Veckan som gått för dom rödvita har inneburit vinst i premiären i Serbiska ligan mot Jagodina med 3-0. Segern i sig var inte lika säker som resultatet visar. Jagodina visade prov på bra spel och skapade ett antal farliga chanser som borde resulterat i mål. 

Målen gjordes av den hete målskytten Lekic (2 st) och Blazic.


Nya mål ikväll?

Dagens match

Tränaren Pizons mannar kommer göra allt för att vinna matchen. Dels för deras egna skull och fansens, dels för ekonomin. Kommer dom med i Europa League så innebär varje poäng 70 000 Euro. Man brukar säga att varje poäng är viktig, nu vet man en liten del varför.

- Slavia Prag är det mest seriösa och bästa laget vi stött på sen kvalen började. Vi kommer inte göra om samma misstag som mot Dinamo Tbilisi och underskatta några spelare, säger Perovic.

Slavia Prag åkte på en ganska stor skräll då man åkte ut mot Moldaviska laget Sheriff i kvalet till Champions League. Man är ute efter revansch och det är Zvezdas nya försvarare Vilotic väl medveten om. 

Zvezda kommer försöka få med sig ett bra resultat och spela returmötet på Marakana inför fulla läktare med bortamål gjorda.

Som vanligt har Pizon tagit ut en trupp och vi får inte startelvan förrän någon timma innan matchstart. Kan inte bli några stora skrällar i startelvan då dom spelarna som spelat dom senaste 2 matcherna har visat bra form.


Stödet

Dragan Dzajic väntar med spänning på returmötet på Marakana. Alla Röda Stjärnan supportrar väntar på båda möten. Man har kommit från hela Serbien och resten av Europa in till Prag för att stödja sitt lag. Men man är redan ungefär 59 supportrar fattigare på läktaren. Dels för att man klottrar på byggnader med Röda Stjärnan emblem och diverse ord & och även skapat oreda på bensinstationer i form av stöld mm. Av dom 59 supportrarna är 15 hemskickade för felaktiga papper eller uteblivna papper. 

-Tjeckerna är rädda för oss. Man har läst i deras tidningar och hört prat. Hela Europa vet hur tufft det kan vara att möta oss, speciellt på Marakana då våra supportrar bär oss hela vägen till sista sekunden. Så dom borde vara rädda, inte bara för mötet på Marakana utan även för mötet på deras arena, säger Perovic.


Delije invaderade Jagodinas läktare förra matchen.

Redaktionens kommentarer

När lottningen skedde så var man lite pessimistisk. Röda Stjärnan kunde få Slavia Prag, AEK Aten, Benfica och självaste Valencia. Visst hade det varit lite kul med ett möte med Valencia men för att realistiska så hade vi åkt ut med huvudet före ur cupen. Nu fick man istället det "svagaste" motståndet och förhoppningarna att se Röda Stjärnan i Europa League har ökat markant. Spelar man som man gjorde i matchen mot Dinamo Tbilisi så är jag nöjd, även fast man kanske åker ut. Då har man visat det jag tjötat om så länge, HJÄRTA! 

MOT EUROPA LEAGUE ZVEZDO MOJA ! !


Matchfakta:

Matchstart: 20.00
Stadion: Eden
Kapacitet: 21 000 åskådare
Domare: Paul Allaerts (BEL), Danny Huens (BEL), Tom Dens (BEL)

Trolig startelva Crvena Zvezda:

Pavlovic; Ninkov, Savic, Vilotic, Ignjatijevic; Lazetic (K), Savio, Isah, Kadu; Lekic, Perovic

Trolig startelva Slavia Prag;

Hanus; Krajcik, Suhi, Vomacka, Hubacek; Volesak, Ragued, Belaid, Cerni; Senkerik, VlcekSvuda grmi okolo, Nasa pesma ponovo! Sve je gotovo, Sve je pijano, 
Nasa Zvezda prva ponovo ! ! !KÄLLOR:
crvenazvezdafk.com, blir.rs, mtsmondo.com, b92.net, delije.net

Kommentera och diskutera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr