- Det här laget kan som synes inte hålla sin koncentration och köra samma spel i en längre rytm. Efter senaste matchen med Partizan trodde jag vi skulle kunna det, men det blev inget utav det.Trots dålig ekonomi, har Janevski fått spelarna han ville ha fast inte kunnat göra några bra resultat eller matcher.

Ligan är körd, va händer ifall ni inte vinner Cupen, går larmet igång då?

- Larmet har redan gått igång för länge sedan! Jag sa åt fansen i höstas när jag kom att de måste ha tålamod. De vill ha vinster och det har dem fullt rätt i, men spelar man dåligt förtjänar man inte en trofé. Röda Stjärnan måste stabilisera och förstärka klubben innan man börjar tänka på titeln. Vad skulle vi tjäna på att vinna Cupen, och samtidigt skämma ut oss i Europa. Av erfarenhet vet jag att troféer bara kommer när du skapar något hållbart. Vi har många nya spelare och jag håller med Kule Aćimović (Jovan "Kule" Acimovic är en före detta Röda Stjärnan spelare) att inget händer över en natt.

Skulle inte Zvezda klara sig bättre med inhemska spelare än en massa utländska?

- När jag kom sa jag att mitt mål var att få de bästa spelarna i regionen till klubben och inte köpa en massa från utlandet. Speciellt efter vår ekonomiska situation. Fast vår sportchef Ivica Ilic sa till styrelsen att det är han själv som bestämmer och köper vilka han vill, fastän jag inte var bakom honom till hundra procent.

Fansen förväntade sig att du skulle ha mycket större inflytande vid val av nya spelare.

- Kanske är det så, men jag är endast vice president och har tyvärr inte så mycket att säga till om. Jag erbjöd mig och ville hjälpa till, men ordföranden begärde att ingen skulle lägga sig i arbetet. Jag valde heller inte Janevski till tränare eller Ilic till sportchef, utan det var styrelsen, och det är då logiskt att de stödjer dem. När det nu är så, ligger även ansvaret på dem.

Fansen har begärt förändringar i styrelsen, bland annat vill de byta ut presidenten.

- Jag förstår dem, de är otåliga och vill det bästa av sitt Röda Stjärnan. Och i senaste styrelse mötet höll jag med "Dan Tana", kommer det folk med pengar och en seriös plan så är de välkomna. Vi alla vill hjälpa Zvezda ut ur krisen. Fansen behöver ej tycka om presidenten, men det är ändå inte godtagbart att de vid varje match skriker att de kräver hans avgång. Han har de bästa avsikterna för klubben, men med de resurser han nu har klarar han ej av dem.

Kommer man efter säsongen analysera allt som varit och planera in några besparingar inför nästa? 

- I fotbollens värld kan man inte planera något flera månader i förväg. Jag följer bland annat vad som händer i Vojvodina, laget som verkade ta hem titeln i år. Bata Butorovic försvann och laget gick i spillror. I Röda Stjärnan har man länge levt och tänkt dag för dag, så först måste vi fixa till problemen innan vi kan tala om framtiden , avslutade Jugovic.Källa: blic.rs
Foto: crvenazvezdafk.com

Kommentera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr