[MÅLVAKT]Daniel Örlund, AIK (1)
Matchhjälte på Råsunda efter en räddad straff och flera fina parader när AIK slog serieledande IFK Göteborg med 1-0. Örlund agerade med pondus och kunde enkelt rädda Hyséns märkbart svaga straff när matchen höll på att svänga över till gästernas fördel.


[FÖRSVARARE]


Emin Nouri, Kalmar (1)
Gjorde en av sina bättre matcher i Kalmar-tröjan i år. Mycket nyttig i offensiven när han fyller på gång på gång och skapar numerära överlägen. Skötte även defensiven prickfritt även och stod för en av matchens prestationer när han assisterade Tobias Eriksson till 5-1, mycket snyggt. Kan bli lite mer noggrann i passningsspelet.

Tommy Jönsson, Halmstad (1)
Gammal är äldst - Tommy Jönsson var omutbar i 92 minuter innan Halmstad släppte in det snöpliga 1-1-målet borta mot GAIS, ett mål han dock inte kan lastas för. Höll full koll på den annars giftige Pär Ericsson och är fortfarande en viktig kugge i Halmstadförsvaret. Inte bara för sin vänsterfot.

Kenneth Gustavsson, GAIS (1)
Den rejäle GAIS-försvararen, tillika trotjänaren, är tillbaka på allvar efter ett långt skadeuppehåll och kommer göra stor nytta för försvaret. Stod för en mycket stark insats på vänsterbacken mot Halmstad och visade, som vanligt, en vägvinnande inställning. Stark i närkampsspelet och släpper sällan förbi någon.


[MITTFÄLTARE]


Tobias Eriksson, Kalmar (2)
Nyckelfigur på planen tillsammans med Rasmus Elm när Djurgården slogs tillbaka med hela 6-1. Eriksson visade som vanligt oerhört stor energi och vann den viktiga mittfältskampen. Stod dessutom för ett riktigt snyggt mål när han klippte till på volley efter en hörna. Satte även spikan i kistan med ett 5-1-mål.

Rasmus Elm, Kalmar (3)
Hemskt bra - återigen - när Kalmar krossade Djurgården med 6-1. Stor segerregissör med sina två kanonträffar: 1-0 på en perfekt slagen frispark och 2-0 med ett tungt skott i nättaket. Styrde Kalmars mittfältsspel med ett fantastiskt lugn och en säkerhet som hade fått Lagerbäck att rysa. Svåra saker ser så oerhört enkelt ut för för lillebror Elm.


Jorge Ortiz, AIK (1)
Ortiz värvades en gång i tiden som ersättare till Dulee Johnson. Igår fanns båda på planen - samtidigt. Men faktum är att argentinaren har utvecklats till en tvåvägsspelare Johnson aldrig kunde vara. Tillsammans manövrerade de ut IFK:s innermittfält, vilket låg bakom den tunga 1-0-segern.

Magnus Kihlberg, Örebro (1)
ÖSK:s defensive mittfältare var formidabel när de svartvita slog Trelleborg på bortaplan. Avväpnade anfall efter anfall och löste många svåra situationer med sin stora rutin. Gav sina lagkamrater andrum i defensiven, vann många närkamper och spelade ett smart passningsspel. Tillbaka i fjolårsformen?

Emir Bajrami, Elfsborg (3)
Det är inte första gången Köping-sonen Bajrami lägger beslag på vänstermittfältsplatsen i Omgångens Elva. Visade återigen fart, teknik och att han har ett internationellt snitt när han själv bara vill. Visserligen förlorade Elfsborg mot Helsingborg, men två mål, varav en på slängnick av lille Bajrami, blundar vi inte för. Välkommen tillbaka.


[ANFALLARE]


Rasmus Jönsson, Helsingborg (1)
Han lovordas av Henrik Larsson för sin fantastiska kyla i avsluten. Och mitt framför ögonen på de europeiska storklubbarnas agenter levde den blyge Rasmus upp till förväntningarna. Två lobbmål - varav ett fantastiskt snyggt - gjorde Ante Covic till en statist mellan stolparna. I övrigt visade den gänglige skåningen - som vanligt - upp en fin spelförståelse och mogenhet i sitt spel.

Markus Anderberg, Örgryte (1)
Den lille ettrige Anderberg har haft en tuff vår ensam på topp i ett hopplöst dåligt ÖIS, men mot Gefle fick han understöd av Álvaro Santos och växte direkt. Assisterade 1-0-skytten Anklev mycket snyggt med en yttersida och nickade själv in - det många trodde skulle bli avgörande - 2-0-målet. Tyvärr fick Anderberg se sitt lag kollapsa ännu en gång.


[TRÄNARE]


Nanne Bergstrand, Kalmar (2)
Överkörningen av Djurgården var aldrig någon stor taktisk triumf, men Nanne lyckades ändå hitta flera ömma punkter hos gästerna, till exempel den orutinerade vänsterkanten. Dessutom föregicks 2-1-målet av en mycket smart hörnvariant som var intränad. Kalmar börjar lagom till Champions League-kvalet och det tuffa sommarschemat hitta fjolårsformen.