[MÅLVAKT]Daniel Örlund, AIK (2)
AIK-keepern fortsätter att övertyga och det är inte för intet laget har släppt in överlägset minst mål i Allsvenskan. Ny stabil insats mot Trelleborg rakt igenom och en suverän räddning i de sista sekunderna. Liten matchhjälte.

[FÖRSVARARE]


Joel Ekstrand, Helsingborgs IF (2)
Trots att han bara är 21 år uppträder Ekstrand med både pondus och rutin. I derbyt tog U21-landslagsmannen tag i taktpinnen i försvaret och styrde sina lagkompisar med järnhand. Redde ut många svåra situationer och var en stor anledning till att MFF återigen nollades i sin nya hemmaborg.

Hjalmar Jonsson, IFK Göteborg (1)
IFK-fansens relation till den snedsparkande, kraftfulle och isländskt hårdföre Hjalmar Jónsson är så ambivalent att det nästa blir bisarrt. Men i slutändan står han allt som oftast där och tar emot hyllningarna som den sanna IFK-kämpe han är. Mot Elfsborg vände han matchen till hemmalagets fördel med en fantastisk frispark och en stark insats matchen igenom på mittbacken.

Ricardinho, Malmö FF (3)
Hela MFF-försvaret - inklusive det osamspelta mittbacksparet Halsi-Sudic - skötte sig mycket väl mot Helsingborg men vi fastnade för vänsterspringaren Ricardinhos insats. Brassen har i skymundan av Malmös undermåliga spel i år gjort en stark säsong och undkommit medias blickfång. Mot HIF visade än en gång att han är allsvenskans kanske bästa vänsterback.

[MITTFÄLTARE]


Tobias Eriksson, Kalmar (3)
Mästarnas nyförvärv från Sundsvall fortsätter att övertyga. Mot Bajen blev det två mål från mittfältaren som tycks göra allt rätt. Visade återigen prov på sin stora arbetskapacitet och agerade både målskytt, framspelare och bollvinnare i 3-0-segern över Hammarby.

Dulee Johnson, AIK (1)
En av många duktiga men kanske mest framstående av alla på AIK:s oerhört bolltrygga mittfält. Fint växelspel defensivt-offensivt med Ortiz och styrde matchens tempo efter sitt eget och AIK:s behag. En stark insats kryddades med ett matchavgörande mål; med vänstern visade "Dulle" att han faktiskt kan skjuta.

Alejandro Bedoya, Örebro (2)
ÖSK:s amerikanske mittfältare fick återigen chansen på sin rätta position som central offensiv mittfältare. Och som han tog den. Bedoya var riktigt vass mot Gefle och tycktes vara överallt, hela tiden. Stod för ett klokt och vårdat passningsspel, hade ett par vassa avslut och gjorde mycket nytta defensivet. Det blir svårt för Boström att peta amerikanen framöver.

Erik Friberg, Häcken (2)
Lite i skymundan fortsätter hårtjobbande Erik Friberg att göra ett oerhört bra jobb på sensationslaget Häckens mittfält. I storsegern över HBK noterades den Friberg för ett mål och en assist och han är något av det nav i Häckens offensiv kring vilket det mesta kretsar.[ANFALLARE] 


Marcus Astvald, Örebro (1)
ÖSK:s största löfte fortsätter att visa bra form. Mot Gefle låg 18-åringen bakom mängder av det svartvitas tjänster. 2-0-målet som punkterade matchen bar också Astvalds stämpel då han drev med sig bollen och mycket elegant frispelade Adriano i straffområdet. Det här är en spelare ÖSK kommer få mycket nytta utav i framtiden.


Hannes Stiller, IFK Göteborg (1)
Det rutinerade Qviding-låner har lojalt tjänstgjort på samtliga IFK:s offensiva positioner - mot Elfsborg i en Wernbloom-roll som där han kommer bäst till sin rätt. Stor matchvinnare med två viktiga mål där han visade vilken näsa för målet han har. Dessutom en stark arbetsinsats och flera dueller mot framför allt Anders Svensson.

Jonas Henriksson, Häcken (3)
Jonas blev den andre spelaren i allsvenskan denna säsong att komma upp i tvåsiffrigt antal mål. I 4-0-segern över Halmstad kom nämligen både det nionde och det tionde denna säsong för den snabbe högeryttern. Är som alltid påpasslig när det vankas målchans och med sitt ständiga springande är han även en viktig del i getingarnas framgångsrika presspel.[TRÄNARE]

Peter Gerhardsson, Häcken (2)
Häcken-tränaren har gjort ett formidabelt jobb med ett mycket tunt spelarmaterial. Nio raka matcher utan förlust och en femteplats i serien överträffar alla förväntningar - dessutom spelar man en mycket trevlig fotboll. Ny förkrossande 4-0-seger denna omgång mot Halmstad och anbuden från, låt gissa, Hammarby lär inte vänta länge.