En ny säsong, nya spelare, ny tränare och ny styrelse. Kan det innebära en vändning? Som många gånger förr har vi fått erfara att problem löser sig inte bara man köper nya spelare och säljer ut lika många.

Även denna silly season som varit har känts lite som ett hotell på Marakana, där alla är välkomna. Men likaså känner man ett hopp och tro på det nya laget. Känns som om tränaren Pizon och den nya styrelsen har scoutat lite bättre än sina föregående arbetskollegor. 

Årets trupp

Man har lyckats behålla Aboubakar som var nära en flytt och mittfältsmotorn Issah. Cleo har som alla vet gjort det förbjudna och bytt från röttvitt till svarvitt. Landslagsmittfältaren och Röda Stjärnans före detta lagkapten, Nenad Milijas lämnade för spel i Premier League och Wolverhampton.

Sydafrikanska landslagsanfallaren, Bernard Parker, imponerade stort i Confederations Cup och är så gott som förlorad (inte ännu bekräftat). Det är många som är ute efter Benny McCarthys efterträdare. 

Tillsammans med den tunga förlusten av Milijas så måste man säga att även Koromans övergång till Incheon United i Sydkorea är lite av ett avbräck för Zvezda. 

Nya spelare har däremot tillkommit i form av brasilianska duon Cadu och Savio från Zeta. 
Som tidigare skrivet i en annan artikel har anfallaren Lekic kommit och Darko Lazovic. För att inte bli långvarig med nyförvärven så kan jag säga att man ska hålla ett litet öga på killen med en kopia av Bastas frisyr, nummer 7 Nemanja Obric. En kille som tar dom fasta situationerna och har en känslig fot. Nya Milijas?


Dagens match

Motståndet idag står Slovenska Rudar Velenje för. Man slutade 3:a i den Slovenska ligan förra året men enligt rapporterna ett tufft lag att möta. En annan faktor som kan spela in roll är att man möter ett lag från Forna Jugoslavien vilket aldrig är lätt. Spelarna kommer inte kunna få stöd från Belgrad då Röda Stjärnan har blivit bestraffade av UEFA för tidigare oroligheter i Grekland. Bestraffingen är att inga organiserade grupper från Belgrad får åka, men däremot har man ett stort stöd från Serber i Slovenien och Kroatien som kommer dyka upp på matchen.


Dagens troliga startelva (4-3-2-1):

Stamenkovic; Ninkov, Djordjevic, Tutoric, Ignjatijevic; Blazic, Issah, Obric; Cadu, Lazetic; 
Perovic.

Matchen startar 20:00 och sänds gratis på crvenazvezdafk.com


Redaktionen

På grund av semesteruppehåll hos redaktionen har vi inte kunnat uppdatera något på sidan. Undertecknad åker på en veckas semester imorgon fredag så jag kommer inte kunna skriva något. Vi ber om ursäkt för detta men en semester är ett måste.


Zvezda Je Ponos Grada ! !


Källa:
crvenazvezdafk.com

Kommentera och diskutera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr.