/england/leeds/forum/65.aspx/england/leeds/forum/65.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United stonefree
2018-08-21 11:37
@Bobby Eagle:
Ändå så flyttar ju stan närmare och närmare arenan. Det är väl meningen att det ska byggas en ny tågstation för tågen till London i området kring Lorimers pub. Då ska det gå tåg ut till Elland Road inifrån gamla station och förbi nya tågstation, samt vidare ut till flygplatsen i Leeds/Bradford, när det ska ske? har jag ingen aning om, men det finns med i en detaljplan. I Holbeck är det ju väldigt mycket rivit och nytt är byggt. Likaså i Nedra Beeston, i den delen som ligger när man kommer till stora gräsmattan vid Holbeck, där finns en gångtunnel, går man igenom den så kommer man till den finare delen av Beeston. Övre Beeston upp vid puben White Hart är ju det mesta i kraftigt behov av renovering, men det kommer. Många av de utslagna och sociala fallen har redan flyttat till Hunslet, ett område där man inte ska vistas ute ensam på nätterna. Inte på dagarna heller, jag var faktiskt hotat med en smäll på käften sist jag var över och var där och såg Hunslet spela rugby, vi hade varit på pub, där vi förövrigt vart erbjudan stöldgods av två tjejer, där den ena fortfarande gick omkring med de nålar man sätter in vid dropp och liknande,de andra ville gå in på en pub till, men jag sa jag går till arenan och råkade gå fel, så jag frågade 2 väldigt suspekta typer om vägen, men fick till svar att sköta mig själv eller få stryk, jag valde blixtsnabbt det första. Så är det i alla storbyer, låginkomsttagarna flyttas längre och längre bort från stan. Skönt för man behöver ju faktiskt inte bege sig ditt gående egentligen. Ett litet tips på en mycket trevlig pub i Nedre Beeston, som vi numer alltid besöker på vägen ut till ER, nu när Peter Lorimer´s Comercial har stängt är Golden Lion. Man går in igenom gångtunneln under motorvägen i Holbeck, när man kommer ut på andra sidan fortsätter man 50-75 meter och tittar åt vänster, där ligger en stor vit byggnad, det är Golden Lion, mycket trevligt folk som hänger där, alla är väldigt sugna att få prata av sig en stund, inte minst om det är Svenskar. Bra priser på allt! Vid fint väder går det att sitta ute i trädgården. Vinner vi ikväll? Synd att Pontus också har gått och skadat sig, det börjar bli lite tunt med folk att ersätta i defensiven nu, när båda Forshaw och Pontus är borta. Det skrevs någonstans att Anita och DeBock, inte hade fått något nummer på sina tröjor, men jag är nästan 100% säker på att de stod med på tavlan i shopen där namn och nummer finns på alla spelarna.
Leeds United WhitesMOT
2018-08-21 11:12
@Bobby Eagle:


Beeston är rena porren för en arkitekt.
En blind sådan alltså....;)
Leeds United WhitesMOT
2018-08-21 11:09
Obehagligt optimistisk inför denna. Sånt brukar betyda en sak.....
Leeds United Ballsmash
2018-08-21 11:09
På fredag släpps nästa tv-matcher för matcherna i Oktober. Hoppas dom låter bli Brentford då jag planerar att åka dit då.
Leeds United Bobby Eagle
2018-08-21 10:19
Fan man skulle varit där ikväll! minst 8 pubar inom 500 meter från gräsmattan... Kan jag sakna lite med ER... Området kring arenan är ju inte det mysigaste man sett...
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United BullenKarlsson
2018-08-21 09:57
Kul med match! Det jag såg av Swansea mot Birmingham imponerade inte. Birmingham kunde ha gjort 3-4 mål första halvtimmen. De tappade massor boll på mitten. Hoppas vi kan utnyttja det.

Det tuffa är ju annars tisdags-match långt åt helvete i Wales. Hoppas spelarna är på tårna från början.

Leeds United sportcarl
2018-08-21 09:33
Jo varför oroa sig innan. När väl olyckan kommer så kan man ju eventuellt oroa sig
Leeds United Bobby Eagle
2018-08-21 08:25
Äntligen match igen!! Varför ska man dra fram orosmoln när det går så bra...? "För varje seger kommer man närmare en förlust...."" bla bla.. Det som "oroar" denna morgon är hur spelarna hanterar den ökande diskussion om att "nu är det nog ändå dax för Leeds att ta steget till PL..." Bl a har Hyllman en lång artikel idag... Lyckligtvis läser spelarna inte hans texter, men det finns fler... Denna diskussion är naturligtvis ofrånkomlig när en klubb som vår kommer i detta läge, men hur än mycket alla säger "en match i taget..." fötterna på jorden.."... så påverkas nog alla... Bara hoppas att även här att Bielsas approach gör oss lite mer immuna mot påverkande tankegångar.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United BullenKarlsson
2018-08-20 19:12
Sen finns det ju andra anledningar än Bartley. Vi hade ju ärligt talat ett mer defensivt lag med Monk. Vi spelade kompakt och mycket av det offensiva var inlägg på Wood. Sen är det nog så att ett lågt försvarsspel passade Pontus bättre. Han är rätt trög i vändningarna. Men jag imponeras ofta över att han klarar en-mot-en situationer nästan alltid. Men problemet förra säsongen var ju ofta att våra spelare inte vann några bollar. Vi var ett steg efter, gav bort billiga frisparkar och bara satte in en fot, då är det svårt för backlinjen. Jag lastar inte Cooper för frisparken mot Derby, han kunde inte göra annat än fälla eller fria. Kontentan är att vårt press-spel funkar bättre. Vi får 2-mot-1 övertag hela tiden och vinner snabbt boll. När vi missar det så är Phillips i vägen. Så backlinjen har det enklare. Det är en styrka. Men inte en anledning att inte försöka vara ännu starkare med Jansson på banan när han har är i form. Vi höll väl nollan i början av förra säsongen i flera matcher och då skrev många, säkert även jag att varför ska vi byta Wiedwald? För när han väl sattes på prov fick vi problem.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2018-08-20 18:48
plus delaktig i målet, han nickade ner Douglas hörna som målvakten räddade på målinjen och efter diverse kalabalik fick Ayling till slut den i mål,
Leeds United stonefree
2018-08-20 18:02
@Linus.M:


Vet inte vad man får utav det, men Cooper satte 91% av sina mot Rotherham
Leeds United Kristoffer
2018-08-20 17:55
Ser ut som att matchen i morgon även visas på Viafree.
Leeds United Linus.M
2018-08-20 17:50
Pontus satt 90% av alla sina passningar mot Bolton.
Leeds United terry cooper
2018-08-20 17:44
Pontus var bra när han kom. Mindre bra förra säsongen. När han kom hade han energi o var rivig mm o han hade Bartley som täckte upp bakom , så han kunde gå på boll. Nu när han spelar får han täcka upp för Cooper o Berardi. Han får spela ett annat försvarsspel helt enkelt. Tycker inte det passar han riktigt. Vi behöver en riktigt bra försvarare till.
Leeds United sportcarl
2018-08-20 16:31
Pontus tid kommer det är det ingen tvekan om. Men kanhända hans matchform när han kom tbx inte var tillräcklig. Nu dessutom skadad. Hur Man är individuellt och ihop med laget är viktigt för Bielsa och han har säkert stenkoll på det liksom allt annat. Viktigast är att vi vunnit fyra raka iaf. Imorgon blir det tufft. Swansea borta, de har 2 vinster 1 oavgjord och de har endast släppt in ett mål.
Leeds United WhitesMOT
2018-08-20 15:43
Ser det som väldigt enkelt.

Pontus är bättre på fötterna och framförallt på huvudet än nån av de andra 2. Ingen är perfekt men hans lägstanivå är betydligt högre än Berra och Cooper. Han är betydligt mer komplett som mittback i jämförelse.

Det Pontus aldrig visat upp är snabba beslut med boll. Han vill gärna kela med den lite för länge. Men det tror jag han enkelt kan ändra på.
Samma sak gäller det Berardi gjorde så bra i lördags. Lyfta med boll vid fötterna. Pontus gör det men behöver göra det mer.

Men det finns ingen anledning att gå igång som en kissnödig femåring bara för att man råkar tycka att Pontus borde få komma in stället för Cooper i detta läget. Inget i den tanken är grundat i att Cooper varit dålig och förtjänar bänken. Det handlar bara om en övertygelse att göra nåt bra mycket bättre.
Att Pontus fick komma in sista minuten i lördags tolkar jag som att han är på väg in och nån av de 2 är på väg ut. Fanns absolut ingen anledning annars att sätta in honom den stunden.
Leeds United BullenKarlsson
2018-08-20 15:23
Stenis //

Håller med om att det är dumt att byta ett vinnande lag men jag tyckte personligen att Jansson gjorde en bra match mot Bolton rent försvarsmässigt. Han hade några slarviga passningar och några dåliga mottagningar.

Sen gjorde ju Berardi en indianare i första matchen. Cooper gjorde det senast.
Ayling gjorde det mot Bolton. Så kritiken om att Pontus inte ska spela för att han var ringrostig är svår att köpa.

I slutändan är Jansson vår bästa mittback, det har ingenting med att han är svensk att göra. Berardi ger alltid 100 %, men inte ens på hans bästa position som är ytterback bör han vara ordinarie.

Nu har jag dock inget tvivel över att Bielsa vet vad som är bäst att göra. Men över 46 matcher kommer Berardi från start garanterat generera mindre poäng än 46 matcher med Jansson från start och det tror jag alla vet om, även Berardi.

Nu kommer alla 18 man i truppen behövas, så det är enbart positivt om vi kan vinna utan Jansson. Men jag vill åtminstone inte att det ska behövas skitmatcher, jättetavlor, utvisningar eller skador för att vi ska spela med den givet starkaste elvan.

Leeds United sportcarl
2018-08-20 15:21
Är omöjligt veta om vi släppt in färre eller mer mål med Pontus. Jag har alltid gillat Pontus, men är säker Bielsa vet sin sak. Berardi och Cooper har varit med hela försäsongen och Bielsa har haft längre tid med dom att implantera sitt spelsystemsDNA. Enda spelare som vi värvat dessutom och gått direkt in i laget är Douglas. Vad jag vet är att ingen tränare har startat med 4 raka segrar och dessutom med många spelare som vi dömt ut
Leeds United stonefree
2018-08-20 14:24
Whites MOT Jag vet att vi aldrig kommer att bli eniga i det här någonsin. Hur kan ni veta att Pontus kommer in och gör det bättre? Han gjorde ju ingen stor match mot Bolton`s reservlag, han spelade upp sig under 2;a halvlek, men han får ju ta på sig lite av målet som Bolton gör, för han var inte riktigt uppe på tårna i det anfallet. Jag vet vilka kvalitéer Pontus har när han är som bäst. Men jag tror inte han är där än, som jag säger och har sagt hela tiden, han kommer att få sin chans när det är dags. Men det är ju fulständigt huvudlöst att byta ut någon i försvaret som endast har släppt in 2 mål på 3 matcher. Dessutom är Cooper lagkapten utsett av spelarna själva, något som Bielsa la mycket stor vikt på, det var ju ni/någon här inne som skrev och berättade det för mig. Det var ju faktiskt han som började med en bra nick på mål i det som blev 1-0 till Leeds, lördags. Sånt plockar man nog inte bara bort i första taget. Vi har fakta att de som har spelat har fixat 9 poäng. Ingen vet utan kan endast spekulera i att det skulle bli bättre med Pontus och då menar jag på vilket sätt bli bättre, alla har ju lyft sig rejält och 9-2 i målskillnad, kan det bli bättre. I min värld Nej, byter vi nu utan anledning är risken stor att det bara blir sämre. Ta scenariot att vi byter ut Cooper mot Jansson i morgon och vi får stryk med 3-0 tex. Vad händer då? Nog fan blir det stora rubriker med VARFÖR byte vi ut Cooper, det behöver inte ens vara Jansson som är orsaken till förlusten, men den hamnar ju ändå ofrivilligt på honom. Kör man, om man har möjligheten med startelvan som tidigare, blir det lättare att förklara om vi skulle få stryk i morgon att man inte ville ändra på något som har fungerat hittills, men nu gick det inte längre, så vi får sätta oss ner och se hur vi kan göra så det inte händer igen! För stryk får vi ju för eller senare, så är det. Sedan är jag stor fan och har alltid varit det av att ha en stomme på helst 9- 11 man som alltid ska spela om de är friska, i den ingår Pontus så småningom. Det har faktiskt varit ett av Leeds absolut största problem sedan vi kom tillbaks till CS att vi rotera allt för mycket i truppen. Jag tror inte som jag skrev förut om någon orka kolla att vi har kört med samma 11 spelare på de senaste 5 åren i 3-4 matcher i rad. Märker man att man har förtroendet från tränaren att få spela i match efter match, växer man ju som spelare, sen är det bra att det finns minst 1 spelare på varje plats att rotera med om något skulle hända. Faktum är att det är mycket möjligt att våra "gamla spelare" har blivit så mycket bättre i år, för att de nyförvärv som kommit in är så mycket bättre än dem som de kämpade om platserna med förra säsongen. MOT
Leeds United Kristoffer
2018-08-20 13:41
Pontus är tydligen ryggskadad pch missar matchen i morgon.
Leeds United WhitesMOT
2018-08-20 13:37
Stenis //

Det handlar inte om att inte stötta de 11. Det handlar om att med bl.a Pontus i laget så kommer laget bli ännu bättre. Våra 2 mittbackar i lördags hade problem med deras store anfallare. Ett annat lag med bättre kvalité runt en sån anfallare kommer straffa oss hårdare än vad Rotherham klarade av.

Leeds United Bobby Eagle
2018-08-20 13:07
Kring jul/nyår vore kul.... har abstinens så jag åker nog för att se 24/27 okt eller 24/27 nov...
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2018-08-20 12:57
Skall försöka sikta in mig att åka till Leeds mellan jul och nyår. Då går 2 hemmamatcher:)
Leeds United stonefree
2018-08-20 12:48
undrade och började kolla bakåt, för att hitta när vi startade 3 matcher i rad med samma uppställning! Jag fick ge upp efter ett bra tag, vi måste nog ett antal år bakåt i tiden.
Leeds United stonefree
2018-08-20 12:45
Kul som fan att följande matcher visas på riktig tv som Bobby Eagle skriver.

Swansea -Leeds 21/8
Norwich - Leeds 25/8
Leeds - Middlesbrough 31/8

Kanske blir lite tunnare med matcher i september, då det ju dessutom är uppehåll ett tag.
Leeds United Bobby Eagle
2018-08-20 12:06
Ytterligare en spin-off för det går bra nu..! matcherna på "riktig" TV..!
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Ballsmash
2018-08-20 12:05
Finns det några nyheter om Forshaw?
Wld, MS Pilsudski
2018-08-20 11:58
@terry cooper:

/
Även tvmatch 31 aug på tv3sport.... Middles,....
Leeds United sportcarl
2018-08-20 11:44
Kör med samma lag som sist. Möjligtvis vila Alioski
Leeds United BullenKarlsson
2018-08-20 11:26
Går händelserna i förväg lite. Ser enligt stryktipset att Norwich-Leeds är lödagens TV-match. Möcke trevligt.
Annons: