En vecka har gått sen den lite pinsamma förlusten borta mot Georgiska Dinamo Tbilisi. Efter väldigt dåligt spel från våra spelare så kunde Dinamo göra både 1-0 och 2-0 ganska enkelt. Första målet tillkom efter slarv av målvakten Pavlovic där han släpper en retur på ett skott från 30 meter, rakt ut i banan. Andra målet släppte man in på nick från hörna där i princip 3 stycken spelare får stå ostört. Markeringsmiss? Ja, en ganska grov en!


Stödet på Marakana

En viktig och kanske en avgörande faktor kan vara hemmastödet från våra supportrar, Delije Sever. Förra gången man spelade mot Rudar på Marakana fanns det cirka 25 000 supportrar som gjorde sitt jobb och imponerade på såväl spelare som ledare. Ikväll är det ännu viktigare att dom visar Dinamo spelarna att det inte kommer bli lätt för dom och det är jag säker på att dom kommer göra. Stöd från oväntat håll kommer även. VM-Guldmedaljören på 200 meter bröst, Serbiskan Nadja Higl kommer att vara på läktaren och hejja fram våra mesta mästare. Det ryktas att det blir ungefär 30 000 åskådare på läktaren. Kanske mer?


Coach.


Matchen

Tränaren Vladimir "Pizon" Petrovic hade inför denna viktiga match tagit in på hotell med 20 stycken spelare för att på bästa möjliga sätt förbereda spelarna. Därefter blev det träning igår på träningsplanen där han tog ut 18 spelare till truppen. Till kvällens match kan vi med största sannolikhet inte räkna med duktiga vänsterbacken Nikola Ignjatijevic som har feber. Det ryktas om att chansen kommer 18-årige Vujadin Savic få istället. Känner ni igen efternamnet? Javisst, det är legendaren Dule Savics son nämligen.
Vladimir Bogdanovic kommer förmodligen ta brassen Kadu's plats på mitten för att styra och ställa. Slavko Perovic bildar anfallspar tillsammans med Dejan Lekic. Den sistnämnda har ännu inte presenterat sig som målskytt och enligt hans ord i media så ska han göra vadsomhelst för att spräcka nollan. 

Än så länge vet ingen hur Zvezda kommer ställa upp men vi får lita på Pizon att han tar ut bästa möjliga startelvan.


Lite kommentarer från olika håll


"Jag ber att alla Zvezda supportrar kommer till Marakan och visar sitt stöd för oss. Alla vet vilken stor hjälp dom är och hur många gånger dom har hjälpt Röda Stjärnan genom tuffa och "omöjliga" matcher. Vi ska ge allt och vi kan inte spela sämre än förra matchen", säger Vladimir "Pizon" Petrovic.

"Vi ska spela med 2 anfallare och inte 3 som det snackas om. Det blir för stora ytor för kontringar. Dom ska få försvara sig hela matchen. Det lyckades dom bra med i förra omgången men vi får se hur dom lyckas ikväll på Marakana i 90 minuter", fortsätter han.

"Vi spelade helt enkelt dåligt som lag förra matchen. Det ska inte upprepas och vi ska istället visa vårt riktiga jag", säger anfallaren Dejan Lekic.

"Alla Zvezdasi ska komma till arenan och höras. Det måste bli fullsatta läktaren och det ska sjungas till sista minuten. Alla till arenan!", Delije Sever.


Vi vill se hjärta på planen!


Kommentarer från Redaktionen

En gång i tiden var Röda Stjärnan (finns flera lag från Balkan) ett lag som man fruktade när man mötte dom. Både borta och hemma. Men det var som sagt "en gång i tiden". Man kan inte leva på meriter hela livet. Nu är det nya tider och nu finns det inga lag som spelar med respekt mot storlag. Det fick vi erfara när lag från Cypern satte bland annat Inter på plats. 
Med överbetalda stjärnor som tänker mer på pengar än hjärtat för klubben, så kommer man inge vart. 

Det ska vara en ära att ta på sig matchtröjan och göra sitt bästa för klubbens, supportrarnas och din egen skull. Ska Röda Stjärnan lyckas med det som våra grannar Partizan inte lyckades med igår? Med stöd i ryggen är inget omöjligt. Jag hoppas på det iallafall.


Matchinfo

Plats:
Marakana Belgrad
Matchstart: 20.45
Domare: Said Ennjimi (FRA), Frédéric Cano (FRA), Djemel Zitouni (FRA) 
Matchuppställning:
Inte tillgänglig

Matchen sänds på RTS2.

Källor: crvenazvezdafk.com, blir.rs, delije-caffe.net

------------------------------------------------------------------------


Napred Zvezdo! Samo Napred!


Kommentera och diskutera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr.