/england/leeds/forum/46.aspx/england/leeds/forum/46.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United sportcarl
2018-10-12 13:54
Starkt U23-lag idag mot Burnley dito, med bl a Berardi, Forshaw och Roofe
Leeds United Danne K
2018-10-11 21:01
Klich från start för Polen
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Kristoffer
2018-10-11 16:50
Intressant att när en Brentford-spelare försöker skalla Alioski så blir det ingenting men när Pontus klagar på domarens insats då jävlar... Hade en Leeds-spelare försökt skalla en motståndare så hade det väl blivit 10 matchers avstängning.
Leeds United Wld MS Pilsudski
2018-10-11 13:35
Sverige-Ryssland fotboll i kväll. Pontus har ju tackat, nej, till matchen. Ska tydligen agera, barnmorska, iställett för att penetrera, att sätta bollen i nätmaskorna mot RYSSARNA . Pontus fina, nickmål, förra matchen var ju inte fy skam !
Leeds United WhitesMOT
2018-10-11 12:36
Det finns en enorm övertro på lag 10 och ner i PL. Är övertygad om att vi med dagens trupp och spelidé skulle klara oss alldeles utmärkt mot dessa lag.

Ser det som 100 gånger viktigare att ha en spelidé som passar än vad själva individerna i truppen är kapabla till var för sig. Wolves och Cardiff är utmärkta exempel på detta. Visst hade Wolves mer kvalité förra säsongen än vad vi har i år men själva spelidéen är hyfsat lika. Och dom har nu fyllt på den idéen med mer kvalité.

Jämför det mot Cardiff som gick upp på en filosofi som varje gång blir helt överkörd i PL. Warnock må ha alla sina uppflyttningar men det kommer aldrig längre heller. Han spelar klassisk CS fotboll som kräver att allt klickar och att man har 2-3 spelare som fullständigt överträffar sig själva. Leicester hade de och lite till när dom vann ligan. Det var verkligen en engångs. Alla bara satt och tänkte att det rasar snart men dom lurade alla. Säsongen därefter däremot var dom sönderlästa.

Fyll på vår bästa 11:a med 3-4 riktiga PL spelare och vi har en trupp som inte är sämre än lag 10-14 i PL. Det svåraste är inte att hänga kvar, det är att ta sig dit. Vi försöker spela konstruktivt i en destruktiv liga.
Leeds United Rodell
2018-10-11 12:04
Stonefree //

Forshaw var en av mboros bästa spelare i PL när dom var uppe där.. så att döma ut honom just nu tycker jag är lite fel men ja dagens trupp skulle ha det tufft i PL men lester skulle inte heller vinna ligan så större mirakel har ju skett :)
Leeds United sportcarl
2018-10-11 10:33
det svåra är att gå upp, kan vi gå upp så finns det pengar att förstärka inte minst från tvrättighet m m handlar om hundratals miljoner pund, kan smålag som Bournemouth,Huddersfield, Burnley klara sig så ser jag inte varför inte vi skulle klara det med, skulle bli en sådan enorm boost för hela staden, förra gången vi gick upp kom vi väl i tabellmitten för att året därefter vinna, tänk att ta hem Cook och Milner det vore mumma det
Leeds United stonefree
2018-10-11 10:04
Om vi nu säger att vi blir bland de 2 första denna säsong, hur kommer vi att klara oss i PL?

Min egen teori är följande. Det kommer att bli väldigt tufft för oss att gå upp i nuläget. Visst vi har väntat i vad som känns som 100 år. Men problemet är att Bielsa har lyft de flesta av spelarna i truppen till deras absolut max. Jag jämför oss denna säsong med hur Fulham och Cardiff var förra säsongen, två riktigt bra CS lag, men inte mer, det är 2 lag som kommer åka retur ner i CS om inte denna säsong så nästa. Tar vi Wolverhampton så ser vi en helt annan struktur, de hade många spelare redan förra säsongen som var så pass bra att de platsar med mer än godkänt i PL, ändå är det ungefär max 5 spelare på plan samtidigt av förra årets trupp. Vår trupp är ju inte ens nära deras förra säsongen. Ska man gå upp måste man ha en stomme på 5-7 spelare som kan spela PL i dagsläget, det har vi inte på långa vägar. Går man igenom truppen. Tar vi försvaret , så ser jag endast Pontus som en 100% start spelare. Peacock möjligen en reservmålvakt. Resten av försvaret Ayling, Berardi, Cooper, Douglas håller inte måttet i PL. Douglas reserv kanske, men är väldig tveksam. Tar man Philips, kanske han skulle kunna blomma ut i PL, men absolut inte i den rollen han har nu, han skulle inte klara det. Forshaw? I den form han är nu, aldrig, tror dessutom han har svårt att klara sig tekniskt i PL. Mitten med alla småttingarna, Alioski, Hernandez, Saiz ? Nej, det håller inte. Hernandez närmast, men hans ålder kommer att göra sig påmint väldigt fort. Harrison kanske, men är tveksam, Dallas och Roofe? Inte en chans, de skulle bli uppäten direkt. Klich, har ju varit bra denna säsong, kanske en bänkspelare i PL. Sedan har vi ju resten av gänget med Pearce, Baker, Roberts, Blackman, Shaughnessy, Bamford, Shackleton, Brown, Clark, här kanske det finns en eller max två som har en framtid i PL om några år, men inte som det ser ut i dag.

Sedan vad händer om vi går upp? Det måste upp mycket pengar på bordet för att köpa spelare. PL spelare är dyra, mycket dyra att inhandla. Går vi upp tror jag Radz säljer klubben, han har inte de muskler (Pengar) som ska till för att få Leeds att bli ett etablerat PL lag. Jag tror hela tiden har hans mål varit att få upp Leeds till PL, sälja så dyrt det bara går, stoppa pengarna i fickan och dra! Han är ju finansman inte Leeds fans, jo han är Leeds fans så länge han äger klubben.

Championship är stentuff, många lag som är jämnbördiga, men ingen klubb har ett Wolverhampton denna säsong. Av de lag som åkte ur, är det väl endast West Bromwich som håller någorlunda klass, både Stoke och Swansea har mycket att jobba med innan de är tillbaks i PL. Nottingham smyger på lite bakifrån, var ju mitt största hot innan säsongen. Ta Sheffield U med Sharpe, som dunkar mål efter mål, alla säger att de inte håller till topp 6, de var ju länge med i toppen förra året och slutade på en fin 10:ende plats, de satsar nog på en högre placering i år. Har inte sett dem spela denna säsong, men de verkar var sammansvetsat gäng!

Men det är ju inte mycket att komma med att endast ha en spelare i Pontus Jansson som är 100% PL klar om vi skulle gå upp!

Innan ni sparkar på mig, hänger mig, tvingar mig se alla Millwalls hemma matcher för att jag har skrivit detta. Detta är min personliga uppfattning och grunder sig väldigt mycket på de 3 lag som gick upp till PL i våras. Det är säkert dem som tycker att vårat lag med några spelare till skulle kämpa om en topp 10 plats i PL redan i dag!
Leeds United BehnamLeeds
2018-10-11 10:00
@Duke:

Pablo smällde in kvitteringen mot swansea och gjorde även ett mot stoke!
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2018-10-11 07:28
Men vilken klubb hade inte tappat om man saknar 5-6 ordinarie spelare? Jag tycker vi har en relativt bra trupp med tanke på att vi fortfarande får resultat trots att vi saknar alla dessa spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2018-10-11 00:03
ja då blir det inte Thierry Henry
Leeds United sportcarl
2018-10-11 00:03
ja då blir det inte Thierry Henry
Leeds United Kristoffer
2018-10-10 23:09
Dean Smith väntas bli ny tränare för Villa. Med John Terry som assisterande.
Leeds United sportcarl
2018-10-10 21:16
Vi ligger topp tack vare vår fina start, helt klart har vi tappat poäng på de sista 7-8 matcherna pga skador
Leeds United Duke
2018-10-10 20:10
Ja det verkar som att truppen är tillräckligt bred för topp-6 i nuläget. För Topp-2 lär det krävas tur med skador och/eller förstärkning i januari. Vi har bättre backup till Roofe och Hernandez än Douglas t ex så det är tunnare på vissa positioner. Dallas vill jag inte se på vänsterbacken mer. Saiz har fått dra ett tungt lass denna höst med Pablo skadad frågan är hur länge han orkar spela alla matcher. Förra säsongen vissnade han rejält efter jul och har f ö inte gjort mål 2018.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2018-10-10 19:41
Är vår trupp verkligen så tunn då? Om man får skador på spelare som Hernandez, Roofe, Bamford, Berardi, Douglas och även Forshaw stora delar av säsongen och trots detta endast har en förlust på 12 matcher så tycker nog jag att truppen är ganska bred ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Danne K
2018-10-10 16:06
Inget straff mot Canos som ”skallade” Alioski i ryggen vid Brentfords bänk
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United stonefree
2018-10-10 15:25
@krelleg:


Du måste var medlem i Leeds United då. Men annars går du in på luss.se och skickar en förfrågan om biljetter, under fliken köp av matchbiljetter, vilken match det gäller, hur många biljetter ni vill ha, stå eller sittplats, adress och mobilnummer, då kommer det till mig och jag köper biljetterna åt dig samma dag som de släpps till försäljning!
Leeds United stonefree
2018-10-10 15:22
Hej
Tänkte stjäla lite utrymme nu när serien ändå ligger nere. Har ju inte varit så aktiv på sista tiden. Blev inget Stockholm till Brentford matchen tyvärr, hade satt mig i bilen och var på väg till tåget, när jag efter 700 meter fick ett SMS om att mitt tåg var inställt, så det var bara att vända om och åka hem och se matchen på TV.
Ja tycker det var helt rätt av Pontus att spy sin galla över domaren efter matchen och det blir ingen påföljd på det, han har ju inte hotat på något sätt, han sa bara att domaren var totalt värdelös, vilket ju var ett understatment. Domaren var pissdålig. Men jag tycker ändå att vi ska försöka att inte alltid vara på domaren vid varenda domslut, våra smågrabbar Saiz och Alioski, håller ju på 90 minuter i varje match, tror inte domarna gillar allt gnäll och det gynnar oss definitivt inte under matcherna.
Kommer fortfarande ihåg en av de första matcherna under säsongen och Saiz skulle ha haft en prispark, men domaren lätt spelet fortsätta, då Leeds hade bollen och efter 30-40 sekunder satte Roofe bollen i nät, alla firade, utom Saiz som var framme vid domaren och gnällde över sin uteblivna frispark.
Tror Jag har skrivit om det för, men jag har själv varit domare, värdens sämsta sådan, jag tålde inte allt jävla gnäll och tjafsade ofta tillbaks och det gynnade aldrig de lag som gnällde hela tiden, under mina matcher.

12 matcher spelade och 23 poäng, det är ju inte kattpiss, men får vi stryk av Blackburn i nästa omgång står vi på exakt lika många poäng efter 13 omgångar som förra säsongen. Då känns det sådär tycker jag, för nog har väl spelat känts bättre? Men precis som då har vi blivit lite sämre vi har ju endast vunnit 2 utav våra senaste 7 matcherna. Vi lider oerhört av att truppen är så tunn som den är, det fungerar när alla är friska. Jag tror också den hårda försäsongsträning tyvärr är upphov till många skador, alla har gått ner i vikt och lagt på sig muskler, vilket ju också gör att bristnings skadorna ökar markant. Vi saknar Hernandez och Roofe väldigt mycket, så även Douglas och Berardi då Ayling är avstängt. Hoppas de tillbaks snart och levererar igen, för det finns det ju ingen garanti för. Tycker trots allt även om det inte går på räls just nu, att de flesta spelarna sköter sig rätt hyfsat. Största överraskningen för mig är Pontus, som börjar komma tillbaks i gammalt slag, för jag tror fortfarande att han hade varit utanför om Berardi hade varit frisk, men som det proffs han är, har han slängt över ”bollen” till Berardi som kommer att få svårt att ta en mittbacks plats, så länge Cooper och Pontus är skadefria. Ayling är nog den enda som jag tycker av startspelarna som har blivit sämre och sämre senaste månaden, väldig offensiv, men har svårt att hänga med hem efter anfall. Våra unga killar som kom in mot Brentford t.ex. var ju inte dåliga, men det är lång väg kvar till att de kan bli ordinarie i laget.
Det som oroar mig mest just nu är de borttappade poängen hemma mot Birmingham och Brentford, tror de kan kosta oss i slutändan. Sedan är den alltid så lugna Bielsa nästan på gränsen till hjärtattack i matcherna just nu, kan det var för att vi inte spelar som han vill?
Kommer mer om annat sen!
MOT
Leeds United krelleg
2018-10-10 11:49
@Zacke63:

Välkommen! Enklast är att köpa på hemsidan, de släpps där 2-3 veckor innan matchen.
Leeds United Zacke63
2018-10-10 11:40
Helvete, ser att fel tröja visas :( hur fan ändrar jag det?
Leeds United Zacke63
2018-10-10 11:37
Hej, ny på formuet men inte ny som Leeds fan. Tänkte försöka be ödmjukt om tips och råd om hur lättast/ säkrast köpa biljetter till Leeds hemmamatcher. Kommer att åka nu under säsongen. Senast gången på Elland Road var 1993 så minnet av hur dessa biljetter köptes har glömts bort liksom.
Tacksam för alla tips och råd
Leeds United Bobby Eagle
2018-10-10 07:38
..Dock inte vänt underläge till vinst än...
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Bobby Eagle
2018-10-10 07:37
Siade om att vi skulle bli ett lag i år som kommer tillbaka från underläge... Och hittills har vi gjort sista målet i alla oavgjorda matcher.. sånt kan visa sig viktigt i slutändan.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Duke
2018-10-10 06:14
Förhoppningsvis är Douglas och Berardi ytterbackar mot Blackburn.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Wld MS Pilsudski
2018-10-09 20:54
Preston- Wigan tvrepris,just nu ....
Leeds United sportcarl
2018-10-09 19:16
Skall bli intressant om Bielsa kör med gamlingarna Berardi och Dallas, eller ungdomarna Shackleton och Pearce som ytterback mot Blackburn. Mitt tips Berardi och Dallas
Leeds United WhitesMOT
2018-10-09 14:54
Skulle säga att Forshaw är i samma sits som Klich var förra säsongen. Missar man mycket av försäsongen/början på säsongen så blir det jobbigt att komma ikapp. Den tiden betyder mycket mer än vad man kan tro. Tålamod från honom och oss och det kommer bli bra. Bielsas tålamod är jag minst orolig över iaf.
Leeds United Kristoffer
2018-10-09 10:53
Forshaw var väl en av våra bästa spelare under försäsongen när han spelade i Klichs roll.
Leeds United sportcarl
2018-10-09 10:42
han har inte kommit i matchform än efter sina efterhängsna skador, hans tid kommer och om några veckor månader kan han vara en startspelare,
Annons: