Röken har lagt sig. Trumman har tystnat. Sångerna är färdig sjungna. Arenan är nästan tom förutom städarna som ska rensa arenan från all skräp.

Mina tankar flyger runt i mitt huvud hela tiden. Ställer mig frågan: What if.... ???
Hatkänslorna mot motståndarlaget börjar kyla ner sig och det är dags att se matchen från en neutral persons syn (Eller åtminstonde försöka).

Derbyt som skulle ha spelats den 21:e februari spelades istället igår på grund av snöovädret som alla vet om. Den veckan gav chans till nya förberedelser till att spela ihop lagdelarna och finslipa på detaljerna. Även supportrarna fick chansen att tagga upp ordentligt och sjunga in sig.

Runt 20 000 åskådare fanns på Stadion Partizana för att se slaget om Belgrad. Ena rundan bakom mål fans Delije Sever iklätt rött och vitt med små flaggor med samma färger. 
På grund av kasst ljud så får man tyvärr inte uppleva den riktiga stämningen som utspelar sig i ett derby, utan man måste nog vara där för att känna på det.

Men nu till matchen.....

Båda lagens startelvor: 

Röda Stjärnan: Stamenković, Ninkov, Tutorić, Tomović, Pejčinović, Aval Isah, Milijaš(kap.), Lazetić, Koroman, Abubakar och Kleo.

Partizan: Božović M, Stevanović, Đorđević, Fejsa, Žuka, Moreira, Ljajić, Knežević, Diara, Obradović och Vujović.


1:a halvlek

På uppvärmingen gör tränaren i Crvena Zvezda ett litet byte i form av att Pejcinovic får starta istället för Jefferson på vänsterbackspositionen. Annars var det en ganska väntad uppställning förutom att Aboubakar Oumarou fick starta istället för Bernard Parker. 
Röda Stjärnan hade initiativet om matchen, det var en hel del spel fram mot Partizans mål fast inga egentliga farliga avslut.

I den 31:a minuten lyckades Lazetic få iväg ett mycket bra skott från ett cirka 25 meters avstånd, skottet var hårt fast Partizans målvakt slängde sig och lyckades rädda ut den till en hörna åt Zvezda.

Mål!! Fem minuter efter, 36:e, kom då äntligen 0:1 målet. Efter ett bra frisparks inlägg gjort av miljas, en bit utanför straffområdet på vänstra hörnet , lyckades bollen hitta sig in i målområdet. Och där stod Tutoric och nickade in bollen i mål. 1:0, Zvezda.

Fram tills halvtidsvilan hände inte speciellt mycket från vardera sidor. Två gula kort utdelades till två Partizan spelare.


Tutoric målskytten!


Sammanfattning av första halvlek:

En mycket välförtjänt 1:0 ledning för Zvezda som haft det största initiativet över matchen fram tills halvtidsvilan. 2 spelare i Zvezda utmärkte sig speciellt. Ognjen Koroman och mittfältspitbullen Issah. Koroman var inblandad i dom flesta sakerna medan Issah städade på mitten och vann i princip varje boll. Partizan ska som sagt vara nöjda med att det bara står 1:0.


2:a halvlek

Partizan börjar med två byten, Fejsa och Vujovic kommer in istället för Tomic och Bogunovic.
De första tio minuterna var rätt så dött från båda sidorna, inget spel mot nåt mål utan allt spelades i mitten av plan. I 63:e minuten kom vårat första byte, Parker kom in istället för Lazetic. 

Partizans först farliga målchans kom i den 70:e minuten. Moreira startade en snabb kontring, hittade Diarra som spelade tillbaka till Moreira med en snabb pass mot mitten. Den sistnämnda missar i princip öppet mål från 5-6 meter. Där hade Röda Stjärnan Fru Fortuna på sin sida.

I 77:e minuten kom vårt andra byte, Abubakar byttes ut mot nyfärvävet Sisic som steg in.
Minuten efter har Partizan ännu en chans. Denna gången är det Djordjevic som får iväg en underbar frispak som tar i ribban till vänster om Stamenkovic. Enligt spelarna var han på bollen men hur som helst, en väldigt farlig möjlighet.

Partizans sista byte kom i 81:a minuten, då Manchester United spelaren Ljajic går ut för att lämna plats för Washington, som för övrigt är seriens längsta spelare med sina 204 cm. Trots den enorma längden så var han inte lika "klumpig" och orörlig som vår kära Zigic.

Långa bollar matas mot den väldige Washington som nickskarvar vidare. Då sker en händelse som väcker känslor i båda lägren. Efter ett anfall når bollen Bogunovic till vänster i straffområdet och han petar bollen förbi Stamenkovic i målet. Bollen tar i stolpen och balanserar på mållinjen, bollen träffar Tomovics knä och går ut igen. Var hela bollen inne i målet eller inte? Nu ska det sägas att den enda vinkeln som visades på matchen var snett framifrån, vilket gör att det är svårt att avgöra om den var inne eller ej. Sen ska tilläggas att linjemannen fast i linje med mållinjen och det var hans beslut förmodligen som avgjorde.

Även vårt sista byte kom, i 85:e minuten gick kaptenen Miljas av plan och in klev Bogdanovic. Koroman tar då på sig lagkapten bindeln.

90:e minuten, Koroman får iväg ett bra skott som tyvärr åker ovanför mål.

Sex minuter övertid verkar det bli.

I den 97:e minuten får Moreira tag i bollen och får iväg ett vackert skott som går i mål.
1:1. 
Avspel, domaren blåser.

Matchen slut, 1:1.


Matchinfo:

Domare: Dragomir Stankovic
Mål: 0:1, Tutoric 36' , 1:1, Moreira 96'
Gula kort: Obradovic, Djordjevic (Partizan). Lazetic, Koroman (Röda Stjärnan)


Match sammanfattning:

Röda Stjärnan spelade mycket bra i den första halvlek, vi hade mer chanser att utöka ledningen. Men tyvärr så utnyttjade vi inte dom som vi skulle. Vi fick in ett mycket vackert mål efter en nick av Tutoric, en jävligt hård nick ska tilläggas. I andra halvlek tappade vi mycket av spelet, Partizan spelade upp sig och började ta över initiativet. Med tanke på att dom svartvita hade in halvlek så kändes det  som att det skulle komma ett mål till slut.


Mohamed Aval Isah, Zvezdas bästa igår.

Redaktionens sammanfattning:

Ja, vad ska man säga. Från att nästan helt och hållet haft en halvlek till att förlora en match på ÖVERtid. Känns ju riktigt bittert då denna vinsten var oerhört viktig att få. Det är ändå 15 stycken omgångar kvar så vad som helst kan hända. Men tre poäng här hade varit guld värt. Vi blev imponerade av spelet från de nya spelarna, det verkar vara ett bra lag som bildats. Sex minuter som sagt. För fyra byten och några vackra Italienska "liggningar". Känns inte rättvist, sen att domaren låter spelet fortsätta efter de sex minuterna som skulle ha räckt till, känns ännu mer bittrare. För det var i minuten efter 96 som målet kom. Vart han hittade dom, det kan man fråga sig. Som Röda Stjärnan supporter kändes ett oavgjort resultat orättvist. Kunde avgjort matchen tidigare med alla 2 mot 2 & 3 mot 3 lägen man hade. Sen får man INTE slå bort bollen när det återstår 1 minut av matchen! Lär dig det Parker!

Här är 3 saker som vi undrar:

1) Varför spelade man med 3 anfallare i andra halvlek när man leder matchen med 1:0???
2) Pavle Ninkov var borta vid ett par tillfällen i andra halvlek. Vart var han?
3) Varför jagade man mål som om man låg under i matchen?

Matchens 3 rödvita spelare:

* * * Issah. Kung på mittfältet och tack vare honom så vann man mittfältsmatchen. Grymt nyförvrärv.

* *  Djordje Tutoric visade härligt mittbacksspel. Skönt att ha han tillbaka i laget. Väldigt bra samspel med Tomovic.

* Kleo & Aboubakar Oumarou. Båda spelarna kämpade och slet där framme. Borde nog fått med sig några frisparkar. 

Sen ska hela laget få beröm för en bra genomförd match.

---------------------------------------------------------------

Röda Stjärnans lagkapten, Nenad Miljas, var även han irriterad över domaren:

"Domaren visade att det skulle bli sex minuter övertid, det var vad han hade sett. Vi protesterade då vi kände att det spelades mer än det."

Målgöraren Djordje Tutoric var besviken över lagets insats de sista minuterna:

"Jag förstår inte varför vi attackerade så mycket under de sista minuterna när vi borde ha försvarat oss och hållt i bollen. När dom väl kontrade så var försvaret inte alls på den plats de borde vara och släppte in ett skott som skulle ha blockerats."

Även Tutorics mittbackspartner var väldigt oförstående över vissa saker:

"Jag kan inte fatta att det verkade som om vi jagade ett mål i andra halvlek och att det var vi som låg under. Om vi inte gjorde mål under hela andra halvlek, varför då jaga ett mål på övertid. För vår kämpavilja och hjärta ska vi ha beröm men vad hjälper det när vi inte vann matchen."


KO JE SVETSKI SAMPION?! ZVEZDAAA ZVEZDAAA!Källa & Foto:
crvenazvezdafk.com


Kommentera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr.