Dagens match sågs utav ungefär 7 500 åskådare varav cirka 4 000 stod på "Sever". Fansen hade gjort ett fint tifo av papper där det avbildades Röda Stjärnans märke med en vit bakgrund. Under dom hade man en stor banderoll där man krävde att styrelsen skulle avgå, "Uprava Napolje". På andra sidan arenan fanns en annan banderoll, "Zvezdo Volim Te", Röda Stjärnan jag älskar dig!


Första Halvlek

Nu lite till matchen. Efter att ha misslyckats senaste 3 matcherna ville spelarna visa att dom inte är så dåliga så som resultatet varit. Man ville säkert också bevisa för supportarna att dom inte ha ska allt för mycket kritik, och det gjorde man idag. Man spelade ut Borac fullständigt. Spelarna måste ha längtat till att matchen ska ta slut och att det var dags att åka hem till Cacak.

Redan i 12:e minuten hade Zvezda sin första boll i mål men det blev inte godkänt på grund av ruff. Efter lite hawaiifotboll så slutar första halvleken mållöst. Trodde du ja. I matchens sista sekund slår Mirnes Sisic en frispark som styrs in i mål av vår notoriska målskytt, Kleo. 1-0 för Röda Stjärnan som går in i pausvilan med psykisk övertag.

Andra Halvlek

Borac börjar med att göra 2 byten i halvlek. Första 15:e minuterna är rätt sega med lite halvförsök från båda håll. Sen tänder det till lite grann när Zvezda får en rejäl möjlighet att utöka sin ledning. Pavle Ninkov bryter Boracs försök till kontring och startar själv en snabb omställning där han försöker sig på ett skott från 25 meter. Skottet räddas men returen går ut till Milijas, men även hans skott räddas av för Boracs duktige målvakt Grahovac.

15 minuter senare får Zvezda en frispark och denna gång skulle den tas hand om våran lagkapten. Som vanligt visar Milijas vilken farlig vänsterdojja han har. Han knorrar in den från 25 meter via målvaktens vänstra stolpe. 2-0 och tack å hej till Borac.

Matchens sista 15 minuter byttes det lite spelare i Zvezda, där Koroman kom in istället för Sisic och även Abubakar gick av till favör för Nikolic. Sista farliga möjligheten i matchen har den Sydafrikanske landslagsanfallaren Bernard Parker. Hans farliga nick från 5 meter räddas och på den efterföljande hörnan får han ett skottläge från straffpunkten med skottet stryker utsidan av stolpen. 

Sammanfattning

Crvena Zvezda visade sitt rätta ansikte idag. De var i princip bara ett lag på planen och man visade supportrarna att man ska kämpa in i det sista. Även tränaren Janevski var nöjd men målet är att komma ikapp och förbi Vojvodina. Nu kan man i lugn och ro koncentrera sig på matchen mot OFK Beograd och för semifinalen mot Sevojno i cupen.

Just nu känner jag att man vill att denna säsongen skall ta slut och Zvezda tar en Europaplats. Sen är man nyfiken på att se hur läget utformar sig i klubben. Byts hela styrelsen ut? Vilka spelare kommer och vilka går? Fortsätter man värva massa onödiga utländska spelare istället för egna talanger? Jaja, vinst idag och man är hack i häl på rivalerna från Serbiens andra största stad. 

Till sist, en stort välförtjänt grattis till Partizan för ligasegern. Det har inte varit något snack om saken hur man än vrider och vänder på det, ni har varit bäst i år. Grattis ännu en gång. Vi är ute efter er nästa år ;)


Matchfakta:

CRVENA ZVEZDA (4-4-2) : Stamenkovic, Ninkov, Tutoric, Pejcinovic, Gvozdenovic, Isah, Milijas, Sisic, Parker, Abubakar i Kleo.

BORAC : Grahovac, Alves, Maric, Dragutinovic, Dmitrovic, Pavlovic, Mugosa, Prtenjak, Stojanovic, Djokovic, Ignjatovic. 

Stadion: Marakana.
Gledalaca: 7500.

Sudija: Gogic Miodrag, Pomocnici: Pavlovic Branko & Koralija Branko


Källa & Foto: 
crvenazvezdafk.com
delije-caffe.netZVEZDO VOLIM TE ! ! !


Kommentera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr .