Miodrag sa att vid denna tidpunkten är Marakana värderad till ett pris mellan 200 och 250 Miljoner Euro. Han medgav även att detta var hans egen bedömning men att även vissa engelska entrepenörer gett samma bedömning. Även Röda Stjärnans FK ordförande, Dobrivoje Tanasijević sa att priset ligger mellan 200 och 300 miljoner Euro.

Han är även övertygad av att Marakana vid tillfället är den dyraste stadion i det forna Jugoslavien på grund av kapaciteten, samt platsen den är benägen på, nära Belgrad centrum. Den enda på Balkan som ska vara dyrare är den Olympiska stadion i Aten.

"Priset på 250 Miljoner omfattar inte en mark på 16 hektar i ett mycket attraktivt läge som Röda Stjärnan äger", säger Corovic.


Marken är lite svår att kunna värderas.

"I Serbien är det så att du kan vara ägare av byggnaden, men marken tillhör staten. Montenegro har ändrat sin lagstiftning och förhoppningsvis ska äver Serbien göra det snart", fortsätter Corovic.

Ordföranden i Idrottsföreningen Röda Stjärnan, Aleksandar Vlahovic ville inte kommentera uttalandet från Corovic och Tanasijevic:

"Sådana här uttalande ska man vara lite noga med att inte ta upp då det är ett mycket känsligt ämne. Utan att ha allting på papper så vet jag ej vad jag ska säga, det finns tyvärr inget att säga",
sade Vlahovic.

Även Bozidar Cerovic, dekanus vid fakulteten inom ekonomi och tidigare ledamot i Röda Stjärnans styrelse, delade Vlahovic's tankar:

"Det var fyra år sedan jag ens satte min fot i Marakana, så jag har inget att säga angående det här. Det är bara dumt att ta upp sådana här ämnen då det blir en mycket känslig diskussion efter. Jag kan säga er en sak: Hittills har ingen gjort en grundlig bedömning av vad Röda Stjärnan eller nån annan av våra inhemska klubber är värderade till", påpekade Cerovic.

Corovic blev avskedad två timmar efter han hade uttalat sig till tidningen angående värdet på Marakana.

Källa: www.pressonline.rs

Kommentera gärna artikeln men håll er till artikelns ämne, allt annat snack leder utan varning till IP-spärr.