/england/leeds/forum/786.aspx/england/leeds/forum/786.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United lufc4ever
2016-01-13 13:59
Sund ekonomi och leka med toppen av elitfotboll går inte ihopa. Vill du dit så måste du gambla eller ha en jävla röta under en säsong.

Just nu håller Boro och Derby på att gambla. Tabellmässig ser det ut att kunna betala sig just nu.

Är det smart ? Nja håller det så blir man geniförklarad. Spricker det så blir man idiotförklarad.

Men fair play då ? Det ska ju göra det lika för alla. Jo, på papper kanske. Men verkligheten är nåt helt annat. Så länge det finns folk som letar kryphål och kan tjäna på det så kommer det alltid finnas orättvisor.
Leeds United stonefree
2016-01-13 13:54
lufc4ever 13:35
jag säger bara att jag 100 gånger utav 100 vill att leeds ska göra mål efter 10-15 sekunder i matcherna.

Det där med att spela en man mer, har jag mig för mig att jag har hållit mig ifrån att ha en åsikt om. det har ju självklart en stor betydelse, vem som blir utvisat i ett lag, när man blir utvisat, om det är en spelare i ett topplag eller bottengäng, vilket motstånd laget som får spela en man mindre möter, det är ju något helt annat. Men självklart skulle jag vilja att Leeds fick spela 11 mot 10 man i varje match om jag kunde få det så, i längden skulle det nog löna sig.
Leeds United lufc4ever
2016-01-13 13:50
Norman //

Sorry men va ?

Så om det bara är en kostnad så borde man sälja av allt man har idag och ta in pubspelare för dom lär inte kosta särskilt mycket ?
Leeds United stonefree
2016-01-13 13:44
Vi säger att du kan få låna mellan £ 350 och £400 mille Linus M att köpa ett lag för, det borde räcka till ett hyfsat lag och ändå har du ingen garanti för att detta lag trots prislappen skulle klara sig igenom nålsögat till PL. Misslyckas man, då står man där med spelare inköpt för mer än £350 mille, vad är spelarna värda då och vart ska pengarna komma ifrån, när man ska börja att betala tillbaks lånet. Det slutar i konkurs alla gånger. Vi har nu varit utanför PL i så många år att det inte längre kan sitta som en tagg i någon, att vi inte är där. Som jag har skrivit för, det finns ju knappt en kotte i Sverige under 15 år som vet vad Leeds är om inte de har en farsa som är Leeds fan. Så världen går inte under om det dröjer ett tag till innan vi är där. Bättre att vi har en sund ekonomi när vi går upp och inga andra lik i garderoben, för då tror jag vi återkommer för att stanna. annars är risken stor att vi klara av 2 säsonger och sedan åker vi ner igen och blir lite som Norwich
Leeds United Norman Hunter
2016-01-13 13:43
Linus// En spelare är ingen "investering", det är en kostnad!
Leeds United Norman Hunter
2016-01-13 13:42
Linus//

Ditt minne är kort. Vår nuvarande ägare såg var det barkade med avseende på ekonomin han ärvde och spenderade ganska friskt första sommaren då vi hade ett stundande transferembargo. Vidare så köptes bl.a Wood in i somras för en summa vi bara kunnat drömma om de senaste 10 åren. Jag vet inte heller varför du hittar en motpol i att vi inte ska värva något över huvud taget. Ingen har väl nånsin i detta forum krävt ett transferstopp., eller?

Att Cellino har en strategi där han ofta tar in spelare på längre lån med en "köp-klausul" har vi väl alla sett. Faktiskt inget jag stört mig på utan det känns ofta ganska sunt. Det finns ju dessutom begränsningar i hur många lånespelare man får ha så det kommer ju aldrig gå överstyr heller.

Leeds United lufc4ever
2016-01-13 13:35
Stenfri //

Du behöver inte ta allt så seriöst :)

Det jag menade med att det var inte bra att göra mål så tidigt menade jag inte ordagrannt eller att det finns fakta på det. Såklart det är bra att ta ledningen och sen spelar det ingen roll när det sker.

Det jag svamlade om var mer en känsla. Det är flera matcher som man både sett och själv spelat där man fått vara med om att man förlorar när man gjort extremt tidigt mål. Har ingen förklaring på det men jag inbillar mej att man hamnar i nån slags kollektiv falsk trygghet som gör att du tappar nån % fokus på uppgiften. Och det brukar inte hålla.

Jag skulle vilja likna det med att spela med en man mer. Det är ofta vi på läktaren tycker att det borde vara världens skitsak att vinna så fort vi får en man mer på planen. Fråga runt bland folk som spelar eller har spelat, framförallt på en hyfsad nivå, så lovar jag dej att många kommer säga att det är ingen garanti att vinna med en man mer.
Leeds United Linus.M
2016-01-13 13:25
Norman//

Det är väl klart att om man inte investerer i nya spelare så har man ingen ambition? Man får ju ha någon balans... Ingen har sagt att vi ska göra en ny Ridsdale. Men vill man gå upp till PL så räcker det inte att låna in spelare. Vem är det som tror på jultomten egentligen...
Leeds United Norman Hunter
2016-01-13 13:24
@Linus.M:


Att ha en annan åsikt är inte riktigt samma sak, se länk :)

Leeds United Norman Hunter
2016-01-13 13:22
@Linus.M:


Jag menar att det alltid snackas om att man ska ha ägare som "investerar" i ny spelare och gör de inte det är de inte ambitiösa nog för klubben man supportar. Det är inte så länge sen vi hade en ordförande, läs Ridsdale, som såg alla spelare som "investeringar". I vårt fall sågs de verkligen bokstavligen som investeringar och vi vet alla mycket väl hur det slutade. Vi är inte längre det enda exemplet där det gått åt h-vete utan det finns umera fler exempel där klubbar haft lite för ambitiösa ägare/ledare.

Det som ofta glöms av dessa supportrar som tror på jultomten är att det finns även det som numera kallas Financial Fair Play och det innebär att man straffas om man spenderar mer pengar än man drar in. Tittar på de flesta klubbar idag så går de med förlust och då finns det inte nåt större utrymme för ökade kostnader. Och om man har lite känsla för ekonomi så fårstår man ju dessutom att de värsta kostnaderna man har är för höga löpande kostnader dit t.ex löner kan räknas.
Leeds United stonefree
2016-01-13 13:15
@Linus.M:


Man måste rätta mun efter matsäcken, annars hamnar man i lyxfällan
Leeds United Linus.M
2016-01-13 13:13
Norman//

Du tycker inte vi ska lägga pengar på transferfönstren då eller vad menar du? Eller lägga max £1m? Eller vad vill du få fram?
Leeds United Linus.M
2016-01-13 13:09
@Norman Hunter:


Så tänker jag med, varje gång någon tycker Cellino är en bra ägare för Leeds :)
Leeds United Norman Hunter
2016-01-13 12:43
@Linus.M:


Goddag yxskaft
Leeds United Linus.M
2016-01-13 12:36
Norman//

Och jag är extremt trött på att vara ett mittenlag i Championship och låtsas att allt är frid och fröjd.
Leeds United Norman Hunter
2016-01-13 12:34
@Linus.M:
Jag är evinnerligt trött på alla supportrar som ser sina ägare som nån sorts jultomte som ska komma in med allmosor i vartenda transferfönster! Dessutom så finns det ju numera nåt som Heter Fincial Fair Play som gör att en klubb inte kan ha kostnader som överstiger deras intäkter med allt för många £££ per bokslut.
Leeds United stonefree
2016-01-13 12:28
@Linus.M:
Om nu Sam Byram har runt 148.000 kronor i veckolön i dag och kräver 60.000 till för att stanna. Vilket innebär en lön på 210.000 kronor i veckan. Tycker inte du Linus att det är skaplig löneförhöjning och vad gör man sen när Cook, Mowatt Taylor och Silvestri kommer och vill ha mer i lön. Jag har inget emot Sam Byram, men hans hjärta till Leeds har han redan lämnat där hän, om han inte är nöjd med det, för nog är 148.000 kronor i veckan en skaplig lön för en spelare i ett lag som ligger på en 15:e plats i andra divisionen. Vi ska dessutom komma ihåg att hans form har ju inte varit den bästa, utöver matchen mot wolves, har han i perioder varit riktig dålig. Jag kunde förstå om han hade varit outstanding i Leeds under säsongen att han hade begärt mer, nu känns det ren girighet från hans sida. Faktum är att jag kollade runt lite, det finns ingen riktig intressent för köp av Byram i dagsläget till £5 mille. Jag tror att om någon köper, så kommer priset att ligga på högst £3 mille och det blir lag som Aston Villa eller Sunderland som kanske gör ett desperat försök att ge honom ett kontrakt för sedan nästa säsong lirar han i Championship igen och då är det ju lönen som avgör. Hade han haft ett 100% Leeds hjärta hade han tackat ja till de 148.000 han har i dag, det är ju för fan 600.000 i månaden.7,2 mille om året, så nog har han alla möjligheter att spara upp till framtiden då.De har väl reklam pengar där utöver också! Men om nu någon köper honom är det bara att önska honom lycka till, eller inte, men hoppas vi spendera pengarna vi då får på ett bra sätt. För en sak är säkert, på den plats där vi har använt honom i år finns det gott om spelare som kan ta över och spela med hjärtat för Leeds. Så saknaden blir nog inte så stor.
Leeds United Linus.M
2016-01-13 12:18
@terry cooper:


Vår fantastiska ägare kanske inte har så mycket pengar... :)
Leeds United terry cooper
2016-01-13 12:11


Om Byram stannar med höjd lön , så vill säkert andra passa på att höja sina löner.
Förr eller senare kommer vi väl dit ändå. Med höjda löner vill säga , ju bättre spelare vi vill ha in o ju högre vi siktar.
Leeds United Linus.M
2016-01-13 11:42
Text.
Leeds United stonefree
2016-01-13 11:27
@¤Thom Mattsson¤:


Tackar, har ju inte ordets gåva som du har, men man försöker så godt det Vi får inte glömma att inget blir bättre av att vi gräver ner oss. Tycker nog alla från ägare till tränare och spelare försöker få till något positivt för framtiden.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2016-01-13 11:14
stonefree// Bra skrivet! Allt är möjligt och det gäller att se saker positivt :) en chock vinst på lördag mot Onsdag och det kan se bra ut igen speciellt med tanke på att vi har massa hemma matcher sen.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United terry cooper
2016-01-13 10:29
Har fortfarande svårt att se vem/vilka som ska göra målen
Leeds United Kristoffer
2016-01-13 10:16
Matchrapport.
Leeds United stonefree
2016-01-13 10:02
Vad fan, vi förtjänade inte att vinna igår kväll, även om Evans sa något annat. Men inte är det helt kört ännu. Vi är ju inte underlägsna i boll innehav, vi har bara väldigt svårt att komma till vettiga avslut under matcherna. Det där med att det aldrig är bra att göra 1-0 redan efter 11 sekunder. Jag fattar inte hur folk resonerar! Är det bättre att ligga under med 1-0 än att ta ledningen? Tar man ledningen så tidigt är ju samma sak som att nerverna släpper och man kan spela ut. Jag tror inte det finns någon statistik som är värt namnet som säger att lag som gör tidiga mål förlorar i slutändan. Blackburn gjorde mål efter 2 minuter mot oss, vad hände, vi hamnade i koma, vilket gjorde att Blackburn gjorde 2- 0 efter 6 minuter.
Visst är det lite hangover läge med tanke på när de gjorde seger målet. men jag är ändå imponerat att försvaret stod emot så länge som de gjorde, det var rena rusningstrafiken runt vårt försvar hela tiden i slutet på första och mer eller mindre hela andra halvlek, tror de hade 17 avslut på oss igår, mot våra 4. Där ska vi faktiskt spärrar upp ögonen, hade vi 4 avslut, det tillhör inte Leeds av dagens mått, tyvärr!!
Vi får ta nya tag och ladda om batterierna till lördagsmatchen, tar vi 3 poäng där, så finns det fortfarande stora möjligheter att klättra upp till den där 6 platsen. Visst ser det tungt ut, men lag som Brighton har nog gjort sitt den här säsongen.
Sedan får vi inte glömma att vi är kvar i FA Cupen, med lite flyt kan vi gå långt, så allt är inte skit. Det kan bli en trevlig vår, även om vi missar Play off. Det kanske finns en Leeds plats på Wembley den 21/5 istället
Men jag tror nog att vi får sluta plocka in fler mittfältare nu. Om vi säljer Byram trots allt, för att få in lite cash, så finns det ju redan folk som kan fylla hans plats, men de pengar som kommer in för försäljningen skulle jag vilja att vi oavkortat använder till att köpa en riktigt bra striker, som vet vart målet finns. Det är tunt framåt nu. Tycker också Antenucci har börjat tappa i både styrka och fart, han har ju faktiskt fått några chanser nu, men inte förvaltat dom på bästa sätt.
Glöm inte att vi har befunnit oss i mycket värre lägen än det här!
MOT
Leeds United lufc4ever
2016-01-13 08:48
Blir väldigt intressant på lördag nu. Igår fick vi en käftsmäll och nu är frågan hur denna unga trupp reagerar. Evans har lagt pressen på dom iom att han snackar högt och brett om chansen till play off. Vilket han gör rätt i. Frågan är bara hur gubbarna tar det för även dom borde snart inse att det är för sent.

Efter Wendies matchen har vi 3 raka hemma. Mot Bristol, Forest och Boro. Måste till minst 6 pinnar i dessa 4 för att inte nedflyttningsspöket ska börja knacka på dörren. Iom vår unga trupp och att vi skapar så lite framåt så kan iaf jag inte släppa oron över vad som kan hända om vi dras in i skiten. Det kan snabbt sätta sig på deras huvud om vi inte håller uppe avståndet neråt.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2016-01-12 23:11
Det tog nån halvtimme sedan började snacket om att vi ska sälja våra bästa spelare igen...
Leeds United Mikael.F
2016-01-12 23:06
Det här laget är inte redo att fightas i toppen ännu, man är alldeles för ojämna. Jag önskar att man kunde lägga lite krut på att få igång ett eget offensivt spel så att man har det klart tills nästa säsong.

Ryktades ju om att vi var intresserade av Rogic i Celtic, en renondlad "nr.10" som jag förstod det. Om det ligger någon sanning i ryktet så tolkar jag det som att man vill få in en offensiv mittfältare i laget, vilket verkligen skulle behövas just nu. Ett 4231 system med Rogic/Doukara bakom Wood skulle kanske kunna vara något, var väl lite så vi spelade mot Wolves efter att Doukara kom in? Det spelet vi hade under en period i den matchen var bland det bästa jag sett av Leeds på senare år.

MOT

Leeds United Linus.M
2016-01-12 23:02
Slutar det nu i januari eller i sommar att vi också säljer våra bästa spelare så börjar detta likna som för några år sedan....
Leeds United Bo$$e V
2016-01-12 23:01
@Tobbe O:
Gott Tobbe! Om du nu hoppa i ( gör inte) så kasta yxan först det känns säkrare;-)
Annons: