Första matchen i Belgrad slutade med en seger för Rennes med 2-1. Röda Stjärnan tog ledningen, men som vanligt tappade de matchen och Rennes lyckades att vända. Förutom ett skapligt spel utav Röda Stjärnan, så fick laget ett mäktigt stöd ifrån Sever och Delije. Röda Stjärnans supportrar slöt upp bakom sitt lag och hela Marakana kokade.

Till matchen ikväll väntas de komma ungefär 2000 Delije för att stödja sitt lag i Frankrike. Flera bussar har lämnat Belgrad och vi hoppas på en lugn och trevlig fotbollsmatch.

Rennes

Har tyvärr inte så mycket information om Rennes. Laget ligger på en 7e plats i ligan och har en vinst, ett oavgjort och en förlust. Lagets start i ligan har varit lite svajig. Senaste matchen förlorade Rennes borta mot Montpellier med 4-0.  

Stéphane Dalmat och Vincent Pajot är två spelare som gör comeback ikväll, samtidigt som Abdoul Camara och Tongo Doumbia inte är med i truppen. Det ryktas om att de två sist nämnda spelarna inte är med pga disciplinära skäl.

Truppen:

Målvakter: Costil, Diallo

Försvarare: Boye, Danzé, Kana-Biyik, Mangane, Mavinga, Théophile-Catherine

Mittfältare: Dalmat, Féret, Mandjeck, M’Vila, Pajot, Tettey

Anfallare: Boukari, Kembo, Montaño, Pitroipa


Skador: Apam, Brahimi
 

Röda Stjärnan

Stämningen i laget verkar vara på topp och läser man Serbiska dagstidningar så verkar alla väldigt positiva och taggade inför matchen ikväll. Röda Stjärnan kommer med en seger i bagaget då man hemmaslog Javor med 2-0 i Jelen Super liga. Inför matchen ikväll har tränaren Robert Prosinecki gått ut i media och sagt att Röda Stjärnan inte kommer vika sig utan spela offensivt.

I en intervju med Röda Stjärnans officiella hemsida så har Milos Cava Dimitrijevic sagt att han tror på sitt lag ikväll och att alla i laget är väldigt optimistiska. Han berättar vidare att han tycker att förlusten mot Rennes sved på Marakana men att de inte ska hänga med huvudena för det. Robert Prosinecki har studerat Rennes de senaste dagarna och alla i laget vet sin uppgift, tillsammans ska de vinna och ta sig vidare.

Truppen:

Målvakter: Bajkovic, Kirovski

Försvarare: Tošic, Cosic, Addy, Mikic, Vilotic, Reljic

Mittfältare: Savio, Mijailovic, Dimitrijevic, Lazovic, Jeremic, Kadu, Jankovic, Vesovic, Kovacevic

Anfallare: Mezenga, Borja, Kaludjerovic

Avstängd: Evandro

 

 

Dok srce kuca u nama,
ti Zvezdo nisi sama,
krv tece moja
crveno-belih boja!!!

 

Matchstart: 18:30

Rennes FC – Crvena Zvezda