Aleksandar Jankovic tog över Röda Stjärnan efter Robert Prosinecki efter första ligaomgången. Detta var Jankovics andra sejour i klubben och tyvärr varande den inte längre än några månader. Igår gick Jankovic och klubben skilda vägar. Det tog inte lång tid innan klubben hittade en ersättare - portugisen Ricardo Sa Pinto. Tidigare idag anlände Röda Stjärnans nya tränare i Belgrad.

"Naturligtvis vet jag var jag har hamnat. Röda Stjärnan är en stor klubb och förvätningar man har är aldrig små. Jag är medveten om poängskillnaden till serieledande Partizan men jag kommer som alltid gå in för att vinna varje match. Kampen om ligatiteln beror inte på oss men om det dyker upp en chans kommer vi gå för att vinna den. Om inte nu, så säkert nästa säsong"  sa den nya tränaren Sa Pinto

Sa Pinto pratade även om pressen man har på sig när man är tränare. "Jag är van vid det. När jag tränade Sporting så var det liknade förhållanden eftersom i storklubbar förväntar man sig framgång" Jag känner mig som hemma" avslutade Sa Pinto.

Innan Sa Pinto skrev på för Röda Stjärnan har han hunnit att träna två andra lag. Säsongen 2011 - 2011 var han assisterande tränare i Leiria. I början av 2012 tog han över som huvudtränare för Sporting innan han samma år fick gå i oktober månad pga dåliga resultat.

Som fotbollsspelare har han spelat för Salgueiros, Sporting, Levante innan han avslutade sin karriär i belgiska Standard Leige. Har har hunnit med 45 landskamper och nio mål för Portugal under åren 1994 - 2001.

Källa: blic.rs

Vi hälsar Ricardo Sa Pinto varmt välkommen till Röda Stjärnan!