/england/leeds/forum/908.aspx/england/leeds/forum/908.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2016-01-24 23:44
Jag säger det återigen;

Är det någon som vill ha en multimiljardär som kan köpa allt han pekar på så kan jag inte prata emot det. En sådan miljardär kommer säkerligen att ta oss upp i Premier League på snabbast möjliga sätt och också göra oss till ett topplag igen. Det kommer dock krävas en stor miljardär med tanke på de stora rävar som huserar i toppen av Premier League idag.

Om det inte är en multimiljardär utan man istället vill gå upp med stabilitet, handklappningar och leenden så visst, då kanske LFU kan vara en bra idé. Problemet är bara att det verkar inte som de varken har pengar, plan eller erfarenhet att driva en klubb som Leeds United till framgång. Jag förstår verkligen inte vad det är som får folk att tro att med LFU så kommer alla våra unga spelare att stanna, nyförvärv kommer flygas in från alla världens håll och kanter och vi kommer flyga genom serien och upp i toppen av Premier League. Var det inte pengar vi behövde för det? Pengar som LFU inte verkar ha speciellt mycket av.

Så om det nu inte är Cellinos strategi man vill ha, inte heller en multimiljardär utan någonting "mittemellan" så undrar jag, vart och varför ska vi hitta en sådan?

Varför ska vi slita upp klubben igen? För att kanske kanske kanske bli lite stabilare och kanske kanske kanske kommer det satsas mer. Ingen vet ju det om det kommer in en ny ägare alá GFH som gubben i lådan och ska leva rövare med klubben igen. Då är vi tillbaka på ruta 1 igen. Cellino vet ju i alla fall vad klubben betyder, han har investerat i klubben och i området. Vi har fått tillbaka cateringen på Elland Road bland annat etc etc.

Jag köper snacket om en riddare i vit rustning som kommer in och strör pengar omkring sig men jag gillar inte tanken. Jag stödjer inte "på-låtsas-killarna" i LFU. Jag tror Cellino försöker så gott han kan men det är inte en lätt uppgift han har haft och har framför sig heller för den delen.

Vill någon annan försöka så varsågoda. Köp klubben av Cellino. Jag bryr mig inte ett skit, men jag hoppas i så fall att de som kommer in härnäst förstår vikten i att skriva livstidskontrakt med våra unga spelare, tacka nej till £11m bud på våra "bästa spelare" och om någon spelare "mot förmodan" skulle vägra skriva på ett nytt kontrakt - ja då vet i Gudarna hur snacket skulle gå. Kanske är det då i så fall spelaren som är en "greedy bastard" igen? För det skulle man ju aldrig kunna kalla Byram, det var ju Cellinos fel.
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 23:37
@¤Thom Mattsson¤:


Kanske underskattade LFU ? Kanske drog en rövare för att locka ut andra köpare ? Kanske bara var sig själv och agerade emotionellt ?

Det vi vet är att han sa nej några dagar efteråt.
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 23:17
@sportcarl:


Finns bara en garanti i livet.

Som sagt var dom ett jo-jo lag. Serie B även under Massimo. Flera gånger.
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 23:08
@sportcarl:


Möjligen så. Det är ofta Transfermarkt har en lägre siffra än vad vi har hört i media. McContract har dom som £8,28m t.ex. Jag gissar dom tar bort alla klausuler.
Leeds United sportcarl
2016-01-24 23:07
Lufc4ever 23:01 kan man få ägare som kan garanterat ta oss vill Pl så inte mig emot. Cagliari är dock utan Massimo inget serie A lag längre
Leeds United Duke
2016-01-24 23:07
Ingen mening att leta upp citat från Cellino. Ena dagen älskade han han Readfearn nästa dag var han en bebis osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Zlatan,z
2016-01-24 23:06
sportis //

Vissa ord skriver jag med versaler,därför att, dessa ord ska läsas med eftertryck !
Har heller inte svårt för att läsa någons, kråkfötter, här på forumet heller.
Vissa har svårt med rättstavning ibland, men int bryr jag mig om det .
Ett sådant är ordet OCKSÅ, detta stavas av en del som åxå, oxå, vet inte om dessa är slangspråk. i modernare sammanhang.
Nu låter vi allla här skriva på sitt sätt,utan att påpeka detta i fortsättningen;)
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 23:01
Det ska tilläggas att om man orkar titta på Massimos tid i Cagliari så ser siffrorna ungefär likadana ut om jag inte minns fel. Affärsmässigt så kan man inte gnälla nej. Gubben går ju med vinst på så vis.

Men kommer modellen att ta oss upp ? Mycket tveksam till det. Engelsk fotboll är extremt pengadriven. Vill du nå höjderna så bör du våga chansa.

Sen en sak till även om det blir lite skev jämförelse....

Massimos modell gjorde Cagliari till lite av ett jo-jo lag. Är det det vi vill Leeds också ska bli ?
Leeds United sportcarl
2016-01-24 22:55
Lufc4ever 22:32 lägger man till 50 % på Cellino på köp och sälj kommer man nog närmare sanningen. Bara Mccormack och Byram borde gett närmare 15 mille. Sedan har vi Smith, Sharp. Morison, Warnock och kanske någon till.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2016-01-24 22:47
Han har ju tydligen fått en fråga där om han kan tänka sig att sälja till fansen som han svarat självklart på, 100 %, absolut. Inget konstigt i det. Jag antar att många ägare skulle kunna tänka sig att sälja sitt ägande till sina fans om de verkligen hade blivit verklighet.

Men om fansen kommer med ett totalt skambud och inte har några planer eller erfarenhet av att sköta en megaklubb som Leeds United så förstår jag inte varför en sådan affär skulle genomföras?
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2016-01-24 22:45
'Cellino confirmed a deal COULD be in the offing to Sky Sports News and told BBC Radio Leeds: 'One hundred per cent I will sell to the fans, IF they want to buy it and look after the club. The fans are the only asset the club has.'

Han säger visserligen att han vill sälja klubben till fansen till 100 % men han säger ju också att han kommer sälja klubben OM fansen vill köpa den och se efter klubben. Jag antar att något hände eftersom det aldrig blev aktuellt. Kanske för lite pengar, kanske för lite erfarenhet och kanske för lite plan och huckos puckos (skriver man så?).

Jag antar och hoppas det finns andra uttalanden från Cellino än de där för de säger ju inte mycket egentligen.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2016-01-24 22:41
lufc4ever//

Så, allt visar på den korta tid Cellino har varit i klubben, att ekonomin är bättre (dels har vi gått ur transfer embargot, dels sade ju bland annat Adam Pearson att vi låg bra till ekonomiskt och det har ju även Cellino själv sagt), att pengar som spelare säljs för i stort sett går direkt tillbaka till spelartruppen men att det säkert funnits stora hål att täppa igen innan det varit möjligt.

Kan man säga så? Som jag sa, under Bates dagar så såldes det spelare på löpande band utan att pengarna gick in i spelartruppen. Då ska det också sägas att vi gick in i en administration under den mannen och att spelare som Beckford ju gratis exempelvis samt att spelare som Johnson, Howson och Gradel i mångt och mycket satt i samma sits som Byram nu satt i. Skillnaden är väl att vi fick betydligt mer betalt för Byram än de andra spelarna.

Finns som sagt saker att klandra Cellino för men ser man till investeringar och ekonomiskt så tycker jag inte han är så fruktansvärd som vissa vill få honom till.
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 22:38
@Zlatan,z:

Leeds United sportcarl
2016-01-24 22:31
Zlatan 22:04. Du skall inte skriva med versaler där det inte skall vara det!
skojar
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 22:30
En liten lek med siffror. Och håll i er nu för kommer några av er bli helt mållösa. Jag tar nåt i Massimos favör. Ken Bates - Köpta spelare 2006-13 = £7,45m. Sålda = £24,55m 30% "tillbaka" in i truppen,resten i fickan. Massimo Cellino - Köpta 2014-YTD = £10,17m, Sålda = £12,85m 79% tillbaka till truppen,resten till pajer. Skulle tagit GFH också men av nån anledning vill inte det funka. Källa : Transfermarkt. Pålitlighet : 0-100%
Leeds United Linus.M
2016-01-24 22:25
Det finns en anledning att man ska ha punkt och stor bokstav. Klart det blir svårare att läsa? Är ju inget konstigt?
Leeds United sportcarl
2016-01-24 22:25
Skall bli mycket intressant att se om Evans startar med Diagouaraga på tisdag borta mot Brentford. Tala om att få tufft bemötande på bortaplan i sin första match mot sin gamla klubb. Diago har för övrigt PSG som moderklubb
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 22:16
@¤Thom Mattsson¤:
Denne gången var det lågt, yes. Men det var bara en barnslig reaktion på att jag kan ju bli ägare. Hela tiden......nja om du nu vill vinkla så. Jag har påpekat det en gång och det var enbart i gott syfte. Jag har svårt att läsa det. Får ibland läsa 3-4 gånger innan jag får ihopa det. Därför tog jag upp det förra gången och enbart för att det ska minska risken för missförstånd.
Leeds United Zlatan,z
2016-01-24 22:04
I verkligheten fungerar många människor så här.
Vissa begriper ALLT, trots att de saknar någon som helst EGEN, erfarenhet av det de påstår sig begripa bäst !!
Vissa människor inser sin Egen, oerfarenhet, i vissa frågor, och erkänner, att
de kan inte yttra sig i fallet !!!
Min fråga är: Har Cellino sagt, ATT LEEDS ÄR TILL SALU ?? Eller är det bara
rykten, som diskuteras här och NU ??
Leeds United sportcarl
2016-01-24 21:46
kanske det är lättare att sitta här och säga hur ägare, tränare och spelare skall vara och hur de skall göra, man tänker ju lite i stilla sinne på de som klagar mest på vissa spelare och hur dåliga de är, att hur långt kom de själva i karriären?
Leeds United Hartey
2016-01-24 21:40
SportCarl// Tänkte skriva lite hur hela IF Elfsborg jobbar med sammanhållningen och undvikandet av Bosman men du generaliserar och raljerar och verkar allmänt ointresserad så då skriver jag inte det
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2016-01-24 21:37
lufc4ever//

Har du ärligt talat så stora problem med att läsa vad sportcarl skriver? Jag tycker inte det är speciellt jobbigt även om han glömmer stor bokstav och punkter ibland.

Tycker det är lite lågt att påpeka detta hela tiden om jag ska vara ärlig.
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 21:34
@sportcarl:


Ja det är ju troligt..... :))

Stor bokstav och punkt.
Leeds United sportcarl
2016-01-24 21:31
Hartey 21:27 ja bra ide, fråga du honom om det, så kanske aldrig den situationen skulle uppstå i någon klubb överhuvudtaget
Leeds United Hartey
2016-01-24 21:27
Sportcarl// Vi får fråga Bosse Johansson i Elfsborg, stor Leedssupporter. Elfsborg har en policy att aldrig låta någon gå på Bosman och hittills har det aldrig hänt.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Hartey
2016-01-24 21:23
Jag skulle vilja ha en ägargrupp ledd av Adam Pearson, det skulle kännas helt perfekt. Det han gjorde den korta tid han var här fullt av bra balanserade rätta beslut trots att han stundtals hade en sjövild Cellino vid sin sida.Bara en bra ledning som skapar trygghet,stabilitet och kanske till och med harmoni. Inga Leedsfans som slåss med varandra på läktarna. Behöver inte vara stormrika ägare utan kanske samma ekonomi som under Cellino. Kan man begära att vi har kvar en manager under längre tid och stabilitet i spelartruppen, alltså inte 10-13 nya spelare varje säsong. Sen får vi se...
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2016-01-24 21:23
lufc4ever21:16, du skulle kanske bli ägare så att denna situation aldrig skulle uppstå, är väl en rundgång inom alla klubbar inklusive leeds, man fyndar och tar in en spelare på free och kan även råka ut för att släppa på free, och ibland köper man en spelare som har ett år kvar på kontraktet liksom man får släppa en spelare som har ett år kvar, om man tar spelarens situtaion skall man till PL lättaste vägen och få maximalt i lön så ju närmare utgånget kontrakt ju mer i spelarens ficka och då talar vi om helt andra summor än klubbar i lägre divisioner kan erbjuda
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 21:18
£17m för ER är en siffra man ser rätt ofta. Säg £25m för båda så är man nog inte helt off.
Leeds United lufc4ever
2016-01-24 21:16
@sportcarl:


Därför att GFH inte fattar ett skit av att driva en fotbollsklubb ?

Den "ursäkten" lär ju inte Massimo ha ?
Leeds United sportcarl
2016-01-24 21:14
finns säkert papper och information att hitta på nätet om återköpspris på ER och TA för den som söker och vet vart man skall leta
Annons: