Det fanns många frågetecken innan matchen i de egna leden, klubben hade skakats om ordentligt och allt möjligt kunde gått åt skogen. Men fansen, ledarstaben, spelarna och framför allt Delije visade vad det innebär att ha Crvena Zvezda i hjärtat! Timmen innan match medan arenan fylldes upp fanns en oro på läktaren, det ändrades snabbt när domaren blåste igång matchen. Delije lett av Pedja fick igång hela Marakana, och man slutade aldrig. Istället för att rikta all hat mot ledningen, visade man att Zvezda är över allt annat, och man hyllade både Prosinecki och nye tränaren Jankovic. Man kunde även se på spelarna direkt från start att det var något annorlunda i deras kroppsspråk och det var en fröjd att se.


Zvezda och Jankovic ställde upp men en lite annorlunda formation än vad vi är vana vid att se. Sales taktiska sida märktes direkt och man skiftade mella 4-2-3-1 och 4-4-2, man ändrade positioner, höll en hög press men framför allt hade han förberett "pojkarna" mentalt. Man höll defensiven med bravur och bjöd inte på något. 

Det var en rätt stängd match och båda lagen hade rätt svårt att få till några riktigt bra chanser, men ett enda misstag av de rödvita kunde kostat oss mycket. I 30 minuten var vänsterbacken Mladenovic sen i offsidefällan och Obraniak kom fri, avslutade bra men Bajkovic gjorde en lysande räddning. Dett var också kanske matchens bästa chans. Zvezda skapade i forsättningen de flesta målchanser men man kunde tydligt se att kylan och erfarenheten inte riktigt finns hos de modiga och stolta pojkarna.

Det som ger oss rätten att hoppas är sättet laget spelade på, sättet Jankovic coachade på och framför allt inställningen man gick ut på banan med. Precis så spelar man för Röda Stjärnan, emblemet och fansen. Man får heller inte glömma att Jankovic fortfarande är obesegrad.

Röda Stjärnan-Bordeaux 0-0
Publik: 39.842

Gula kort: Jovanovic, Milivojevic - Sané

Returmötet spelas nästa vecka i Frankrike på torsdagen den 30/8. Kasalica kommer tillbaka efter avstägningen men istället så kommer inte Milivojevic spela då han har tre gula kort. Men först väntar en svår bortamatch i ligan där man gästar Novi Pazar (söndag 17.00).