[MÅLVAKT]Viktor Noring, Trelleborg (1)
Viktor Noring är det senaste stjärnskottet på den svenska måvlaktshimlen.TFF:s unga burväktare var excellent på Örjans Vall och en starkt bidragande orsak till att Trelleborg lämnade Halland med en poäng i bagaget. Enhandsräddningen i slutminuterna, trots ivrig uppvaktning av målhungriga HBK:are, var briljant.


[FÖRSVARARE]

Emil Salomonsson, Halmstad (1)
Spännande högerback, tidigare yttermittfältare, som har inhämtats från Ängelholm. Emil imponerade under försäsongen och efter premiären mot AIK håller han tidigare ordinarie spelare som Mikael Rosén och Per "Texas" Johansson utanför startelvan. Insatsen mot Trelleborg var återigen av hög allsvensk klass och vi lär få höra mer av den blott 19 år gamle kantspringaren i framtiden.


Ragnar Sigurdsson, IFK Göteborg (2)
Proffsomryktade Ragnar har inlett säsongen urstarkt och behåller sin plats i Veckans Elva. Mot Djurgården var han lika omutlig som vi har vant oss vid att se honom och gav inget utrymme för motståndarnas anfallsspel. Dessutom stod han för omgångens snyggaste mål när han från halva plan drog in en frispark över (!) Dembo Touray. 


Jos Hooiveld, AIK (1)
AIK:s nye mittback från Holland går från klarhet till klarhet i den svartgula tröjan. Insatsen på Fredriksskans mot de regerande mästarna var ännu ett bevis på att Gnaget kan han gjort ett riktigt fynd. Kalmars målchanser var lätträknade, något som till stor del kan tillskrivas Hooivelds mycket stabila mittbacksspel.


Ricardo, Malmö (1)
MFF:s nye brasse Ricardo stod ännu för en stabil insats i den ljusblåa tröjan. Defensivt hade Ricardo en ganska lugn afton, men deltog desto mer i laget offensiva spel och visade upp sin fina teknik. Lugn och säker matchen igenom.


[MITTFÄLTARE]


Tobias Hysén, IFK Göteborg (1)
Placerades som högerytter mot Jan Tauer - ett vinnande drag från tränarduon Rehn/Olsson. Med sina två mål och ständig rörlighet var ex-djurgårdaren kanske bäst på plan mot sitt forna lag. Speeden och rycket som en gång tog Tobias ut i Europa fanns där igen.


Labinot Harbuzi, Malmö (1)
Labinot Harbuzi blev historisk när han i den 61:a minuten gjorde 1-0 efter hörna på Malmös nya hemmaarena. Vann som vanligt flera dueller på mitten, och var en av MFF-s bästa spelare i matchen. Under flera tillfällen visade Harbuzi fint spelsinne och fin teknik. 


Pontus Wernbloom, IFK Göteborg (1)
Boom-boom gick i täten för det IFK Göteborg som körde över Djurgården med hela 6-0. Vann som vanligt flera dueller med sitt fysiska spel, men visade också prov på fint bollsinne när han stod för matchens framspelning till Tobias Hysén. Dessutom krönte han sin insats med ett välplacerat skott i krysset (6-0). 


Tommy Lycén, GAIS (1)

Förlorar man med 4-1 platsar man inte i Veckans Elva, tänker ni. Men faktum är att GAIS stundtals spelade ut Helsingborg i andra halvlek. Snabbe vänsteryttern Tommy Lycén visade upp sin teknik och fina inlägg - och svarade för en riktig pärla när han dundrade in kvitteringen. Då tycker vi inte att han ska lastas för att GAIS försvarsspel befann sig på en annan planet.


[ANFALLARE]


Rasmus Jönsson, Helsingborg (1)
Den lovande HIF-anfallaren har tagit ytterligare kliv framåt i vinter. Segerorganisatör borta mot GAIS när han påpassligt höll sig framme och petade in ledningsmålet. Stod därefter för en mycket fin framspelning till Erik Sundins 2-1 när han lurade och höll undan Ekunde. Går en spännande säsong till mötes.


Agon Mehmeti, Malmö (1)
Anfallstalangen Mehmeti byttes in i den 79:e minuten. Tre minuter senare så träffade han målställningen, och i samma anfall gjorde han mål. I den 88:e minuten gjorde han sitt andra mål i matchen, och satte spiken i ÖIS-kistan. På tio minuter avgjorde han matchen till Malmös fördel - då tar man plats i Veckans Elva.[TRÄNARE]


Stefan Rehn/Jonas Olsson, IFK Göteborg (1)
Segern mot Djurgården hade inte skrivits till 6-0 om inte firma Rehn/Olsson bytt kant på Tobias Hysén och Stefan Selakovic precis innan avspark. Starkt och viktigt att lyckas gjuta mod i spelarna efter en neslig premiär.