/england/leeds/forum/511.aspx/england/leeds/forum/511.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-28 16:19
Ligger vi på play-off plats i januari så är det riktigt bra jobbat med denna truppen. Dessvärre tror jag på en mittplacering. Mycket snack, liten verkstad. Kan vi, som Duke säger, få in ett par klasspelare i januari så kanske vi kan knipa en PO plats under vårsäsongen. Kanske är det vår tur att göra en stark vårsäsong i år?
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Duke
2017-10-28 16:15
Spelarna får visa att klubben gjort rätt nu som gett många och långa kontrakt. Prova Roofe på topp som nämnts kanske tillsammans med Lasogga. I januari behöver vi främst en vänsterback och ett rivjärn på mittfältet med ledaregenskaper, lär kosta en del men ska man gå upp måste det satsas.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2017-10-28 16:09
Det man säger om Lasogga nu sa man säkert om McCormack o Wood när de kom hit med och under deras debutsäsong.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-28 15:47
WhitesMOT// Håller med till 100 %. Min poäng med Lasogga är följande: Vad är Lasoggas styrka? Han är stor. Han är stark. Han är rätt bra på huvudet. Detta är ganska bra egenskaper när man ställer upp med en ensam forward. Något som inte är bra är att vi slår svin dåliga inlägg och att vår backlinje ofta slår långt och det spelar inte ofta så stor roll om anfallaren är 18 meter lång, en rätt vänd mittback vinner i regel 9/10 av dessa bollar. Den sista bollen vinner anfallaren och då gäller det för en mittfältare att vara på hugget, vilket vi oftast inte är då vårt lag är så jävla långt. Jag klagar ofta på Cooper och kanske är jag för hård mot honom. Men Cooper är en mittback som ALDRIG ska ha bollen. Han ska vara så långt bort från bollen det går. Det är han inte i vårt lag i år. Ofta är det han som ska spela upp bollen. Långt, felriktat och meningslöst. Han ser något som motståndarna såg 7 minuter tidigare. Det håller inte. Min poäng är att Lasogga är inte ensam ansvarig men hans egenskaper hjälper oss inte. Jag tror till och med att det är bättre att sätta Roofe ensam på topp och säga till våra backar och mittfältare att de får 7 månader i fängelse om de slår en lång boll mot honom. Mitt problem med Lasogga är hans svagheter. Noll teknik, noll spelkänsla, 0 % chans att han gör 1-2 gubbar för att sedan sätta bollen i krysset eller friställer en medspelare. Den enda i laget som kan göra det idag är Saiz. Resten är för dåliga för det vilket gör att vi måste spela oss förbi varenda gubbe. Bla bla bla bla. Mycket svammel från mig just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United WhitesMOT
2017-10-28 15:33
Det är helt klart mycket svårare att spela konstruktivt än destruktivt men för den sakens skull så får man inte glömma bort grunderna. Och det har vi i princip inga just nu. Du kan inte ha 11 man som springer runt och hoppas. För det är exakt vad vår elva gör just nu.

Jämför oss med SU igår och hur dom har en klar och tydlig plan. Dom har inga stjärnor men dom jobbar som en enhet. Vi hoppas på Saiz och har 9 mil mellan lagdelarna. Man kan t.ex tycka Lasogga inte bidrar med nåt men igår kunde vi lika bra spelat med Wiedwald på topp för de få bollarna som nåde fram till topp var ändå bara på chans. Kräver en magiker att ta hand om de mesta som kommer på det viset.

Derby är nu en sjuk måste match och sen är det Brentford som jag inte kommer ihåg sist vi hade lätt för. Som allt ser ut nu är jag glad om vi är topp 12 efter Jul.
Leeds United WhitesMOT
2017-10-28 15:19
Alioski är en klassisk "jag tror jag är bättre än vad jag egentligen är " spelare. Springer bara och gömmer sig bakom motståndaren så fort bollen är ämnad för honom. Alibispelare.

Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-28 14:54
Jag förlorar hellre en match med 4-5 än 0-1. Så mycket kan jag säga. Nu förlorar vi händelsefattiga matcher där vi knappt skapar några målchanser. Förstår inte hur vi kan ha dessa problem år efter år efter år. Vad snittade vi i skott på mål förra säsongen och säsongen innan där? 1-3 kanske.

Man vinner matcher på att skapa målchanser. Vi skapar för lite. Det går tillbaka enda till vår målvakt men det underliggande problemet är uppspelen från backlinjen. Om de slår långt så blir laget för långt och vårt mittfält får nackspärr. Vad man ser i vårt lag är att vi blandar något enormt. Det känns inte som att det finns någon tanke. Vem av våra innermittfältare ska ta hand om uppspelen egentligen? O'Kane hade jag inte gett den rollen om så hans liv hängde på det. Phillips är ingen spelfördelare och inte heller Vieira. De är mer slitvargar där O'Kane förmodligen är den som är närmast denna rollen, men som enligt mig inte ens platsar i vår trupp.

Längst med kanterna är det egentligen endast Saiz som jag anser håller riktigt bra klass. Det är en riktig klass värvning. Det tråkiga för honom är att han är ensam. Saiz och Lasogga är väldigt omaka. Alioski är en skugga av det han visade i början på säsongen. Han får inte ut 1 % av vad han kan eller så är han rent av så här dålig.

Skärpning från alla spelare. Detta håller inte!
Leeds United Kristoffer
2017-10-28 13:51
Efter fjorton omgångar har vi i år 23 poäng: Efter samma antal omgångar förra säsongen: 20 poäng. Så förlust mot Derby på tisdag så ligger vi exakt lika med förra säsongen då vi förra säsongen tog tre poäng i den efterföljande matchen.
Leeds United sportcarl
2017-10-28 13:44
helt klart är vi inne i en formsvacka som det gäller komma ur så snart som möjligt, men detta är sådant jag är van vid varje säsong med ups and downs, faktum är att förra säsongen som var en av våra bästa i championship och med Bartley,Green,Taylor, Wood och allt vad de hette hade vi mindre poäng, mindre gjorda mål plus mer insläppta mål vid motsvarande omgångar, så allt var inte bättre förr och folk glömmer fort
WLD WLD
2017-10-28 11:35
Håller helt med dig Wites. Idag känner jag inte ens lust med att tippa mina vanliga 2-1 till Leeds!!! SHU,s spelare , var rena, illrarna att speeda över planen, mens Leedsarna såg ut som,fega, saktmodiga, och ja, jag vet inte vad..... Store Lasogga blev av med bollen kvickare än han vände på foten, likaså Ayling på samma sätt......och alla bakåtpassningar till Lonergan..... Känns som att allt kan kvitta efter senaste uppvisningen, blir ju inte bättre med att sälja och köpa , nytt som är sämre än det vi hade...
Leeds United WhitesMOT
2017-10-28 10:16
Man kan väl säga att vi fick igen med samma medicin som Bristol fick av oss. Väldigt tidiga ledningsmål brukar yra till spelplan och psyke ordentligt. För båda lagen. Och det syntes rejält på våra igår vilken effekt det hade. Alla blev helt desperata i sina agerande och det tog i princip hela halvleken innan man lugnade ner sig nåt så när.

Första halvlek igår visar bara än en gång på vad vi saknar mest. LEDARE. Hur i helvetia Cooper kan ha bindeln är för mej en gåta. Han är inte en ledare av män. Han har knappt förmågan att leda sig själv in och ut ur spelartunneln. Såklart känner jag inte människan och detta är inte menat som en sågning av honom som person, men ibland räcker det med några intervjuer och studera kroppsspråk på plan för att se. Och jag ser en man som tagit vatten över huvudet.

Men det är inte bara Coopers "fel" att vi saknar ledarskap. Det faktum att TC anser Cooper vara ledarmaterial säger en del om TC vilket oroar än mer. Visst...vem är där annars iofs ?? Ayling ? Inte som han spelar just nu iaf. O´Kane ? Nä, han har nog med sig själv känns det som. Pontus ? Innan säsongen började så sa jag nej tack men det är kanske ändå så att han ska ha jobbet. Han har ju trots allt ett stort ego och skulle kanske lyfta ur sin egen koma. Men frågan är hur omtyckt han egentligen är i truppen.

Nä, det naturliga ledarskapet vi hade förra säsongen har man tyvärr inte lyckats ersätta. Och det om något säger väldigt mycket om TC´s ledarskap. Inte bra detta.

Sen en annan sak som retat gallfeber på mej i många år nu. Vår oförmåga att ha en plan kring inkast ! Både våra egna och motståndarnas. Igår är ännu ett väldigt bra exempel. Vi har förbannat svårt att ta oss ur våra egna medans motståndet alltid verkar hitta en väg att få bollen i rullning. Höjden av hur usla vi är fick vi se igår vid deras första. Är uppställning på inkast nåt man totalt ignorerar på träningarna ??

Nä fy fan vad långt bort Januari känns....
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-28 09:23
Två skott på mål igår. Svårt att vinna matcher med det facitet.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United WhitesMOT
2017-10-28 01:07
SC //

När ska du begripa att stora delar av alla måla fan på väggen inlägg direkt efter en match är ren frustration för stunden. I de flesta fall. Om du finner det obehagligt så är det bara att ignorera.

Men hur som så behöver ingen måla fan på väggen. Just nu är fanskapet brännmärkt in i tapeten. 2-0-5 är inte bara en liten hicka. Det är en smärre katastrof om vi ska snacka play off. Det är nedflyttningsform. Allt annat är huvudet i sanden.
Leeds United Duke
2017-10-28 01:03
Självklart duger inte detta. Vi har mött många bottenlag och vunnit men mot de bra lagen har vi nästan varit chanslösa undantag Bristol men föga troligt att de slutar topp-6. Jag tror inte vi klarar topp-6 då många bra lag börjar komma igång nu. Topp-10 mer realistiskt ska det bli bättre måste vi få in spelare i januari.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-28 00:57
sportcarl// En sjundeplats är inte okey enligt mig. Jag har större målsättning med det därav min kritik. Om någon hade sagt att de hoppas vi hänger kvar så förstår jag att man är super glad nu då vi ligger bättre till än att vara indragna i en bottenstrid. Vårt facit de senaste matcherna, som är ungefär halva säsongen, är en mittenplacering. 2-0-5 på den senaste hälften av matcherna är botten/mitten facit. Därav min oro. Hade vi istället börjat med den resultatraden så hade jag varit positiv då vi hade gått i rätt riktning. Nu går vi åt fel håll för jag kan då inte se att vi utvecklas något.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Danne K
2017-10-28 00:57
Sjukt irriterad över förlusten. Så jäkla konstigt att laget kan vara så tända mot Bristol för att underprestera mot Sheffield. Just nu tycker jag vi är svaga på forwards sidan. Grot är ingen spelare som kommer in och förändrar matchbilden eller stänker in en kvittering. Tror dock det kan vara ett framtidsnamn. Alioski måste visa mer. Det får bli Roofe på tisdag.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2017-10-28 00:51
Nej jag är inte nöjd med en mittenplacering och har mig veterligen aldrig påstått det.min målsättning är play off.Så nu vet du det. Självklart skall man vara kritisk när vi spelar bra likt det skall vara lika självklart med beröm när vi spelar bra. Just nu ligger vi där man kan förvänta sig. Var vi ligger vid säsongens slut återstår att se. Kan tänka mig att det lät lika dant vid samma tid förra säsongen. Tror mig minnas vi landade på en sjunde plats då.helt ok
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-28 00:42
När är det tillåtet att klaga i så fall? När vi ligger på nedflyttningsplats kanske.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-28 00:30
sportcarl// Så att hamna i mitten är du nöjd med eller? Om du inte är nöjd med det så måste väl även du vara orolig att vi har fem förluster på de sju senaste? Ska allt vara frid och fröjd med det facitet?! Ska allt vara frid och fröjd när vi förlorar två matcher i rad på hemma plan mot lag vi borde besegra om vi ska ligga i toppen? Jag bara undrar alltså för visst fan ska man vara kritisk när vi spelar skit?
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2017-10-28 00:25
Alltså truppen är inte perfekt. Det märker man väl inte minst på vänsterbacksidan. Men så dåligt som det alltid skrivs när vi förlorar är det inte. Då skall alltid målas fan upp på vägen. Tidigare säsonger vid denna tid och senare har det oroats för att vi skall åka ur och folk är inte säkra förrän vi klarat 50 poäng. Det snacket har man iaf inte hört denna säsong är lite mest att vi skall placeras oss sämre än förra säsongen när vi kom sjua.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-28 00:04
Linus// Så här säger jag enligt vår ägare; Japp, det känns som att han har koll och att allt han gör är för att klubben ska bli bättre. Där är vi eniga Linus. Detta är ingen fråga om ägarskap längre. Däremot så tycker jag inte att han gjort allt rätt vad gäller spelare. Han har tillsammans med TC och övriga ledare misslyckats med att ersätta vissa extremt viktiga spelare. Taylor har de inte ens försökt ersätta. Wood försökte de ersätta men Lasogga är inte tillräckligt bra enligt mig. Wood har enormt mycket fotboll i sig. Han kunde dribbla av en spelare, han kunde slå frisparkar, han kunde hitta mål där ingen annan kunde. Han hade gjort ett mål idag i denna matchen minst. Att inte ha honom ersatt kostar oss poäng i match efter match. Lasogga är inte värdelös men han är inte Chris Wood. Bartley försöktes ersättas med Pennington. Operation Fail. Green är otroligt klantigt bara. Han hade kunnat spela 2 år till. Tagit oss upp i år och sen kört en säsong till i PL. Istället släpper vi honom och ersätter med skit (inget illa ment till Lonergan). Vi hade problem redan förra året med vårt mittfält. Vi värvade in Saiz, Klich och Alioski. Vi släpper Bridcutt? Okey, han är ingen frälsare på något sätt men varför släpper vi den enda riktiga defensiva mittfältaren vi har som dessutom är en lagkapten? Vem kan ta hans plats i dagens trupp? Vårt u23 lag som skulle producera spelare till a-laget är återigen odugligt. Ingen direkt förbättring där så återväxten till a-laget är inget vidare heller. Vi startade så jävla bra i år men de senaste 5-8 matcherna har varit tillbaka till ruta 1 minus 1. Riktigt dåligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2017-10-28 00:00
YEP(hays) spelarbetyg Lonergan 8 Ayling 5 Pennington 4 Cooper 5 Anita 5 O Kane 5 Viera 5 Phillips 6 Alioski 5 Saiz 7 Lasogga 5
Leeds United WhitesMOT
2017-10-27 23:57
Thom // Vi är inte nästan. Vi ÄR svagare. Vi har ingen grund att stå på. Under Monk, hur jävla kul nu det var egentligen, så hade vi iaf ett grundspel, ett försvarsspel. Nu är det bara ett gäng huvudlösa kycklingar med stackars Saiz som försöker. Nä det är nästa bättre nu är att vi kollektivt slutar hoppas. Då kanske dom kan överraska när pressen släpper. Just nu är ett fullsatt ER bara till nackdel för detta gäng. Dom har inte den mentala biten.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-27 23:29
Mina snälla betyg där 6 är godkänt: Lonergan - 6 Ayling - 3 Pennington - 4 Cooper - 5 (Jansson - 6) Anita - 4 — Alioski - 4 Phillips - 6 O’Kane - 5 Vieira - 6 Saiz - 7 — Lasogga - 4 (Grot - 5)
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Duke
2017-10-27 23:28
Nu har jag inte sett matchen så svårt att vara kritisk men att man offrar en åttondelsfinal i ligacupen för att sedan falla platt är under all kritik. Tränaren får ta på sig att man bytar tio spelare för att sedan göra en så dålig match mot en nykomling. Börjar bli tveksam till Christiansen som inte lyckas hitta ett spel där Saiz, Alioski och Hernandez kan dominera. Många lag i denna serien hade skrikit efter en av dessa spelare. Största missen är givetvis Green det är helt ofarbart att gå all-in på en oprövad tysk. Taylor är fortfarande inte ersatt. Wood lämnade sent i fönstret så Lasogga-värvningen är acceptabel.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Linus.M
2017-10-27 23:27
Mycket som är fel idag och mycket man kan störa sig på... Men det jag fastnar vid är ändå hur rädda vi ser ut från minut ett. Vi vågar inte hålla i bollen, vi vågar inte ha ett eget spel och vi är så fruktansvärt veka i varje situation som sker.

Att förlora är en sak, det kan man ta. Att förlora efter att inte ens ha tagit på sig skorna är både hemskt men också inte alls okej.

Man ruttnar, det är för dåligt.

Och THOM - Jag håller med dig. Vi har tappat Wood, Bartley, Taylor och Green. Wood ville verkligen gå, Taylors situation var så infekterad och Green ville inte fightas för en förstaplats. Det är vad det är, men vi har inte ersatt dessa ordentligt.

Lasogga? Jag vet inte. Han får ju fel bollar idag, men det är ingen superspelare. Ser hans statistik och tycker ändå man inte kan säga att det är en dålig ersättare hittills.
Pennington? Vad GÖR killen idag? Han var ju livrädd? Sett helt ok ut innan men idag är det ju en katastrof.
CBJ/Anita? CBJ behöver växa upp och Anita är ingen vänsterback. ERSÄTT i januari för GUDS skull.
Wiedwald? Say no more...

Radrizzani har gjort 99% rätt hittills, och jag känner fortfarande att klubben är i otroligt trygga händer. Men januari blir vääääldigt intressant ur ett värvningsperspektiv...

Och förresten.... In med Pontus, som är vår bästa mittback, för i H*LVETE.
Leeds United sportcarl
2017-10-27 23:18
Känns som vi måste göra första målet som mot BristolC för att spela ut, vi blir otroligt stressade när vi får tidigt underläge, känns som backarna inte vågar passa framåt utan fegar med farliga tillbakapassningar till målvakten eller i sidled, helt galet egentligen,
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-10-27 23:18
Anser fortfarande att Lasogga är en stor köttklump utan mycket fotboll i sig. Att han petar in en boll ibland är bra annars hade han varit helt menlös. Med honom på topp blir vårt spel väldigt statiskt. Långa bollar som aldrig går hem. Inte bara Lasoggas fel givetvis. Med en spelare som honom är det väl meningen att vi ska ta oss runt på kanterna och slå inlägg men det gör vi aldrig och när vi väl gör det så är det ALLTID katastrof inlägg. Alioski borde skämmas. Urusel är han. Visst, jag ska ärligt säga att jag tror han försöker men inte tillräckligt bra. Man måste också adressera problemet med målvaktspositionen. Ser skakigt ut med Lonergan också tycker jag. Han är bättre än Wiedwald vilket inte säger mycket men mils långt ifrån Greens säkerhet. För ett play-off jagande lag som vi väl fortfarande ska vara så är en gammal Lonergan ingen att hålla i handen när det blåser. Anita som vänsterback är som att ge bort all sort av offensivkraft på den kanten. Kommer ju aldrig ske något. Hyfsat stabil bakåt men oduglig framåt. O’Kane. Är jag den enda som tycker att denna mannen inte borde spela som innermittfältare för en klubb i The Championship? Han kämpar på bra idag och är inte på något sätt sämre än någon annan, men han har ju ingen fotboll i sig alls? Han kan knappt slå en passning framåt i banan. Vieira och Phillips är godkända tycker jag. De kämpar på och Phillips gör mål igen. Dock hade nog Phillips (av alla spelare) nog flest inlägg av alla idag och NOLL var farliga. Varför ens slå in bollarna om man inte tror sig ha kunskapen att göra det? Borde man inte ge upp efter försök 18? Vi hade kunnat vinna idag men om man är så blind så man tror att just denna förlust eller vinst hade spelat något roll, då kan man inte fotboll enligt mig. Att vi ligger där vi ligger har ingen betydelse. Det är sättet vi spelar fotboll som kommer avgöra vart vi hamnar när säsongen ska summeras och jag tror inte, med detta laget, att det kommer bli på någon play-off plats. Vi har enligt mig nästan ett svagare lag än förra året. Taylor, Bartley, Green och Wood var fyra ordinarie spelare som vi inte ersatt. Minst tre av dom var våra viktigaste spelare förra året. Jag hoppas jag har fel. Det kanske jag har också men jag är fortfarande väldigt orolig trots att vi lyckades vinna mot Bristol City. Vi har på de senare 7 ligamatcherna 5 förluster och endast två vinster. 2-0-5 är ingen rad som inger respekt hos mig. Och det känns som att laget måste vara samspelt nu? Tyvärr är spelare som Lonergan, Anita, O’Kane, Alioski och Lasogga spelare JAG inte anser platsar i ett fartfyllt Leeds United som jag tycker Leeds ska spela. Offensivt, med kraft och fart.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2017-10-27 23:14
mina högst personliga betyg
Lonergan 7
Ayling 4
Pennington 4
Cooper 6
Anita 6
O Kane 6
Viera 5
Phillips 6
Alioski 4
Saiz 7
Lasogga 4
Leeds United sportcarl
2017-10-27 23:07
är bara att gratta SU till en rättvis seger, anfallsfotboll premieras med 2 anfallare och mest mål i championship. Sharp vilken anfallare kunde gjort hat trick i första halvlek om inte Lonergan gjort 2 svettiga räddningar, Herregud vad dåliga Ayling och Pennington var i första halvlek rena hönsgården och första målet får definitivt Pennington ta på sig lämna Billy omarkerad är svagt, Cooper ok ingen han gick ut, Anita spelade upp sig, Ayling på tok för offensiv och lämnar oceaner på sin kant som SU utnyttjade, Viera trampade vatten och tbx på "normal" nivå, Phillips gjorde ett klassmål men var väl sådär i övrigt, O Kane håller ihop defensiven bäst utan att glänsa, Alioski anonym och underkänd, Saiz kanske bäst eller rättare sagt minst dålig i Leeds tillsammans med Lonergn, kräver dock ännu mer av honom,Lasogga hade inte många vettiga bollar men de han hade förvaltade han inte bra om man jämför med Sharp där det var skarpt läge hela tiden när han fick bollen.
Annons: