Först en kort återblick på förra matchen där undertecknad såg andra halvlek. Jag fick se ett Zvezda som låg under med 0-1 i halvtid inför drygt 40 000 åskådare på Marakana (störst publiksiffra av alla lag som kvalade). Killarna försökte spela boll, gick till anfall och hade i princip hela andra halvleken i sina händer, men man var för uddlösa i sista fjärdedelen av planen. Inlägg som ingen gick på, skott som var för tama eller tappade bollar utanför straffområdet tack vare för krångligt spel.

Man fick sin kvittering genom Trifunovic som dunkade in den från cirka 18 meter, otagbart för målvakten. Nästan genast replikerade slovakerna genom ett volleyskott i samband med en hörna. Trots tät markering lyckades man dundra in ledningsmålet. 1-2. Finito, och det såg man dessutom på spelarnas ansikten. Tråkigt slut för klubben Zvezda och för supportrarna som visade vilken fantastisk publik man är. Delije supportrarna fick dessutom tröja nummer 12 av klubben.


Så här såg det ut på Marakana senast.


Inför returen

En vinst idag är ett måste. Förutsättningarna är enkla, vinna med två måls skillnad eller att man vinner med 3-2 eller mer. Vid vinst med 2-1 blir det förlängning. Röda Stjärnan har vänt underlägen förut. I förra årets kval så lyckades man med det flera gånger innan det tog tvär stopp mot Slavia Prag. 

I årets lag har man fått tillbaka Ognjen Koroman, Dusko Tosic och kanske det mest viktiga spelaren, Dejan Milovanovic som kom på en utlåning. Alla tre ville mycket, speciellt i andra halvlek mot Slovan, men man hade väldigt svårt mot tuffa slovaker, speciellt Milovanovic som åkte på en del fula smällar som borde resulterat i något rött kort.

Tränaren Ratko Dostanic har sagt att han tänker ändra om i startelvan, med bland annat peta Pavle Ninkov, Bogdanovic och Jevtic. Kollar man på truppen som åker till Slovakien så ser man ingen Bogdanovic. Någon man absolut INTE får peta är Ninkov som är en fantastisk högerback. Sen är frågan hur mycket det egentligen stämmer, kan vara ett sätt att förvirra slovakerna. 

En 21 man stark trupp befinner sig i Slovakien och tillsammans med ett par tusen Delije supportrar. Som tidigare sagt så är ett avancemang nästan ett måste. Åker man ut så återstår bara ligan och Serbiska Cupen. Ett spel i Europa League stärker ekonomin i klubben och intresset kring laget. Det var ett tag sen man var med nu, kanske dags i år?


Nyckeln till framgång ikväll är följande:

* Hjärta, hjärta, hjärta!
* Snabbare spel och omställningar
* Våga vinna
* Våga ta fler skott och snabbara beslut.

Matchen startar 20.30 och döms av den svenska domaren Markus Strömbergsson.

Jag tror på avancemang, jag tror på mitt lag, jag tror på CRVENA ZVEZDA
Tror ni???!

Zvezda mi je sve, Zvezda zivot je! Srce moje je uvek uz tebe, Zvezdo VOLIM TE!!
Ps. Lycka till OFK Beograd mot Galatasaray!


Kommentera gärna, men håll en bra nivå. Allt politik och religionsnack kommer raderas och den som skrev det kommer åka på en IP-spärr.