[MÅLVAKT]Ante Covic, Elfsborg (1)
Många mål och inga fantomprestationer av målvakterna denna omgång. Men på en regntung och svårhanterlig Örjans Vall visade Ante Covic rutin där han behärskade inlägg och studsar väl i vätan. Svarade dessutom för en matchavgörande straffräddning i slutet av första halvlek.


[FÖRSVARARE]


Kebba Ceesay, Djurgården (2)
DIF gjorde en stark insats när man som första lag lyckades sno poäng av HIF på deras hemmaplan. Framför allt gjorde man en stark kollektiv insats, där vi gärna lyfter fram Kebba Ceesays mogna spel. Blott 22 år gammal har Ceesay hunnit skaffat sig gott om allsvensk rutin. Mot HIF visade han vägen på sin högerback med fina uppspel och en stor arbetsinsats. Måste vara en av allsvenskans fysiskt mest kompletta spelare.


Daniel Andersson, Malmö (2)
I en stentuff omgång får MFF finna sig i att kapten Andersson tillsammans med tränare Nilsson utgör lagets enda bidrag till Omgångens Elva, då laginsatsen mot Örebro sticker ut mer än individuella insatser. Danne satte knappt en fot fel på hela matchen och var ett föredöme med sin placeringssäkerhet och sitt lugn.


Jimmie Augustsson, Kalmar (1)
Vänsteryttern har skolats om till vänsterback i Kalmar och blivit en klart positiv överraskning. Behärskar defensiven väl men är framför allt en viktig tillgång i offensiven. Inledde oerhört piggt när Kalmar besegrade Trelleborg med 2-1 och skapade två riktiga farliga lägen. Mattades aningen i andra och byttes ut men visar än en gång att han är en viktig tillgång för KFF.[MITTFÄLTARE]Stefan Selakovic, IFK Göteborg (2)
Är det något som verkligen saknats i vårens upplaga av IFK Göteborg är Stefan Selakovics enträgna slit längs högerkanten, de sylvassa inläggen och det tjuriga gnällandet. Men under uppehållet har han hittat tillbaka till gammal god form och självförtroende. Gjorde en femstjärnig insats mot Häcken där han svarade för en stor arbetsinsats och framför allt - ett hattrick. "Sellas" första hattrick kom för tretton år sedan...


Stefan Ishizaki, Elfsborg (1)
Huserade till höger i Elfsborgs viktiga seger mot Halmstad men får nöja sig med en innermittfältsposition här. Noterades för ett av sina billigare (?) mål som kom till skänks av en orutinerad Malmqvist. I övrigt nyttig med sitt kloka och vägvinnande spel på sin kant. Slog dessutom hörnan till Denni Avdic 1-0-mål. Första utmärkelsen i Omgångens Elva i år.


Elmar Bjarnason, IFK Göteborg (1)
Förhoppningarna inför säsongen var att islänningen skulle ta ytterligare ett kliv, något som inte infriats under vårsäsongen. Men liksom Selakovic tycks han ha hittat rätt någonstans under uppehållet. Som vanligt en stor arbetsinsats på sin vänsterkant när IFK Göteborg avfärdade Häcken med hela 5-1. Ett fint mål och två assist och därmed starkt bidragande till segern.


Jonas Lantto, Gefle (2)
I stenhård konkurrens denna omgång finns det - dessvärre - bara plats för en Gefle-spelare på kanten, varför James Frempongs fantastiska inlägg till 1-0 och 2-0 inte creddas tillräckligt. För vi kan inte blunda för Jonas Lanttos än en gång starka insats för Gefle. Stor arbetskapacitet och delaktig i princip allting i Gefles offensiva spel. Erik Niva-look-aliken lämnar för en större klubb efter säsongen.


[ANFALLARE] 


Mervan Celik, GAIS (1)
Har GAIS äntligen hittat sin toppforward? Sedan Wandersons försvinnande är samtliga från fjolårets offensiva poängproducerande drömtrio Ericsson-Lindström-Wanderson borta. Då kliver Mervan Celik fram när han får chansen på topp och dunkar in två oerhört viktiga mål för GAIS. Löpstark och nyttig.


Mohamed Bangura, AIK (1)
Kommer direkt från division 1 för att göra succé i ett smått kaosartat AIK. Lovordad redan i debuten samt mot Rosenborg. Mot Brommapojkarna fick han utdelning - först med säker nick - därefter med ett distinskt skott utifrån, perfekt placerat intill stolpen. Snabb, stark och svårhanterlig för försvararna. Spännande att följa.


Alexander Gerndt, Helsingborg (4)
Belackarna sade att det skulle bli en Oremo-effekt; Gerndt skulle inte fixa att spela i ett offensivt spelande lag. Gotlandssonen svarade med att dunka in ett hattrick på mindre än 45 minuter mot Djurgården. Dessutom i ett läge där Helsingborg två gånger om var ställda mot väggen. Stackars Erik Sundin...


[TRÄNARE]


Roland Nilsson, Malmö FF (1)
Ingen Durmaz, Hamad eller Daniel Larsson. Nej, vi ser gärna till vad Rolle Nilsson har lyckats åstadkomma med ett skört gäng små bolltalanger. Lagets råskinn är Ivo Pekalski, 183 cm/80 kg, och en ödmjuk dansk på högerbacken. I övrigt är MFF lirarnas lag. Trots detta klarar skåningarna av att ta på sig blåställen och kämpa till sig segrar borta mot till exempel Örebro. Det finns dimensioner i Malmös spel som talar mer för dem än HIF i guldstriden.