Domen på 10 års fängelse för Röda Stjärnan supportern Uros Misic, är upphävd av högsta domstolen i Serbien. En ny rättegång ska snart påbörjas för att komma fram till en "lämplig" dom, eftersom titeln mordförsök och 10 års fängelse är orimligt om man jämför med tidigare fall som varit, menar den tilltalades advokat.

Denna rättegången har gjort Röda Stjärnans supportrar upprörda, men även andra supporter grupper runt om i landet, som tycker att en dom på 10 år är löjlig. Delije har i stort sätt varje match sen dess skanderat Uros Misic`s namn och haft banderoller med Misic`s porträtt på och texten "Pravda za Urosa" som betyder rättvisa för Uros.

Uros blev dömd på 10 års fängelse för ett anfall mot en polis under en fotbollsmatch mellan Crvena Zvezda och Hajduk Kula den 2:e december 2007 som spårade ut på den norra läktaren. 
Situationen uppstod då en civilklädd polis filmat med en videokamera inne i klacken, några av fansen blev ursinniga och attackerade polismannen, som sedan sköt med sin pistol i riktning mot Röda Stjärnans fans. Det var då som Uros attackerade polismannen med en bengal, situationen lugnades ner kort efter detta och matchen spelades färdigt.

Diskutera gärna här under vad ni tycker om allt detta, rätt eller fel med 10års fängelse för Uros? är vårt rättsystem ännu en gång omoraliskt och korrupt? Vad säger ni? Håll er till ämnet, allt annat snack leder till IP-spärr.

Källa : Delije.net
Foto: Delije-caffe.net