Halmstad - Trelleborg 1-1 
HBK: Emir Kujovic (73)
TFF: Marcus Pode (43)
Publik: 6178
Domare: Stefan Johannesson 

Matchreferat:
Den första halvleken mellan Halmstad och Trelleborg bjöd inte på någon vidare underhållning. Båda lagen hade svårt att skapa målchanser. Trots detta lyckades Trelleborg göra 1-0 strax innan halvtid. Anderas Drugge spelade ut bollen till Kristian Haynes. Haynes slog ett fint inlägg, som Marcus Pode stötte in bollen i mål. Spelet blev bättre i andra halvlek då Halmstad pressade på för en kvittering. I den 69:e minuten stack Trelleborg upp i ett anfall, där Joakim Sjöhage blev helt fri med målvakten. Hans skott gick dock utanför. I den 73:e minuten kvitterade hemmalaget efter ett vackert mål av Emir Kujovic. Halmstad lyfte in bollen i straffområdet, som nickades av en Trelleborg spelare till Kujovic. Kujovic tvekade inte utan klippte till direkt, och kvitteringen var ett faktum. I slutminuterna tryckte hemmalaget på och man var mycket nära att avgöra matchen på stopptid. Tommy Jönsson nickade mot öppet mål, när alla trodde att bollen skulle gå in så dök Viktor Noring upp och räddade. Därmed slutade matchen 1-1. 
Brommapojkarna - Häcken 2-0
Olof Guterstam (72), Joakim Runnemo (90)
Publik: 1919
Domare: Håkan Jonasson 

Matchreferat:
Nykomlingsmötet på Grimsta IP spelades inför 1919 personer på en dålig gräsmatta, och bortalaget inledde matchen bäst. Gästerna var nära att ta ledningen i den 4:e minuten. Dominic Chatto sköt mot mål, och Mathias Ranégie var nära att skarva in bollen i mål. Hemmalaget hade svårt att skapa målchanser, men i den 19:e minuten testade Miiko Albornoz ett distansskott, som räddades av målvakten. Hemmalagets spel blev bättre i den andra halvleken. I den 72:e minuten slog Imad Chhadeh en hörna som nickades mot mål. Framför målet dock Olof Guterstam upp och nickade in ettan. Häcken jagade sedan en kvittering, men i slutminuten bjöd lagets målvakt BP på 2-0. Kristoffer Källqvist var långt ute, och skulle rensa bollen. Hans passning nådde fram till en BP-spelare, som nickade bollen till Joakim Runnemo. Runnemo satte sedan bollen i det öppna målet.
Örebro - Elfsborg 0-1
Joel Johansson (84)
Publik: 9185
Domare: Michael Lerjéus, Skövde 

Matchreferat:
Över 9000 personer tog sig till Behrn arena för att se matchen mellan Örebro och Elfsborg. Det var bortalaget som fick matchens första chans. Stefan Ishizaki slog en frispark, som gick strax utanför. Hemmalagets första målchans kom i den 10:e minuten, då Eric Bassombeng testade skott. Ante Covic i Elfsborgmålet räddade utan problem. Tre minuter senare var hemmalaget nära att ta ledningen. ÖSK ställde snabbt om, och Bassombeng slog ett bra inlägg. Kim Olsen var mycket nära att stöta in bollen i mål, men Elfsborgförsvaret lyckades få undan bollen. Strax där efter så testade Anders Svensson släggan, men hans skott räddades av målvakten. I den 22:a minuten slarvade Elfsborgs Johan Karlsson, och det gav Bassombeng ett fri läge. Ante Covic kom bra ut, och gjorde en fin fotparad. Båda lagen bjöd på underhållande spel i den första halvleken, men trots det så blev halvleken mållöst. 

I den andra halvleken tog hemmalaget över spelet. Örebro pressade tillbaka Elfsborg, som hade svårt att få igång sitt eget spel. I den 66:e minuten fick Roni Porokara ett bra läge, men Ante Covic räddade. Elfsborg skapade ett par halvchanser, och det efter fasta situationer. Med sju minuter kvar kom avgörandet i matchen. Först fick John Alvbåge inte undan bollen, den kom till en Elfsborgsspelare som nickade ner bollen mot Örebros straffområde igen, där gick två hemmaspelare ihop med varann och Magnus Kihlberg lyckades peta bollen till Joel Johansson som egentligen var offside, men eftersom det var en hemmaspelare som var på bollen sist vinkade domaren helt rätt spela på, Johansson gjorde sedan inget misstag utan placerade in bollen bakom John Alvbåge. ÖSK var sedan aldrig nära att kvittera, och Elfsborg tog sin första seger. Detta var ÖSK andra 0-1 förlust i serien.
IFK Göteborg - Djurgården 6-0
 
Stefan Selakovic (3), Robin Söder (6), Tobias Hysén (28, 42), Ragnar Sigurdsson (84), Pontus Wernbloom (88)
Publik: 18276
Domare: Markus Strömbergsson 

Matchreferat:
Nästan 2000 tillresta DIF-fans fanns på plats på IFK Göteborgs fullsatta hemmapremiär. De fick dock se sitt lag kollapsa totalt under den första halvleken. Hemmalaget satte högsta fart redan från start och Djurgårdens spelare hängde inte med. I den 3:e minuten öppnade Stefan Selakovic målskyttet för hemmalaget. Djurgården problem i försvarsspelet var uppenbara. Robin Söder ökade på för hemmalaget i den 6:e minuten. Sedan klev den forne DIF-spelaren Tobias Hysén in i bilden och gjorde enkelt 3-0 i den 28:e minuten. Djurgårdens försvarare Jan Tauer hängde inte med när Hysén satte fart. Med tre minuter kvar av den första halvleken gjorde Hysén även sitt andra, och lagets fjärde, mål i matchen. Återigen stod Djurgårdens försvar och tittade på när Hysén bröt sig in i straffområdet. I den andra halvleken så kontrollerade hemmalaget matchen. Djurgården hade otroligt svårt att skapa några heta målchanser. I den andra halvleken så blev spelet jämnare, men bortalaget skapade få klara målchanser. Göteborg kontrollerade händelserna, och i den 84:e minuten kom 5-0. IFK fick en frispark på egen planhalva. Ragnar Sigurdsson såg att Pa Dembo Turay stod en bit från målet, och lobbade in IFK-s femte mål - otroligt vackert. Fyra minuter senare fastställde Pontus Wernblom slutresultatet 6-0 för IFK.
Hammarby - Gefle 1-2
HIF: Charlie Davies (41)
GIF: Hans Berggren (12), Amadou Jawo (65)
Publik: 12251
Domare: Sven-Martin Åkesson

Matchreferat:
Hammarby inledde matchen i ett rasande tempo, men hemmalaget hade svårt att skapa klara målchanser. Gelfe började matchen försiktigt och prioriterade försvarsspelet i första hand. I den 11:e minuten så tog bortalaget ledningen i matchen. En snabb omställning gjorde att Hammarby försvaret inte hängde med. Jonas Lantto kom igenom på kanten, och spelade in bollen mot mål. Hans Berggren dök upp vid första stolpen, och stötte in bollen i mål. Efter målet så hade Hammarby mycket boll, med var uddlösa framåt. I den 41:a minuten så kom Emil Johansson runt på kanten. Hans perfekta inlägg skarvades i mål av Charlie Davies. Andra halvleken fortsatte som den första slutade. Hammarby hade ett stort spelövertag, men hade desto svårare att skapa chanser. I den 65:e minuten gjorde Hammarby försvaret bort sig och Amadou Jawo kunde rulla in 2-1 till Gefle. Hammarby var sedan aldrig nära en kvittering. Gelfe tog med sig alla tre poäng från Söderstadion.
GAIS - Helsingborg 1-4
GAIS: Tommy Lycén (35)
HIF: Rasmus Jönsson (7), Erik Sundin (48), René Makondele (61), Henrik Larsson (86)
Publik: 7422
Domare: Tobias Mattsson / Bojan Pandzic

Matchreferat: 
Målen fortsätter att rulla in på Ullevi. Efter 5-1 i premiärmatchen och IFK Göteborgs 6-0-seger i lördags följde Helsingborg upp med en 4-1-seger borta mot GAIS. Matchen var en trevlig, anfallsglad tillställning och inte fullt så ojämn som siffrorna antyder. Rasmus Jönsson gav påpassligt bortalaget ledningen innan Tommy Lycén kvitterade med ett vackert långskott. Erik Sundin kunde enkelt peta in 2-1 efter ett fint förarbete av Jönsson. Därefter hade GAIS ett friläge genom Wanderson samt en nick i stolpen av Mattias Lindström - istället kunde Helsingborg kontra in ett psykologiskt viktigt 3-1-mål och sedan punktera matchen med 4-1. GAIS visade trots resultatet att man har ett anfallsspel att räkna med i år, och att man inte blir några slagpåsar. För Helsingborg var matchen - spelmässigt - ett klart lyft efter premiären mot IFK Göteborg. I övrigt noterade vi ett domarbyte på Tobias Mattsson på grund av hjärtproblem. Mattsson var dock fullt frisk efter matchen.
Malmö - Örgryte 3-0
Labinot Harbuzi (61), Agon Mehmeti  (84, 89)
Publik: 23347
Domare: Martin Hansson

Matchreferat:
Det var en mycket fin inramning på den nya Swedbank Arena i Malmö. 23347 personer fick Malmö inleda matchen bäst. MFF dominerade första halvtimmen, och skapade ett par halvchanser. Bästa chansen i första halvlek skapades via Ricardo som kom fram på vänsterkanten och med sin känsliga vänsterfot slog han in ett inlägg till Guillermo Molins som nickade bollen över. ÖIS fick jaga mycket boll i den första halvleken, och hade svårt att skapa något framåt. Laget första farlighet kom i den andra halvleken. Alvaro Santos slog ett giftigt högerinlägg som gick mot den bortre stolpen där Anklev hårt uppvaktad sköt utanför. 

Andra halvleken bjöd till en början på mindre bra spel där Malmös spelare var avvaktande. Det hela släppte i den 61:a minuten. Aubynns inåtskruvade högerhörna tog på ÖIS-försvarare och gick ut till Harbuzi som till höger inne i straffområdet sköt ett hårt och lågt skott förbi Nathan Coe till vänster in i mål. Efter det så var MFF det bättre laget. I den 79:e minuten byttes Agon Mehmeti in. Han blev stor matchvinnare för MFF. I den 84:e minuten gjorde han MFF-s andra mål, efter fint förarbete av Durmaz. I den 89:e minuten så ökade Malmö på till 3-0. Guillermo Molins tog sig förbi sin motståndare tämligen enkelt till vänster i straffområdet och sköt ett lågt skott som Coe räddade, men på returen hölls sig Mehmeti påpassligt framme och rullade in bollen i öppet mål. MFF tog där med en ganska säker seger. För Örgrytes del var det här andra raka försluten, och laget har en del att jobba med.
Kalmar - AIK 0-1
Iván Óbolo (12)
Publik: 6042
Domare: Martin Ingvarsson

Matchreferat:
6042 åskådare hade kommit för att se matchen. AIK inledde matchen nervöst och slarvade inledningsvis i defensiven. Redan i den första anfallet var Kalmar nära att ta ledningen. Rasmus Elm slog en frispark som tog i muren och gick ut till en reslutatlös hörna. Efter det så tog AIK över matchen, och pressade tillbaka Kalmar. Redan i den tolfte minuten tog AIK ledningen. Henrik Rydström bjöd Kenny Pavey på en gratisboll i eget straffområde, som i sin tur snabbt spelade in bollen till Ivan Obolo, som enkelt kunde peta in den. Den första halvleken präglades av hårt spel och mycket ställningskrig, men det var främst AIK som visade goda intentioner offensivt. Den andra halvleken inleddes med tre raka hörnor för hemmalaget, utan några resultat. AIK-försvaret visade sig starkt och hade ganska bra kontroll matchen igenom. Kalmar försökte men skapade få klara kvitteringschanser. AIK lyckades därmed ta en viktig seger.