/england/leeds/forum/995.aspx/england/leeds/forum/995.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United Linus.M
2015-11-01 20:15
Stonefree//

Först och främst, fantastiskt att du kommer lägga pengar på LFU! Det är en bra start ;)

För det andra. Jag förstår också att folk tvivlar, jag förstår att folk är uppgivna och jag förstår att det kan se helt omöjligt ut. Men detta kan vara vår enda chans för att få in fansen i klubben. Låt oss ta den.

Det skulle förvåna mig något OERHÖRT om inte LFU har några rika människor bakom sig. Om ni kollar länken så är det en intervju med Mike Farnan, som talar varmt om LFU och hur han ska försöka få ihop personerna som backade honom med pengar förra året. Massimo vann den dragkampen, då han inte gjorde due diligence och köpte en klubb i ras för alldeles för mycket pengar.

Nu när Massimo säger att han inte behöver sälja med vinst så ändras spelplanen enormt. Nu kanske Farnans backare är mer sugna på att lägga sina miljoner pund på klubben tillsammans med LFU, när man inte köper en klubb för en sinnessjuk summa.
Leeds United stonefree
2015-11-01 19:58
lufc4ever Jag förstår poängen i alltihopa och kommer själv att kasta in en slant,det måste man ju. Men det som är oroande är att folk här verkar bara trötta och mer eller mindre likgiltiga. Läser man tidningar och annan media också så är det liksom samma namn som går igen hela tiden. ska om ett par timmar gå och äta på Bibis, där finns en servitör som heter Ben som jag har diskuterat mycket och då menar jag mycket Leeds med och han har alltid varit väldig insatt i allt runt Leeds. hoppas hsn är där ikväll, så ska jag skriva vad han tycker!
Leeds United lufc4ever
2015-11-01 19:46
Stonefree //

Tror många är dåligt pålästa eller har inte lyssnat riktigt från början vilket har gjort att många tvivlar. Detta är väl LFU´s största uppgift hittills. Att nå ut med sitt budskap. Vi får inte glömma att projektet är inte ens 1 år gammalt. Sånt här tar sin tid att nå ut mer. Tror inte dom själva riktigt räknade med att chansen skulle dyka upp redan nu.

Den största missuppfattningen folk gör är att man tror att LFU siktat på att äga klubben rakt av. Tror man det så kan jag förstå att man skrattar åt projektet. Att samla hela summan från fansen är en utopi. Nä det har alltid handlat om att köpa in fansens röst i klubben. Delägare.

Men tack vare Massimos uttalande nu så har spelfältet ändrats. Nu erbjuder han majoritet i klubben. Om LFU har dom pengarna vet bara dom. Kanske det går att deala med Massimo om att ta över med en summa och sen genom att hitta backning betala av resten ? Det är som sagt inga duvungar som gett sig in i detta så dom har nog både plan A,B och C. Andra intressenter har säkerligen fått upp ögonen nu för vad LFU står för och även om någon av dessa själv tänker sig ta klubben så ser man nog att rörelsen med LFU är inget man bara sopar undan.

Sen det där med omkostnader och sånt i själva klubben. Merparten betalar redan sig själv genom sponsorer,årskort,biljetter och annat. Och har nu Massimo och Pearson gjort jobbet så rätt som dom skyltat med i somras så ska detta mer eller mindre ju gå runt av sig själv. Men mer går säkert att göra som du är inne på med bl.a ER.

Dalande publiksiffror och dåligt med just nya sponsorer är ju följden av dåligt management på och utanför planen. Misstron till Massimo, GFH och Bates är skulden till allt detta. Förändra det med folk som folk tror på igen och en känsla bland fansen att klubben är vår igen och Leeds United kommer blomstra det är jag övertygad om. Jag vet inte hur många gånger det senaste åren jag har läst " Jag sätter inte min fot på ER igen förrän den eller dessa idioter är borta ! "

Allt handlar om att bygga förtroende igen. Så fort folk känner att det är värt det igen som kommer portarna öppnas och ER fyllas igen. Och vad bättre än att göra detta med oss själva med i båten ?? MOT kan få verklig betydelse igen !!

Leeds United stonefree
2015-11-01 18:18
Hej lite skvaler och annat oviktigt från Leeds. Eller! Har pratat med lite olika folk i dag ( vanliga Leeds bor) Deras nästan gemensamma svar var att visst är det kanske det bästa för Leeds om LFU köper klubben. Men så simpelt eller enkelt är det inte, det räcker inte att skrapa ihop pengarna till Cellino. Det är ju stora omkostnader i en klubb som Leeds. Vi har inte de musklar som ska till, inga stora sponsorer är villiga att kasta in pengar i våran klubb, våra publiksiffror är kraftigt vikande. Vilket är en stor orsak till att många nog inte känner för att satsa sina pengar, det har lovats mycket i Leeds de senare år, men inget löfte har infriats. Ellend Road kostar enormt med pengar att hantera med löner och och renoveringar mm. Alla hoppas att det ska lösa sig på något sätt, jag har ju själv varit stor fan av att klubben ska ägas till 51% av fansen. Till sist, jag var och tände ett ljus i kyrkan igå,för min pappa, då det var på dagen ett år sedan han gick bort, jag fick en lång snack med kyrkguiden en man i 70 års åldern och utsökt kom vi in på Leeds. Han sa att man måste beundrar alla scandinavier som kommer över varje år och trofast stöttar klubben, men han trodde också när vi runt 55 plus inte orkar längre så kommer det att mer eller mindre att försvinna med folk utifrån. Leeds har redan förlorat en hel generation ungdomar som inte bryr sig eller håller på andra lag och hans sista ord innnan vi sa hej var: Att Leeds enbart upprätthållar en status i England på grund av att det finns inget annat lag i Leeds, hade det gjort det, då hade Leeds nog spelat i leauge 1 eller 2 men enbart små medel. Kanske ligger det något i det, jag vet inte, men över lag är det få som egentligen bryr sig längre, det har gått för långt med allt skit och tiden som allt detta har pågått ska vi inte prata om, det finns ju ingen under 20 år i Leeds som känner till annat än bråk åter bråk runt Leeds United
Leeds United lufc4ever
2015-11-01 15:33
@PutteBJ:


Bra fråga så jag drog den vidare till Waccoe. Fick svar att det verkar vara planen.

Fick även denna Quote som jag gissar är från nån LFU FAQ :

No closing date for the offer has been set as the Society wants to remain open to new members and, indeed, future generations of fans. But circumstances can change. If the Society does decide to close the offer at least 30 days’ notice of closure will be given on the Society’s website, social channels and in a Leeds supporter publication.
Leeds United PutteBJ
2015-11-01 15:05
Jahapp, nu vill Big Sam ha Martin Glover till Sunderland. Vi vet ju hur det brukar gå när PL lagen rycker i våra ledare.
Leeds United PutteBJ
2015-11-01 15:03
Hur ser det ut med LFU när/om ett köp går igenom, kommer fans fortfarande kunna köpa andelar i klubben även när de/vi redan äger klubben??
Leeds United Linus.M
2015-11-01 13:26
Värt att upprepa... FÖR ER SOM VILL KÖPA ANDELAR I LEEDS FANS UTD!

Gå in på länken :)
Leeds United Linus.M
2015-11-01 13:24
Phil Hay ?@PhilHayYEP 4 timför 4 timmar sedan
A bit of TO chatter yesterday including some fairly credible whispers that ex Southampton chairman Nicola Cortese might front a separate bid

Mannen som tog Southampton från League 1 och administration till Premier League. Det är dock inte han som har pengarna, om han lyckas köpa klubben får han backning. Kanske kan han samarbeta med LFU?

Phil Hay ?@PhilHayYEP 4 timför 4 timmar sedan
Massimo Cellino confirmed last night that his Football League appeal will go ahead as planned, despite his willingness to sell #lufc

Oroväckande... Förhoppningsvis har han inte ändrat sig om att sälja till fansen men man vet aldrig med Massimo.
Leeds United Linus.M
2015-10-31 19:05
Heeeeelt fantastiskt!

Leeds Fans Utd ?@LeedsFansUtd 59 sför 59 sekunder sedan
We've sold more shares between 6pm yesterday & 12 noon today than on launch day. More info to come next week. Thanks for all your support.
Leeds United Linus.M
2015-10-31 17:59
@chrisdawkesITV: .@leedsfansutd tell me they've sold more shares between 6pm yesterday & 12 noon today than on the day they launched @itvcalendar
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Bo$$e V
2015-10-31 17:15
Grattis HBK krossen av bajen!
Hartey
2015-10-31 16:07
Grattis Norrköping som vinner allsvenskans rättvist! Helt otroligt att dom vinner när allsvenskantotalt har sin största publik

GRATTIS PEKING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Leeds United Linus.M
2015-10-31 11:17
Dylan Thwaites är iallafall ingen duvunge. Lyckades gå in med £100k i ett företag för att sedan sälja det för £55m i November 2007 :). Alltid något.
Leeds United lufc4ever
2015-10-31 11:06
Det kan såklart gå käpp rätt åt skogen detta. LFU kanske inte kan skrapa ihopa pengarna eller Massimo kan ändra sig idag. Han kan även sälja till nån som bjuder mer än vad han begär av LFU.

Vad Massimo gör kan vi inte påverka. Men har iaf gett oss chansen att visa vad vi går för. Och jag tror och hoppas där är mer med LFU than meet the eye.

LFU är inga duvungar. Det kan vi nog vara säkra på. Deras kontaktnät är säkert inget att skämmas över och deras strategi med att hålla sina kort nära bröstet är helt rätt. Även om det kan innebära frustration för oss vanliga tomtar att inte få veta hur mycket pengar det verkligen finns. Skulle tippa att dom har en lång lista med personer och företag i Leeds och världen som är beredda att bistå bara LFU kommer med nåt konkret. Mer konkret än så här blir det nog aldrig.

Sen måste jag nog ge Massimo en eloge också. Visst det kan såklart bara vara ett trick från hans sida att få lite lugn och ro men då spelar han otroligt högt. Nä, jag tror snarare han har insett att om han inte sätter sitt pris nu, alltså sälja till fansen utan att gå med vinst, så riskerar han att förlora stora delar av sin investering och även heder om han drar ut på det. Han är ju inte mer korkad än att han ser att laget på planen är med raketfart på väg att bli Div 1 lag och blir det så under hans ägo så kan han säga adjö till alla sina pengar.

Avslutningsvis som någon formulerade det på Waccoe :

Vi har nu chansen att gå från utskrattade till avundade av resten av fotbollsvärlden.

Den tanken och den drömmen är värd chansningen :))
Leeds United terry cooper
2015-10-31 10:42
Hoppas på LFU men är de redo för detta ?
Leeds United Linus.M
2015-10-31 10:34
Svanen// Helt sant. Men nu har Cellino sagt att han är villig att sälja klubben utan vinst, vilket drar ner det priset. Hur mycket vet bara Cellino, men detta är ett stort steg åt rätt riktning. Huvudsaken är att fansen hjälper till så gott de går och sedan får vi se hur LFU tänker. Med all säkerhet så kommer de bli kontaktade av rika människor som kommer vilja hjälpa till. Om de inte redan har någon eller några bakom sig. "Early days" som en representant från LFU sa igår, men det är möjligt om man ger det en chans. Det funkar i Portsmouth, Exeter, Barcelona, Athletic Bilbao och Swansea för att nämna några. Så varför skulle det inte funka i Leeds? Kommer folk tillbaka och köper säsongsbiljetter så är bara det en enorm inkomst som kommer in. Sedan har vi sponsorer m.m... Som jag skrev igår. Detta är förmodligen vår enda chans på väldigt, väldigt länge att få in fansen i styrelsen. Låt oss ta den chansen.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Svanen75
2015-10-31 10:23
Inga små summor som ska in! När Red Bull stod med mössan i handen och ville ha ett pris, tror jag att MC värderade klubben mellan 50-60 miljoner £.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-10-31 10:10
Man får väl ta och köpa en andel då antar jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United lufc4ever
2015-10-30 23:12
En bra enkel förklarin vad allt handlar om :

LFU is the vehicle for buying the club. That aims to attract big money players (and I'm guessing/hoping they have a few now, and after today may find getting more on board much more straightforward as there will be a proposition on the table)

Leeds Fans CBS is the vehicle for ordinary fans to put in cash, which will in turn own a share in LFU.

All big money investors in LFU have first to put a maximum £10k investment in LFCBS in order to be able to buy shares in LFU.

LFCBS has a voting structure which enables all of us with shares in it, in theory, to have a vote and LFCBS will have a compelling (but probably not majority) voice as a shareholder in LFU.The idea is that our cash shows our commitment and helps lever in more substantial funds from those with both serious money and an interest in the club.
Leeds United lufc4ever
2015-10-30 21:53
Adam Pope radio intervju
Leeds United Linus.M
2015-10-30 21:22
Vill bara tillägga att Dylan Thwaites, som är ordförande för LFU, sålde sitt bolag för £55m i December 2007.

Pengar finns, det gäller bara att ta chansen nu när den är framför oss.
Leeds United lufc4ever
2015-10-30 21:19
Som Linus sagt tidigare : In med 100 pund riskera förlora 10. Detta handlar inte om att VI ska äga klubben rakt upp och ner. Detta handlar om att VI ska ha en fot innanför dörren tillsammans med riktiga pengagubbar. Så har tanken varit hela tiden. Så sluta tänka " hur ska vi ha råd att driva klubben ? " Det har aldrig varit tanken med LFU som tidigare var CBS. Låt säga att detta är en bluff. Lite som ett pyramidspel. Du sätter in 100 pund och låt säga att reglerna som är satta är en bluff och du riskerar mista alla dina 100 pund. LUF drar ihopa säg 1 mille pund och drar till Bahamas. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag har dålig koll på hur många LFU ´s styre består av men låt säga 10 man. Tror ni 10 man , där en del är offentliga och kända av andra Leedsfans är villiga att riskera åtal och fängelse för kanske lura av oss alla 100 000 pund vardera? Världens sämsta bluff isf. Nä, ställ er frågan vad är 100 pund för er ? All respekt om man inte har det men om man kan lägga några hundringar i veckan på tips och lotto eller några sura flaskor vin till kärringen så nog har man väl råd att unna sig att gambla på LFU och Leeds United ?
Leeds United Linus.M
2015-10-30 21:10
Lasse//

Japp, sidan har varit lite seg idag. Försök imorgon så kanske det är bättre! :)

MOT!
Leeds United lasse c
2015-10-30 21:05
Linus / Tack för länken, har provat den är jätteseg det är väl många som bidrar just nu, lägger en summa i helgen
Leeds United terry cooper
2015-10-30 21:03
Kan LFU köpa några % o få lite insyn är jag nöjd.
Leeds United Linus.M
2015-10-30 20:52
@lasse c:


Följ länken för att lägga ett bidrag Lasse!
Leeds United lasse c
2015-10-30 20:49
Det kanske är dags nu att ta tillbaka klubben där den hör hemma!! Härligt med lite optimism. Tror det finns många som vill lägga lite pund på detta!

Leeds United Linus.M
2015-10-30 19:54
Adam Pope (BBC):

"I've spoken to Leeds Fans United and I don't know how much money there is there now but I know that there are people willing to back their initiative."
Leeds United Linus.M
2015-10-30 19:51
Från en som jobbar med LFU:

Steve Hanson ?@steveh37 14 minför 14 minuter sedan York, England
Guys. Very early days. Much work to do but it's a massive step. We can't go into fine details until we get our heads round the next step tbc

Steve Hanson ?@steveh37 13 minför 13 minuter sedan York, England
As with any deal of this kind we are bound by confidentiality and professional conduct. Please give us space and time to do this tbc

Steve Hanson ?@steveh37 12 minför 12 minuter sedan York, England
We will work night and day to get this over the line but PLEASE don't expect any juicy details for the next couple of days at least tbc
Annons: