Silly season är minst sagt silly på Marakana de senaste dagarna! Igår blev den nu forne Jagodina anfallaren Ognjen Mudrinski, 20, klar för Röda Stjärnan. Kontraktet sträcker sig över 4 år. Mudrinski är född 15 november år 1991 och har ett förflutet i Vojvodina. När han inför förra säsongen lämnade klubben från Novi Sad för Jagodina, fanns intresse från Röda Stjärnans sida. Men man valde att avvakta och se hur han skulle prestera som ordinarie i en mindre klubb, det sägs att klubben skulle agera om han gjorde mellan 8 till 12 mål. Ognjen gjorde 9 mål i fjol och det tillsammans med nye tränaren Jankovics önskan gjorde att han till slut skrev på för Zvezda. Det nämdes även i de flesta serbiska portaler att rivalen Partizan hade blandat sig in i diskussionerna, något som spelaren själv demanterade.
Mudrisnki sa på presskonferensen att hans pojkdrömm gick i uppfyllelse och svarade på varför han valt numer 91.
"Jag föddes 91, plus att det är året från Bari".


Andra spelare som möjligtvist är på väg in är Aleksadar Pantic, Nenad Milijas och Oumarou.

Aleksandar Pantic,
född 1992, spelar i FK Rad och är högerback men även en bra mittback. Detta är Jankovics önskan då han tycker backlinjen bör förstärkas. Vi krisar på både höger och mittbackspositionerna, och i och med sammarbetet från u21 landslaget så ser Sale honom som ett bra val. Inget har än så länge skrivits på och men det finns indikationer på att det är ganska nära.

Nenad Milijas är på Wolfes transferlista och man har från Röda Stjärnans sida gått ut med att man har förhandlat ett tag och att man hoppas på en transfer. Milijas har enligt insatta i klubben sagt att han vill ta på sig den rödvita tröjan i år, men det nog ändå lönen som kommer bestämma ödet för den 29 åriga mittfältaren.

Abubakar Oumarou, 25 årig anfallare från Vojvodina är nog ligans bästa anfallare. Spelade i Röda Stjärnan 2009 men blev ivägskickad till OFk Beograd, där han kort därefter blev såld till Novi Sad där han gjorde succé. Klubben valde mellan Mudrinski och Oumarou, och när Ognjen blev klar så trodde man inte att den sistnämnda var aktuell längre. Men på tisdagen kom information att han ändå kan vara på väg tillbaka. Duon Skundric-Antic som är dem högst uppsatta i Röda Stjärnans idrottsgemenskap tog saken i egna händer (president Lukic verkar förbereda sin avskedan) och åkte med ett bud till Novi Sad. Det är nämligen så att det finns klasuler i Oumarous kontrakt som säger att ett bud på 700.000 € måste accepteras, men även 350.000 plus 30% på vidareförsäljning. Spelaren själv har sagt att han vill till Marakana.

Vi får se vad som händer dem närmaste två dagarna...


Källa: mojacrvenazvezda.net, mozzartsport.com, novosti.rs