En gång Europa- och Världsmästare! En gång vinnare av dupla kruna! En gång en klubb som kunde mäta sig med dom stora lagen i Europa. Nu, en klubb utan framgång, vilja och hjärta! Vad har hänt?

Man kan börja med att säga allt började med kriget som upplöste f.d Jugoslavien. Fanns en regel som gjorde att spelare inte fick lämna landet förrän en viss ålder. Genom det sättet kunde klubbarna behålla sina bästa spelare en bra tid och hinna med att bygga upp en nytt lag när det var dags för dessa att lämna. 

Jugoslavien bestod dessutom av flera länder och tillsammans kunde man skapa ett starkt lag som satte skräck i motståndarna. Inte undra på att f.d Jugoslavien kallades för just Europas Brasilien

Vad har hänt efter kriget? Jo, klubbarna har fått en mycket sämre ekonomi som gör att man är nästan tvungna att sälja sina unga spelare direkt. Eller är man verkligen det? I vissa fall stämmer det, men som alla vet så "ägs" våra klubbar i Serbien av folk som tänker på sin egen ficka. Spelarna sticker så fort dom får chansen och dom unga talangerna ser också sin chans att sticka ifrån klubben när klubbarna istället inhandlar "Youtube spelare".

Våra lag omsätter alldeles för många spelare varje säsong. Ni vet själva mycket väl om hur många spelare försvinner egentligen varje säsong och hur många tillkommer. Bara under vinteruppehållet tillkom 9-10 spelare till Röda Stjärnan! 

I truppen finns det 10 st utländska spelare. Vet dom egentligen hur mycket ett derby betyder för klubben och supportrarna? Lätt för dom att säga att man märker det på spänningarna och snacket i tidningar och bland folket. Men en spelare som är från Serbien vet mycket väl om hur stort det är att spela ett derby och en vinst i derbyt kan rädda ens säsong. Dom spelar med hjärtat, krigar i varje duell. Det är just det som saknas i dagens Zvezda. Något som finns i ens bröstkorg, som pumpar ut blodet tillsammans med adrenaliet ut i kroppen, som håller dig vid liv. Något som heter HJÄRTA!

Många har tagit upp ämnet att man ska begränsa antal utländska spelare och inte låta spelarna försvinna ut i Europa alldeles för tidigt. Det förstnämnda kan funka men kan man verkligen hålla kvar talangerna? På vilket sätt?

En annat stort skämt inom Röda Stjärnan är styrelsen med Dan Tana och sportchefen Ivic. i förarsätet. In med folk som har spelat för klubben och som vet hur man sköter den!

Senaste matchen är ett stort skämt som jag inte ens vill skriva om här, för då är risken stor att det kan komma en och annan svordom. Vad kräver vi?!

Jo vi KRÄVER att spelarna visar lite jävlar anamma, krigarvilja och HJÄRTA!
Vi står upp för vårt lag och vi hoppas verkligen styrelsen och spelarna rannsakar sig själva.

Vad tycker ni? Vad krävs? 

Kommentera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr