Sträck på er alla ni Zvezdasi! Kunde inte sagt det bättre själv. Alltså, åtta år har dom inte vunnit mot oss på deras hemmaplan och inte ska vi ge oss nu. Nej då. Det är årets viktigaste match. Vinst, och dom känner flåset i nacken av 25 stycken hungriga Zvezda spelare som är ute efter den åtråvärda första platsen.
Förlust, ja då är chansen otroligt minimal att vi kommer ikapp Partizan.

Detta är en match av prestige, kamp, hat, vilja och passion. Ja, jag skulle nog  kunna hålla på och försöka beskriva derbyt med ord hela dagen och det skulle ändå inte vara nog.

Det har varit ett extra långt vinteruppehåll på grund av Moder Natur. Snöovädret satte stopp för derbyt förra helgen men nu verkar allt vara klart för spel.

Under uppehållet har Crvena Zvezda värvat ett antal spelare. På bara två dagar hade redan sex stycken skrivit under. Alldeles för många ”Youtube” spelare om man frågar mig, men jag hoppas verkligen jag har fel. 

Men tittar man till vilka som verkar vara bra kvalitet värvningar så får man nog säga att Gvozdenovic, Tutoric, Sisic och Parker kan vara skillnaden mellan ligaseger och andraplats. Speciellt känns förre Olympiakos spelaren Mirnes Sisic och Sydafrikas landslags forward Bernard Parker väldigt intressanta. Röda Stjärnan lyckades övertala 
Parker att skriva på för oss istället för Malmö FF

De första tre som skrev på för Röda Stjärnan var: Ognjen Vranjes som kom från Borac Banja Luka, spelar med dress nummer 4.
Ferreira Rosa som kom från det Brasilianska laget Cruziero, Rosa spelar med dress nr. 28.
Sen skrev Djordje Tutoric till slut på, han lämnade turkiska Kocaelispor. Tutoric spelar med dress nummer 13.

Nästa tre som skrev på var: 
Abubakar Oumaru som kom från kinesiska Changsha Ginde, han spelar med dress nummer 9. Ivan Gvozdenic kom från Ukrainska laget Metalurh, han spelar med dress nummer 21. Sjätte spelaren som skrev på var Jefferson Da Silva som kom från det rbasilianska laget Avai FC, han spelar med dress nummer 77.


Nästa gäng som slöt sig till truppen var: 
Bernard Parker som bland annat Malmö FF drog i. Han lämnade det sydafrikanska laget Thanda Royal Zulu för oss och han spelar med dress nummer 27. 
Nemanja Pejčinović kom från Serbiska klubben FK Rad och spelar med dress nr. 5.
Nionde spelaren som skrev på heter Mohamed Aval Isah som lämnade det sydafrikanska laget AmaZulu F.C. Han spelar med dress nummer 26.

Den sista spelaren är den Slovenska landslagsmannen Mirnes Sisic som lämnade Grekiska  Olympiacos för Röda Stjärnan. Sisic spelar med dress nummer 10. 

Resultaten i träningsmatcherna har inte varit så bra så man skulle köra igång en riktig fest. Istället har det varit både upp och ner. Sista matchen avslutades med vinst mot Rudar med 1-0.

Partizan har som sina grannar haft lite problem i träningsmatcherna nu under uppehållet. Deras senaste två matcher har slutat oavgjort. Tittar man på siffrorna i både Zvezdas och Partizans matcher så är det väldigt målsnålt både framåt och bakåt. Det är det som är problemet under vinteruppehållen, då alla lag kan köpa och sälja nya spelare. Man måste börja om från scratch med att spela ihop ett lag, därav dåligt spel.

Kollar man på statistiken gällande ”Veciti Derbi” så ser det ut följande:

Röda Stjärnan vinster: 57
Oavgjorda matcher: 42
Partizan Belgrad vinster: 35

Målskillnaden är 205:164 till Röda Stjärnans favör.

Men statistik är bara siffror. Det är förflutet. Det gäller att bevisa idag när man springer ut på Stadion Partizana, att visa att man vill vinna denna prestigefyllda matchen!

Nu till dagens match. Det är en hel del nya spelare som slutit upp till oss som sagt.
Enligt Blic.rs startar Zvezda så här: 

----------------Stamenkovic------------------
Ninkov - Tutoric - Tomovic - Jefferson
Lazetic - Milijas - Isah - Koroman
-------------- Parker - Kleo ----------------
 
Som ni ser så fattas Ivan Gvozdenovic som fortfarande väntar på registreringen från UEFA / FIFA. Även Ognjen Vranjes står över denna match, fast på grund av en skada.
Håll ett öga på Kleo!
SuperLiga Top3
Partizan  37
Vojvodina  34
Crvena Zvezda   30

Som vi ser på tabellen så är en vinst oerhört viktig för Röda Stjärnan för att kunna ha en chans på liga titeln. En förlust och vinst för Vojvodina och övertaget för de två topplagen blir för stort.

I Torsdags fick Crvena Zvezda spelarna besök på träningen utav cirka 4 000 supportrar som gjorde lite av en repris från Basel-träningen.
Detta fick nog dom nya spelarna att inse hur stor och viktig denna match är för klubben och fansen.

Vi vill ha vinst och det vill spelarna också. Dags att gå ut på gräsmattan och visa kärlek till den Röda Stjärnan man har på tröjan vid hjärtat!

Sve Prolazi, Zvezda Traje!!

Mina damer och herrar! Let's get ready to rumbleeeee!!!

Källa & Foto: crvenazvezdafk.com

Kommentera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr.