Det har varit många kritiska röster som har riktats mot ledningen i klubben, och nu har börjar resultatet visa sig. Röda Stjärnans före detta klubbpresident Dobrivoje Tanasijevic mer känd som "Den Tana", avgår!

Den Tana säger:

I onsdags hade vi ett möte med Röda Stjärnans fans, Delije, som begärde att jag skulle avgå. Då sa jag nej, men nu gör jag det, men inte på grund av supportarna. Istället vill jag minska spänningarna runt klubben.

Klubbens fans anser att detta är första steget i återhämtningsprocessen. Den Tana är missnöjd över att det inte folk har haft tålamod med honom, för att han hade många idéer som han inte lyckats förmedla. Det skulle krävas ungefär 2 år tills att Zvezda skulle stabiliseras ekonomiskt och klubben skulle vara på sin rätta plats. 

Början på nästa vecka ska man på styrelsemötet välja en ny tillfällig president tills ett nytt stort styrelsemöte hålls. Enligt rykten kommer importören för Citroen i Serbien, att ta över klubben. 

Röda Stjärnans tränare Janevski blir inte av med sitt tränarjobb. Sportchefen Ivic säger att han inte ens funderar på att byta tränare eftersom det endast återstår 6 matcher i ligan och 2 i Serbiska Cupen. Istället lovar Ivic att själv avgå i Juni om styrelsen som tog han till klubben försvinner, om inte ekonomisituationen ändras samt om dom sportliga framgångarna uteblir. 

"Jag har velat hoppa av mitt jobb flera gånger under säsongen, men sen har jag tänkt efter att jag inte kan lämna klubben som jag obeskrivligt mycket älskar och har fostrats i. Jag har ville kämpa in i det sista för Röda Stjärnan", säger Ivic.
Det är inte bara stor spelaromsättning i klubben utan även bland "ledarna" i klubben. Senaste 2 åren har man bytt 3 stycken klubbpresidenter och sen år 2000 har man bytt inte mindre än 11 (!!!) tränare. Vissa har fått sparken (Dusan Bajevic), andra har inte ens hunnit lära känna spelarna (Zdenjek Zeman). 

Kan detta vara en ny början i klubben som mer än 50 % av det Serbiska befolkningen älskar? Räcker det med att styrelsen avgår eller krävs det andra förändringar också? 
Låt oss hoppas att detta är vändningen och att Röda Stjärnan blir lika bra som dom en gång va!Dobro znaj da uvek tu sam ja
dobro znaj da necu nikada
da te ostavim, da te zaboravim
dobro znaj da uvek tu sam ja

Zvezdo znaj da ludo volim te,
ja ne mogu dana bez tebe
scre svoje sam spreman da ti dam
sto za tebe ludo udara
 


Källa & Foto:
 
crvenazvezdafk.com
blic.rs


Kommentera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr .