[MÅLVAKT]Pa Dembo Touray, Djurgården (1)
På Stockholms Stadion var det Djurgården som höll i bollen men Gefle som skapade chanserna. Dembo, som fick släppa sex bollar bakom sig i lördags mot IFK Göteborg, visade på starkt psyke när han tog revansch och räddade en pinne åt sitt Djurgården. En svettig räddning på frispark och en reflexräddning på slutet räcker gott och väl till en plats i Veckans (andra) Elva denna vecka.


[FÖRSVARARE]

Christoffer Andersson, Helsingborg (1)
Helsingborg var inte bra under första halvleken mot Hammarby, men den forne landslagsspelaren Christoffer Andersson visade vilja och härlig inställning. Under andra halvlek växte han precis som hela Helsingborg, och avgjorde med en mycket snyggt inknorrad hörna. Vänsterback igår, men i brist på andra ytterbackar får HIF-yttern ta sin ordinarie plats som högerback i Veckans Elva.

Tom Söderberg, Häcken (1)
Häckens gänglige tvåmetersman i backlinjen var formidabel i derbyt mot IFK Göteborg. Söderberg vann allt i luften och styrde sitt försvar med järnhand när Häcken skrällde rejält mot IFK Göteborg. Var även ett hot offensivt med sin styrka i luftrummet.
Michael Almebäck, Örebro (1)
Allsvenskans snabbaste mittförsvarare går från klarhet till klarhet i ÖSK-tröjan. I den viktiga matchen mot Örgryte var Almebäck återigen lysande och i hela Närke ställer man sig nu frågan hur BP kunde välja att inte förlänga kontraktet med den skicklige mittförsvararen. Allbäck hade inget att sätta emot när "Iron-Mike" kom farande i duellerna.Gabriel, Malmö (1)
Till vardags mittback i di himmelsblå, men i Veckans Elva tar Gabriel plats till vänster, där han huserade i fjol. Stor insats i mittförsvaret i gårdagens övertygande seger mot AIK där Thorstensson och Óbolo inte tilläts få iväg ett enda avslut på mål. Samspelet med Dixon var näst intill felfritt.


[MITTFÄLTARE]


Kristian Haynes, Trelleborg (1)
Stor arbetsinsats när Trelleborg körde över GAIS med 3-0. Alltid ett hot för motståndarförsvaren med sin snabbhet och kreativitet. Mot GAIS fick han också chansen att visa upp sin känsliga högerfot - och tog den. Frisparken som fastslog 3-0 i slutet var riktigt läcker.


Daniel Andersson, Malmö (1)
Lagkapten Danne var tillbaka i hemmapremiären mot Örgryte och övertygade så länge han orkade. I gårdagens seger mot AIK var han rena dammsugaren på mitten och förlorade knappt en enda duell. Blir ännu viktigare nu när Mutavdžić saknas.


Josef Karlsson, Häcken (1)
Ihop med Sarinen en gigant på planen mot IFK Göteborg. Tog ett stort defensivt ansvar men låg samtidigt bakom mycket av Häckens anfallsspel. Visade vilja och inställning när han gjorde 2-0 målet. Skapade ytterligare ett par chanser, som med lite tur kunde ha resulterat i mål.


Emir Bajrami, Elfsborg (1)
Bajrami var Elfsborgs bästa spelare i det oavgjorda mötet med Kalmar - i första halvlek dominerade han på sin kant med fart och finess. Lyckades dessutom hålla sig på rätt plats och göra Elfsborgs enda mål i matchen. Bajrami går en ljus framtid till mötes.


[ANFALLARE]


Mathias Ranégie, Häcken (1)
Tidigare i veckan var det Agon Mehmeti - denna gång var det Mathias Ranégies tur att göra ett succéinhopp. Första målet tog knappa minuten att göra mot sitt förra lag IFK Göteborg. Håkan Mild avrådde Häcken från att värva honom. Undrar om den gode Mild ångrar sig nu, eftersom Renégie även gjorde 4-0 för Häcken.


Marcus Pode, Trelleborg (1)
Även här har vi gett oss på ett mindre positionsbyte. Pode huserade huvudsakligen till vänster på mittfältet mot GAIS men lyckades ändå hålla sig framme och kyligt rulla in det viktiga 1-0-målet för Trelleborg. Bäst på plan, menar de flesta som såg matchen.


[TRÄNARE]


Peter Gerhardsson, Häcken (1)
Nykomlingen Häcken och nye Peter Gerhardsson lyckades perfekt taktiskt i mötet mot IFK Göteborg och tog en sensationell seger i en annars ganska tafatt omgång. Häckens spelare såg ut att ha käkat taggtråd innan och vi undrar vad Peter sade i omklädningsrummet...