödmjuka och sköna grabbar som verkligen vill vara en del av AFC-familjen. Omar och Frimpong gör en del kaxiga kommentarer i media och det är lite deras stil och karaktär men så behöver man inte vara! Ryssholm är otroligt ödmjuk och snäll. Han lägger ner väldigt mycket tid på AFC och gör allt för att vi ska nå framgång. Han är ingen "fotbollsmördare" som bara vill ha makt själv. Vi supportrar som är med nu är starten till förhoppningsvis en fin historia och vi är med och bygger upp AFC-familjen. Jag älskar iallafall AFC men jag vet inte om du älskar Elfsborg mer :) Hoppas på en bra match ikväll! Tycker verkligen om hur Elfsborg spelar och gillar många spelare i Elfsborg. Tror att ni kommer möta oss med mycket hat men det börjar bli tyvärr bli vana med. Lycka till idag!
Postat via SvenskaFans-appen
AFC Eskilstuna -=A.F.C=-
2017-05-18 14:25
Forza AFC.

Håller med, det är viktigt och på tiden att vi spelar som ett lag och inte för oss själva. Kan ofta se tendenser när vi kommer till avslut att man får tunnelseende och vill göra mål själv när man har en helt ren medspelare vid sig.
Elfsborg Gulingen!
2017-05-18 13:58
Välkomna ikväll! En fråga: Ni som är supportrar, är ni Eskilstunabor som helt plötsligt fick ett lag i allsvenskan att hålla på? Måste ändå kännas lite skumt, eller? Jag menar de verkligt starka känslorna för ett lag tar det ju lång tid att få. För min del genom att gå på Ryavallen med pappa och farbror med början för typ 40 år sedan, genom att kompisar i skolan snackat Elfsborg i alla år, genom att bo i en stad där mycket genomsyras av våra klassiska gulsvarta dräkter. Genom attveta historien om hur ett antal grabbar 1904 startade klubben i hjärtat av vår stad. Jag menar er kärlek till AFC kan ju bara inte vara lika stark, eller? Förklara i så fall för mig hur det gått till.
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-17 20:12
Vi måste utnyttja Elfsborgs svagheter imorgon, lyckas vi med dessa tre punkter eller kanske två av dem vinner vi nog! Låt inte Elfsborg föra spelet för mycket har dem över 65% i bollinnehav och Jebali & Lundevall får lira boll är de väldigt farliga Stäng kanterna! Elfsborg älskar att komma runt på kanterna med bl.a Manns och Lundqvist. De har även riktigt bra yttrar som har en väldigt hög högstanivå. Om de lyckas slå in bollen i mitten så kommer vi förmodligen få jobba mot Frick och Prodell som är nickstarka och väldigt fysiskt starka. Utnyttja kanterna själva. Elfsborg har haft problem med inlägg och när lag har kommit runt på kanterna. Deras yttrar är sylvassa framåt men ganska dåliga bakåt. Detta ska vi utnyttja och ge bl.a Manns/Randrup en jobbig dag på våran vänstersida. Det gäller att Omar och Buya överlappar och hela tiden hittar samarbeten offensivt. Forza AFC!
Postat via SvenskaFans-appen
AFC Eskilstuna -=A.F.C=-
2017-05-17 11:15
Riktigt skitigt med avstängningar inför varje match.
Troroch hoppas på denna uppställning.

Erlandsson

Daniel - Öhman - Sowe - Zurab

Ali - Piermayr - Kalabane- Eddahri

Buya - Omeje

Omeje ska bara starta och spela tills han blir kroknar. Hellre en otränad Omeje än bänkisarna på planen.
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-17 07:22
Riktigt synd att Anel är borta! Hoppas att Frimpong är tillbaka? Det tror jag tyvärr inte..
Postat via SvenskaFans-appen
AFC Eskilstuna VäsbySpeakern
2017-05-17 07:07
En bra uppställning som ForzaAFC tippar!

Tyvärr är Anel Rashkaj återigen avstängd, denna gång för tre varningar
Gissar att Pelle inte startar med Chidi Omeje ännu. Om inte så kommer Meade in på mitten och Omar upp som forward bredvid Buya från start.
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-16 21:55
Startelvan på torsdag? Erlandsson Dajje - Öhman - Sowe - Zurab Ali - Piermayr - Rashkaj - Eddahri Buya - Omeje Hoppas sedan på att Matic kan göra ett piggt inhopp som han gjorde mot Norrköping. Förhoppningsvis kommer även Meade och Kalabane in beroende på hur matchbilden ser ut.
Postat via SvenskaFans-appen
AFC Eskilstuna -=A.F.C=-
2017-05-15 22:39
Vart läser du att jag säger att det är fel att vara bonde?
Östersund Kung Hopcutt
2017-05-15 11:44
@-=A.F.C=-:

Jag kan inte förstå vad det är för fel att vara bonde: Dom jobbar hårt och håller våra landskap öppna. Utan bönder skulle vi alla svälta ihjäl också. såvida inte vi alla börjar med självhushåll.Då blir vi ju alla bönder fast i liten skala.. kanske bäst så. Bonde är ett i folkmun nåt dåligt. Fattar inte varför! Heja alla bönder :-D
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-14 02:01
Hur påverkar hat positivt? Ger det en positiv supporterkultur?
Postat via SvenskaFans-appen
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-14 01:58
Vi mot dem känsla är inte samma sak som att hata på ett annat lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Hammarby Luke Cheikh Pupo
2017-05-14 01:28
@ForzaAFC:

bra att du skriver med citationstecken för det är är väl i brist på bättre ord ordet hat används inom supportersammanhang. Fotboll för de flesta supportrar handlar så mycket om känslor, kärleken till sitt eget laget hade inte varit detsamma om man inte hade någon distans och en "vi och dom" känsla till rivalerna.
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-14 00:59
Komiskt att "hat" är en bidragande orsak till den stämningen som finns på läktarna hahaha...
Postat via SvenskaFans-appen
Hammarby Luke Cheikh Pupo
2017-05-13 22:32
@ForzaAFC:

klubbar som inte följer 51% regeln tycker jag definitivt inte hör hemma i allsvenskan.

På din helt andra fråga som inte har något med det att göra så går det väl att diskutera.

Jag kan tycka att känna hat och rivalitet mot en klubb (inte mot personerna på läktaren) är en stor anledning till att supportrarna har pushat varandra till den fantastiska nivå vi har på läktarna idag. Att alltid försöka höras högst, vara flest, göra finast tifon osv. Allra tydligast i i exempelvis stockholmsderbyna där det är en konstant stigande nivå på stämningen och tifon.

Bengaldebatten har såklart inte heller något att göra med 51% regeln.
Men jag kan tycka bengaler har funnits på läktarna i sverige i nästan 30år att det rotat sig så pass i supporterkulturen att det har en plats. För mig är derbyn och stormatcher synonymt med den lukten och känslan att stå bland bengaler och defintivt stämningshöjande.

Riskerna är dessutom extremt överdrivna, trots att det tänds hundratusentals pjäser runt om i världen varje år finns det extremt få fall på allvarliga skador eller bränder. Vill man ta säkerheten på allvar finns det större saker man kan lägga energi på att få bort så som fallolyckor och överfulla läktare exempelvis.
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-13 10:20
Hat*
Postat via SvenskaFans-appen
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-13 10:20
Folk snackar om att AFC inte har någon historia och att vi inte har föreningsdemokrati. Att vi ej tillhör svensk fotboll för det. Hör har och bengaler till svensk fotboll?
Postat via SvenskaFans-appen
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-13 10:05
Jag tycker att mittbackarna var bra tillsammans, åtminstone i andra då framförallt Sowe blev riktigt bra! Tycker egentligen att ingen var dåligt igår, förutom Meade kanske men även han var bättre än innan tycker jag. Tror att spelarna har en bra känsla i kroppen nu och är taggade att ta 3p mot Häcken!
Postat via SvenskaFans-appen
AFC Eskilstuna Björn AFClius
2017-05-13 07:43
Lite svajigt mellan mittbackarna förstås... Väntade mig större dominans från Norrköping i första (och andra såklart) men det var väl bara bra avslut som saknades för AFC egentligen.. Norrköping styrde undan bra framför mål. Frustrerande när Matic och Omar springer ihop istället för att komma till skottläget, annars hade vi haft annat slutresultat, var så säker.. Sen en grym andra halvlek där Buya, Eddahri och Ali stökade runt ordentligt i perioder centralt. Vissa stunder kände man nästan igen dom ifrån slutet av förra säsongen, underhållande till max! Känns som det sakta börjar lossna! Hade kanterna varit lite farligare så hade det nog sett annorlunda ut också, som vi är vana med att dom är nu för tiden.. Snart öser vi in mål :)
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-12 21:29
Bra andra halvlek, dålig första. Buya är helt sjukt bra!
Postat via SvenskaFans-appen
heloisoms
2017-05-12 18:24
Stream
Malmö FF Labbes Trivselkilon
2017-05-12 15:32
@-=A.F.C=-:

På vilket sätt är välviljan hos förmögna individer mindre konstgjord andning än dagens upplägg?
AFC Eskilstuna -=A.F.C=-
2017-05-12 12:40
Tre points ikväll!!
AFC Eskilstuna Mjo rå
2017-05-12 11:16
[QUOTE=Fantastiskt]Det gör detsamma om ni blir medlemmar, ni har ändå inte rösträtt i år om ni inte var medlem förra året (då bara Ryssholm nån mer var medlem).. [/QUOTE] just det är dock ganska standard. att förändra en förening tar också tid när stadgar redan är satta, det får motioneras de närmaste åren helt enkelt om man tycker stadgarna är dåliga.
Postat via SvenskaFans-appen
IFK Norrköping Jannes pannben
2017-05-11 21:51
Björn AFClius

Kul nick! Och kul inlägg.

Blir att hålla nere siffrorna är jag rädd.
Elfsborg ForzaAFC
2017-05-11 20:07
Aa, imorgon ska vi plocka trepoängaren!! Riktigt taggad
Postat via SvenskaFans-appen
AFC Eskilstuna Björn AFClius
2017-05-11 19:02
Dags för första trepoängaren!
Hammarby Furious_George
2017-05-10 22:19
@-=A.F.C=-:


"Konstgjord andning"? Föreningsdemokratin är en vital del av svensk fotboll och ska så förbli. Systemet finns även i bl.a. Tyskland och om vi säger så, det verkar funka rätt bra. Deras supporterkultur utklassar ju många andra ligors OCH de sportsliga resultaten är bra, tysk fotboll står sig starkt. Bayern München och FC Barcelona är bara två exempel av flera på medlemsstyrda klubbar. Tycker du att de klubbarna verkar gå på knäna?
AFC Eskilstuna -=A.F.C=-
2017-05-10 20:46
Ta bort den där jävla regeln så slipper svensk fotboll leva på konstgjord andning.
Annons: