[MÅLVAKT]Etrit Berisha, Kalmar (2)
Kalmars fyndmålvakt stod för en ny stark insats när Kalmar spelade 1-1 mot Häcken på Rambergsvallen. Fick visserligen släppa en boll förbi sig denna gång men det krävdes en straffspark för att överlista den reslige keepern. Stod för en mängd fina räddningar där paraden på Erik Fribergs friläge speciellt etsat sig fast på näthinnan. Kommer att bli oerhört viktig för Kalmar i sommar och höst.

[FÖRSVARARE]


Jesper Westerberg, Mjällby (2)
Svarade för ännu en stark insats när Mjällby slog Åtvidaberg borta med 2-1 och börjar växa ut till en riktigt stabil allsvensk högerback. Täppte till bakåt på sin kant och var som vanligt offensivt aktiv i ett par fina samspel med Daniel Nilsson på högerkanten. Slog dessutom ett fint inlägg till Ekenbergs 1-0.


Daniel Theorin, Gefle (2)
Gefles långe mittback var omutlig i luftrummet i matchen mot Djurgården. En mängd inlägg och hörnor rensades via Theorins panna. Gefle var satta under rejält tryck i andra halvlek på Stadion men Theorin och mittbackskollega Jawo stod pall för det mesta och löste de flesta situationer man ställdes inför lugnt och säkert.


Johan Nilsson Guiomar, Trelleborg (1)
Trelleborgs säsongsfärska nyförvärv gjorde en kanonmatch mot Gais när TFF bärgade säsongens tredje seger. Tog klivet upp vid rätt tillfällen för att bryta och Guiomars offensiva försvarsspel var en stor anledning till att Trelleborg höll en sällsynt nolla denna säsong. Wanderson och Joel Johansson hade inte mycket att hämta.[MITTFÄLTARE]Christer Youssef, Djurgården (1)
Fick chansen från start efter lite mindre speltid de senaste matcherna - och visade att han har växt ett snäpp under vintern. Snabb och teknisk, gillar att utmana. Gjorde dessutom vad som borde blivit det matchvinnande 1-0-målet - mycket snyggt - med en bra mottagning och snabbt avslut. Utbytt och ersatt på grund av sjukdom i veckan.


Ardian Gashi, Helsingborg (1)
Helsingborgs succéförvärv från Norge fortsätter att övertyga på HIF:s centrala mittfält jämte Marcus Lantz. Mot Halmstad bjöd norrmannen på ett säkert, vägvinnande passningspel och var framgångsrik i jobbet att vinna tillbaka bollen. Fick också ikläda sig matchvinnarrollen då han gjorde bägge målen när HIF avslutade vårsäsongen med att slå Halmstad med 2-1 på Olympia.


Henrik Rydström, Kalmar (1)
Bäst i Kalmardressen när de röda bröderna fick med sig en poäng från Rambergsvallen. Fick ingen drömstart på matchen men jobbade sig sakteligen in i och var stundtals planens dominant i andra halvlek. Låg ständigt rätt i position och jagade boll, vann boll, fördelade vidare boll. Som alltid viktig med sitt pådrivande tjat på planen.


Jonas Henriksson, Häcken (1)
Pigge Henriksson var lika alert som vanligt när Häcken spelade 1-1 hemma mot Kalmar. Med rörlighet, snabbhet och företagsamhet var han ett ständigt orosmoment på Stefan Larssons kant. Förvaltade dessutom en straff väl som innebar en viktig kvittering för Häckens del.[ANFALLARE] 


John Guidetti, Brommapojkarna (2)
BP:s unge anfallare avslutade sin sejour i allsvenskad med ett kanonskott som säkert kan vara med och konkurrera om titeln "årets mål" på fotbollsgalan i höst. Från en position utanför straffområdet drog Guidetti till på halvvolley och MFF:s keeper var chanslös. Guidetti var som vanligt mycket rörlig och skapade problem för MFF:s backlinje i en match som BP förlorade men förmodligen, spel- och chansmässigt förtjänade en poäng i. 
 


Marcus Ekenberg, Mjällby (2)
Tillsammans med El Kabir stor matchvinnare när Mjällby avslutade vårsäsongen på bästa sätt borta mot Trelleborg, seger 2-1. Ekenberg knoppade in det psykologiskt viktiga 1-0-målet precis innan halvtid och stod för en stark insats rakt igenom matchen. Löpvillig, aktiv och alltid kloka beslut när han är bollförare. Stannar han även under hösten?


Alexander Nilsson, Malmö (1)
MFF:s talangbank har levererat igen. 17-årige Alex Nilsson gjorde sin första allsvenska match från start och sänkte Brommapojkarna med två minst sagt påpassliga mål. Höll sig framme och petade in en hörna efter målvaktssjabbel och jagade till sig 2-0 i andra halvlek efter ett bra avslut. I övrigt inte speciellt delaktig i spelet - men visade intressanta måltjuvskvalitéer.[TRÄNARE]


Conny Karlsson, Helsingborg (2)
Ledde sitt Helsingborg till ännu trepoängare, lika lugnt tillbakalutad på bänken som vanligt. Har skapat ett oerhört lugn i sitt lag och en övertygelse om att man klarar av vilka motståndare som helst. Matchade Makondele på topp bredvid Rasmus Jönsson mot Halmstad, vilket föll väl ut. Med rörlige Makondele fick Jönsson gott om ytor och hade flera chanser att göra mål men saknade skärpa - han spelade iallafall fram till Gashis 1-0-mål. Conny skall ha all heder för HIF:s spel under våren.