Några timmar innan matchstart skrevs artikeln "Inför: Röda Stjärnan - Dinamo Tbilisi" där en liten del handlade om Röda Stjärnans nyförvärv Dejan Lekic. Ett nyförvärv som skulle visa sig stå i centrum i vad som utspelades på Marakana. Ett nyförvärv som varit mållös fram tills andra matchen mot Dinamo Tbilisi. Ett nyförvärv som spelade huvudrollen i en match som man kan göra en film av och där han blev matchhjälte!
Det snackades om 30 000 på läktaren men ett ösregn satte stopp för publikinvasion, men likaväl tog sig ändå 20 000 tappra själar som skulle hejja fram sitt favoritlag i hjärtat. Världens bästa fans!

1:a halvlek

Startelvan var inte den man hade tänkt sig. Savio fick starta på mittältet ändå. Tutotic var inte med i backlinjen och vänsterbackspositonen togs hand om av Cvetkovic. Matchen hade knappt börjat och Delije Sever hade inte hunnit att sätta sitt tillrätta efter sitt tifo innan Dinamo Tbilisi får en frispark i andra minuten cirka 15 meter från straffområdet. Ett inlägg kommer där Zvezdas anfallare Dejan Lekic når högst och oturligt styr in den i eget nät. 0-1 och inte den tänkta starten som Partizan fick i sin match. I denna stund är man tvungna att göra 4 mål för att gå vidare.

Taktikpinnen tas direkt av Zvezda spelarna som har säkert 70 % bollinnehav och försöker gång på gång. I 17:e minuten efter ett fint anfall där bollen slutligen når högerbacken Pavle Ninkov (återkommer till denna spelare senare i artikeln) och denne slår ett perfekt inlägg som når anfallaren Slavko Perovic (som hittills imponerat stort) som nickar in den i bortre stolpen. 1-1 och ett nytt hopp tänds. "Bara" 3 mål kvar.

Men lika fort släcks ljuset känns det som. En riktig kalldusch får man där målvakten Pavlovic, som även i första matchen var lite av en syndabock, gör en utrusning på ett inlägg som går mot straffpunkten. Efter dålig kommunikation mellan backen och Pavlovic så krockar dessa spelare och Dinamos Vatsadze kan bara rulla in den i öppet mål. 1-2.

Men Zvezda till skillnad från senaste åren, ger inte upp. Kämpandet och krigandet fortsätter. 3 minuter efter Dinamos ledning kommer ett inlägg på marken av Perovic. Lekic går mot första stolpen och kan trycka in 2-2 målet! En period av anfallsförsök, skott och inlägg står Zvezda för. I matchens 47:e minut så får Zvezda en chans där ett skott går i stolpen men man lyckas ta tillbaka bollen och en boll på djupet kommer. Vem befinner sig där om inte huvudrollsinnehavaren Lekic, som nickar in bollen. 3-2 till Zvezda och pausvila.


Hattrick kungen Lekic


2:a halvlek

Zvezdas första halvlek bestod av stor dominans och man hade förhoppningar att även andra halvlek skulle fortsätta så. Men något händer med spelarna. Det verkar som om kraften tagit slut. Man kommer till några inlägg och skottförsök men inget som man kan säga är en målchans. Tiden gick och fansen började nu förstå att det inte blir något fortsatt Europa spel. Men i minut 76 får Zvezda en straff som Kadu sätter säkert. Och helt plötsligt har vi nu en chans! 

Nerverna satt sig tills 88:e minuten då Lekic, som hade oturen att göra självmålet, äntligen satte 5:2 målet som betydde att Röda Stjärnan skulle gå vidare. I övertiden blev det en hel del grubbel emellan de två lagen då läget var oerhört spänt. Ett mindre bråk utspelade sig vid Zvezdas bänk då en Tbilisi spelare knuffar omkull Zvezdas tränare. 

Men tiden gick och domaren blåste äntligen av matchen i den 97:e minuten.

Ett faktum; Röda Stjärnan gjorde det vi alla hoppades på, de vände och tog sig vidare till play-offsen i Europa League.


Matchens spelare enligt oss


Sammanfattning

Vi lyckades med det som inte Partizan (tyvärr) gjorde, vända ett 0-2 underläge från första matchen. Publiken gjorde sitt jobb och hade ett fint tifo. Man höll igång hela matchen. Det är bara att ställa sig upp och applådera till dom med.

Hjältarna på planen gjorde en enorm insats och visade att det var inte det rätta Röda Stjärnan som Dinamo fick möta i första matchen. ALLA kämpade verkligen och slet. Gång på gång kom matchens lirare (tillsammans med Lekic), högerbacken Pavle Ninkov, förbi på högerkanten och kunde slå inlägg. Han ägde hela kanten!

Nyförvärvet Dejan Lekic som inte hade gjort ett enda mål fram tills denna match lyckades göra 4 stycken. Ja, 4 mål blev det om man räknar in självmålet i början. Han såg het ut hela matchen. Egentligen kan man hylla varje spelare men vi väljer att rikta in oss på dessa två.

I sista kvalomgången möter man nu Sparta Prag den 20:e Augusti. Därefter spelas returen på Marakana. Får vi se ännu en fantastisk match sett från Zvezda ögon? Inget är omöjligt känns det som just nu.


Fansens tifo

Matchens stjärnor:


* * * Pavle Ninkov
* *  Dejan Lekic
* Slavko Perovic


Målen från matchen


Trötta hjältarna firar efter bragden


ZVEZDA ZIVOT JE ! ZVEZDO VOLIM TE !


KÄLLOR:
crvenazvezdafk.com, delije.net, delije-caffe.net

Kommentera och diskutera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr