/england/leeds/forum/407.aspx/england/leeds/forum/407.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United krelleg
2017-06-19 00:07
Tränare + nyförvärv på presskonferensen? Vore fint! Ny MB och/eller VB hade suttit fint så försvaret kan börja spelas ihop redan nu.
Leeds United Linus.M
2017-06-18 22:36
Fått lite uppgifter om att vi kommer presentera nyförvärv imorgon under presskonferensen.

Är lite på Twitter om det också. Blir spännande.
Sunderland sunderland_73
2017-06-18 22:22
@BullenKarlsson:


Det har blivit så numer , tyvärr ..... men det är inte så regelboken är skriven....

Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 21:13
Lasse och Janne är med mej iaf . Fina människor dom 2 ! ;)

Leeds United sportcarl
2017-06-18 20:39
kommer aldrig ske detta med 60 minuters effektiv speltid, det är en sak som jag är säker, fotboll är en konservativ sport, däremot kan det ske förbättringar oc det är jag för, skall det ske i alla andra andra sporter med effektiv tid? som handboll , basket, bandy etc,
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 19:50
Linus // Men du har det ju redan idag. Tycker domaren det gått för snabbt så blåser han tillbaka spelet igen. Om fjärdedomaren som ändå inte har nån annan roll idag än att låta managern käfta mot honom tar hand om klockan så kan det ju inte vara så svårt. Boll över linje stanna klockan. Snabbt inkastat starta den. Kan inte vara svårt 2017. Grejen är ju att domaren skulle kunna göra detta redan idag. Men då är det upp till individen.
Leeds United Linus.M
2017-06-18 19:27
Fast det dödar så mycket av känslan när ett mål döms bort för fem cm offside, samma om det är offside först och sen så blir det godkänt för att spelaren är tre cm onside. Det är sånt man får ta, det är en sport som döms av mänskliga och borde fortsatt få vara så. Det blir inte roligare/bättre bara för att allt är perfekt enligt mig iallafall.

Angående effektiv speltid. Hur gör man vid snabba inkast? Snabba frisparkar som sedan gått lite för snabbt? Ska domaren stoppa och sätta igång klockan 110 000 gånger på en match? Nej tack.
Leeds United BullenKarlsson
2017-06-18 19:20
Jag har många gånger i mitt liv filmat till mig en straff och då pratar vi om division 5-fotboll som egentligen inte betyder mer än att ölen smakar lite bättre efter en vunnen match. Jag har aldrig gått in i en situation med tanken att jag ska fuska. Det sker automatiskt. Vissa spelare överdramatiserar trots att de har blivit tacklade. Andra faller mer naturligt. Jag tror det är för svårt att avgöra den skillnaden.

Men vi får se. Tycker väl att detta som de gör i Conf-Cup med att ta repris på offside i efterhand är okej. Bara okej.
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 18:32
Perfekt kan man aldrig få det. Finns inte i nåt man gör. Men man kan inte heller för den sakens skull ge upp eller stanna i utveckling. Man blir omsprungen. T.o.m en sån jätte som CocaCola tycker att det bästa som hänt dem är Pepsi.

Men hjälp mej förstå för jag känner mej en aning trög eller insnöad på ett spår.

2x30 min effektiv speltid - Vad är felet med det förutom rädslan för reklamavbrott ?.

Min syn - Domarteamet stannat klockan vid varje avbrott/domslut. Själva teatern är fortfarande igång. Den enda skillnaden är att klockan inte rullar medans bollen läggs till rätta eller gör redo att kastas in. Fördelen är man kan inte mygla med tiden längre. Vill man dryga sig med bytena så kan man göra det. Du vinner ingen tid. Vill man ligga och böla kan man göra det. Man vinner ingen tid. Logiken i mitt huvud säger att det är öppet mål. Jag kan inte se nåt negativt om förbunden står emot TV-bolagen.

Döma i efterhand. Alltså dela ut gula och röda för sånt som domarteamet missat under matchen.Matchresultatet kan dom inte ändra.Ge mej det negativa.

Min syn - Spelet i matchen lider inte av det i matchen men det tvingar spelarna att tänka 2 gånger. Det kommer inte vara felfritt men en oberoende jury bestående av utsett folk borde kunna komma fram till ett demokratiskt rättvisande beslut 9 av 10. Exakt i detalj hur denna jury ska jobba får man hitta spelregler för. En solklar sak bör vara att ingen vet vem den andre är och vi ska definitivt inte veta. I långa loppet kommer det tvinga klubbarna till ändra sin syn på filmningar. Eller så spelar man med juniorlaget ibland...

Detta är mina 2 jag tror skulle på sikt ha mest effekt på fuskandet och skulle rentvätta fotbollen ordentligt. Inget av dessa 2 kan jag se förstör själva spelet i matchen där och då. Nackdelen med nummer 2 är ju t.ex i en VM-final. Där kan du som spelare skita i vilket för ett VM-guld smäller högre än lite avstängning. Om man nu inte bestämmer att finalfusk ger avstängning från fotbollen som riktigt känns för spelaren. Typ 3 månader från all fotboll.
Leeds United Linus.M
2017-06-18 18:11
@BullenKarlsson:


SMACK! Spot on.
Leeds United sportcarl
2017-06-18 17:09
är lite som att ta tag i dopning, det kommer fungera och bli bra mycket bättre men dock aldrig perfekt, men man kan ju ta tex championslleague och en semifinal och laget gårr vidare på fusk(detta har hänt nyligen), låt vinnande lag straffas stenhårt ekonomiskt handlar ju om miljoners miljoners de tjänat på fusket, sedan att spelaren missr finalen med minst 3 matchers avstängning kommer ju kännas, detta är det snälla från mig, det tuffa är omspel eller diskvalifikation eller få spela med 10 man i finalen, sedan kan man omöjligen kräva att domaren skall se allt direkt live, men efterhandgranskning av högre distans kan hjälpa, detta är komplext dock men det går lösa men tror inte viljan finns varken från klubbar eller domarorganisationen att utrota det, på toppnivå går det dock om man vill det är min övertygelse, värsta jag sett med en leedspelare var den unge brassen vi hade hos oss för några år sedan, jag gillade honom och hans spel, men filmningen var i dramatenklass osäker om det var i straffområdet dock.
Leeds United BullenKarlsson
2017-06-18 16:49
Sportcarl //

Jag tror inte det hjälper med ekonomiska bestraffningar. Jag tror bara det hjälper genom att utbilda domare bättre. Domare måste kunna sätta sig in i en situationen och läsa den.

Många situationer är så otroligt komplexa. Jag kommer inte ihåg den matchen Doukara fick straff, men jag såg reprisen 10 gånger. Kommentatorn tyckte det var straff. Men spelaren rörde honom aldrig. Det är helt omöjligt att säga. Det finns så många situationer utan facit. Jag tycker det är bättre att låta spelet rulla på.
Leeds United sportcarl
2017-06-18 16:43
Bullen Karlsson 16:30. vill man ha bort otyget går det och svider det rejält för både klubb och spelare lär det försvinna fort, som det är nu så tjänar man på att fuska och det finns ju några notoriska fuskare utan att jag vill uppge namn, finns ju några sckräckexempel från championsleague från de spanska klubbarna som vevats runt på internet och tv och där de gått vidare på fusk, är det ingen närkontakt är det ju solklart straff, likadant om man leker döende svanen på en lätt touch, mycket av det här kan domarledningen lösa efteråt med videogranskning, nu talar jag om det i straffområdet, på övrig plan gult kort direkt
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 16:39
Absolut har vi alla dubbelmoral. Jag är den första som hade slängt mej i straffområdet om jag varit i samma skor som dessa spelare. För dom pengarna och inga hinder att få dem finns ingen moralisk kompass på någon.

Tyvärr.


Leeds United BullenKarlsson
2017-06-18 16:36
Det som irriterar mig mest är egentligen experter i TV som ibland kan säga att det är fruktansvärt att filma och i andra situationer så är det "rutinerat".

Kolla på Albin Ekdahl i Sverige. En spelare som blir hyllad för att han får mycket frisparkar. Han är otroligt duktig på att förstärka situationer och att inse när det är bättre att lägga sig än att stå.

Ta sedan Ashley Young som är precis likadan. Skillnaden är att Albin Ekdahl får 20 frisparkar på mittfältet. Young får en straff som avgör en match.

Många kommentatorer säger också "Ska det vara frispark så ska det vara straff för samma sak i straffområdet".

Nej, det ska det absolut inte. Det är en bedömning som domaren ska göra. Det är det som skiljer en bra domare från en dålig. En bra domare kan bedöma en enskild situation beroende på var det sker, hur det sker, vad spelaren försöker vinna ur situationen osv osv.
Leeds United BullenKarlsson
2017-06-18 16:30
Sportcarl//

Men var ska man dra gränsen mellan en filming och en överdriven reaktion på en solklar frispark/straff?

Leeds United BullenKarlsson
2017-06-18 16:29
WhitesMOT//

Jo du har rätt, det är en gentlemanna-grej, men spelarna borde bara köra på menar jag.

Ja, domaren kommer alltid bli kritiserad. Men för samma beslut kommer han alltid att bli hyllad av det andra laget.

Jag kommer också skrika på straff varje gång som en Leeds-spelare går i backen. Sen kan man nyktert efteråt reflektera över om det var rätt. Alla kommer alltid vara partiska.

En spelare kan hånas för en miss ena sekunden och vara en hjälte minuten efter. Det är ju den del av passionen.

Vad jag menar är att nästan alla situationer i fotboll är svårbedömda. Det är okej att ha en målkamera, det är okej att införa någon slags offside-kamera. Men i många situationer kommer det vara omöjligt att avgöra tots en reprisbild. Det kommer helt enkelt vara bara ytterligare en subjektiv åsikt och då är det lika bra att låta spelet fortgå och låta misstag från både domare och spelare vara en del av det.

Leeds United sportcarl
2017-06-18 16:27
Vill man ha bort filmandet så går det. Och ser inte domarna det så går det granska det i efterhand. Minst 3 matchers avstängning för den spelare som filmat och (belönats) med seger. Låt klubben få böter låt säga i Pl league på minst 1 miljon pund. Är det i champions league tex semifinal skall allt de tjänat på att gå vidare ryka all världens väg och bli kompensation till den klubb som drabbats.
Leeds United Linus.M
2017-06-18 15:41
Whites//

Självklart är det en domarjävel när det drabbar en själv, dubbelmoral har vi alla ;) Nej, enligt mig är det inte mer med det. Suarezincidenten med PSG som Bullen tog upp till exempel, det är domarens uppgift att hantera en sådan situation tillsammans med sina assistenter.

Ibland friar dem, ibland inte. Moses försökte filma till sig en straff i FA-Cup finalen(?) och fick gult kort t.ex.
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 15:13
Linus //

Så när det drabbar oss och kostar viktiga poäng så är det helt enkel bara "domarjävel, hur fan kan han missa det?!?! " och sen är det inte mer med det ? Tills nästa match det händer....

Snacka om att fotbollsdomare måste vara planetens största självplågare. Hur man kan vilja bli det med dessa förutsättningar är över mitt förstånd.
Leeds United Linus.M
2017-06-18 14:47
@WhitesMOT:


Upp till domarna att se sådant. Endel av spelet enligt mig. Sen kan det absolut gå till överdrift men som det ser ut nu så ser jag inga problem med det.

Sen är vi ju från olika årtionden också ;)
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 14:36
Några minuter av vad även jag inser är ytterligheter men samtidigt bara toppen på isberget. Säg inte till mej att detta tillhör sporten och detta ska bara var upp till domaren. Har spelarna inget ansvar överhuvudtaget ??

Leeds United Zilvestri ...Zlatan....
2017-06-18 14:33
Ja,aspekterna är många, men en sak, varför tillåts, tacklingar,, både i hockey o fotboll.
Tacklingar är, hårda smällar mot motståndaren, och i hockeyn är det helt galet hur det går till.
I fotboll så kommer en kille rusande mot den som har bollen, tvärnitar på hälarna,
åker kana mitt framför bollhållaren, vilken då faller som a´ fura i storm.....
Även dessa situationer skulle inte tillåtas !!
Varför ska dessa regler tillåtas......
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 14:16
@BullenKarlsson:


Är det verkligen en regel ? Har hela tiden fått för mej att det är mer en gentlemannagrej mellan spelarna.
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 13:53
Bullen //

Men där är du inne på precis det jag är ute efter. Du kallar det impuls,svär dej fri och lägger hela saken i domarens händer. Just det sättet att se på det som spelare är det man måste åt. Jag har också spelat fotboll och det är väldigt enkelt och se vad som är på riktigt och vad som är fejk. Det krävs en hel del för att tappa balansen annars är man uselt tränad.

Däremot håller jag med om att det är väldigt svårbedömt i brinnande stund för en domare. Men det är ju det vi borde hjälpa honom med. Det är i min värld fruktansvärt orättvist att ge en eller ett par stackare det ansvaret i dagens fotboll med så mycket som är på spel.

Spelare,ledare och klubbar har fullständig överhand. Det är på tok för stor vinstchans i att fuska idag. Detta måste ses över. kanske det inte går att hindra någon att filma till sig en straff i 91:a i playoff finalen. Men på längre sikt borde det gå att få de spelande och deras ledare att fatta att en massa avstängningar har gjort att tåget gått och ligatiteln eller chansen att stanna kvar i serien är rök.

Tänk om en domare idag skulle verkligen bestämma sig för att döma på varje tröjdragning vid varje hörna som vi alla kan se? 20 straffar varje match. Vad hade hänt ? Domaren hade blivit toksågad. Så långt har det gått.
Leeds United BullenKarlsson
2017-06-18 13:21
När det gäller spelare som ligger och rullar runt.

Ta bort den där jävla regeln om att man ska sparka ut bollen. Är skadan allvarlig så får domaren blåsa av helt enkelt.

Leeds United BullenKarlsson
2017-06-18 13:18
Jag kan säga att jag är en av de få som inte håller med i den här uttjatade debatten angående filmningar. De allra flesta situationerna i en fotbollsmatch är svårbedömda. För alla som spelar fotboll själv så vet man att om man får en smäll, som kanske inte är så allvarlig, men den gör ändå att man tappar balansen lite grann, så väljer man att ramla. Varför? För att det är en impuls för att visa domaren att: Här tappade jag balansen på grund av tacklingen.

Igår tittade jag på Nya Zeeland-Ryssland där debatten blossade upp när Ryssland skulle ha haft en straff. I studion var alla upprörda och skrek om videogranskning. Men det som skedde var att domaren bedömde det som att spelaren hade tappat bollen och valde att lägga sig. Var det korrekt? Nej, det borde nog ha varit straff. Men inte för att målvakten rörde spelaren, utan för att målvakten kom fel och gav motståndaren chansen att falla. Kommer du in i en tackling och ger motståndaren chansen att falla över ett ben så är det ditt eget fel. Det finns otroligt många situationer där experter säger: Solklar straff, han är på honom. Men i nästan 100 % av alla situationer så väljer spelaren att ramla.

Det är en impuls, det är så man fungerar. Det ska vara domarens ansvar att avgöra om spelaren blir så pass påverkad av tacklingen att han missar en chans. I många tillfällen blir ju spelare straffade när de väljer att stå upp.

Suarez blev totalsågad när han föll flera gånger mot PSG, men det är ju också så att Suarez hamnar i många såna situationer för att han är snabb och avig.

Jag tycker att det är en del av sporten. Det handlar inte om fusk. Kommer en spelare fel i en tackling och jag känner att jag kan ramla, så gör jag det. För att jag är beredd på tacklingen.

Minns till exempel under säsongen när Doukara fick straff. Såg solklart ut när det hände. Reprisen visade dock att spelaren inte rörde honom. Men hur går det till i Doukaras huvud: Hinner hann tänka: "Oj, här är ett bra tillfälle att ramla". Nej han hinner nog bara tänka: "Nu kommer jag bli fälld, för han kommer aldrig nå bollen för mig" och då faller man och domaren dömer straff för att: Spelaren kommer fel in i tacklingen.

Otroligt svårbedömt och därför tycker jag att alla straff i efterhand ska bort. Inga videogranskningar. Låt "filmningar" eller snarare "påvisa för domaren att man blir tacklad" vara en del av sporten och låt domaren avgöra om spelaren ska ha frispark eller straff för det. Precis som den här uttjatade hands-regeln. Låt domarna avgöra och lägger ner tjatet.

Faktum är att domarna är väldigt bra på det. Kan garantera er att även om det blir videogranskningar så kommer det gnällas på det beslutet också, för det är så otroligt marginella situationer.
Leeds United Zilvestri ...Zlatan....
2017-06-18 12:49
Lufs//

Mycket bra tankar om filmandet i fotbollen.......
Detta skulle ta tagt,s i för länge sen.
Det bästa vore att inga försök renderar frisparkar eller straffar överhuvudtaget.....
Då måste det vara ecceptionella ,försök som bestraffas......
För övrigt, minns fotbollen förr i tiden, ingen korruption, det mesta var hedervärt även bland tränare, spelare och ledarna........
Idag finns ingen hederlighet, alla roffar åt sig så fort tillfälle gives, den stulna chokladkakan smakar dubbelt så gott som en ärligt betalad, scumt är det ......
Leeds United Linus.M
2017-06-18 12:36
WhitesMOT//

Förstår vad du menar men tror inte riktigt jag har lika ont av det då man kan säga att jag faktiskt är "uppväxt" i den här sortens fotboll. Hur länge har jag sett toppfotbollen på riktigt och följt matcherna ordentligt varje säsong och samtidigt fattat vad som händer? Fem/sex år? Max. Innan det var det mest strökollande och fullt fokus på Leeds via radio typ.

Tycker inte man ser att det blir 1-0 och sedan massa slösande av tid. Det är ju många matcher där det blir flera mål, om inte majoriteten. Om inte annat så är ju en 1-0 match spännande in i slutet.

Jag tycker istället att domarna borde kolla på sig själva och se vad de egentligen ger frispark för. Ge inte frispark så fort handen rör en spelare, se till att det krävs mer för att det ska bli frispark. Där tycker jag problemet ligger.
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 12:13
Linus //

Var man till sin sak såklart och jag förstår hela det här reklam"hatet". Svårt att se någon gilla det överhuvudtaget.

Men jag kan bara gå till mej själv och mitt egna intresse för fotbollen. Mycket har påverkat det genom åren, inte bara fotbollen i sig själv men så som i princip alla matcher numera utspelar sig har fått mej att tappa en väldigt stor del av min kärlek till den. Det är sällan jag ser en hel match idag utan att bläddra med nåt annat. Sitta och se en vuxen människa rulla runt som om han blivit skjuten i benet för 94:e gången inom en halvtimme ger mej absolut ingenting.

Fusket har funnits där alltid. Den som säger nåt annat har blundat eller kan inte fotboll. Men som det ser ut nu får mej att kräka. Min store grabb, snart 13 år, spelade ett tag och när man får se 10-12 åringar försöka göra en konst i att efterapa sina idoler och deras filmande så tappar man snart all lust.

Minst hälften av alla frisparka i toppfotbollen är inte frisparkar. Det är snarare väl uttänkta,intränade rörelser som är ämnade för att vinna fördel. Herregud det finns företag som specialiserat sig på att lära ut skiten till spelare och klubbar !! Ett av de värsta och mest uppenbara intränade fusken är bollen över ytterback ner mot hörnflagga, han efter med yttermittfältaren i ryggen, 10 meter innan ytterback når bollen har han bestämt sig för att falla så fort han når fram till den. Han behöver bara känna fältarens andedräkt och sen är det klart. Och domarna "går" på den varje gång. Är det domarens fel eller spelarnas ? I min bok spelarna alla dagar i veckan. Det är i mitt tycke deras ansvar att kämpa om bollen så långt det är fysiskt möjligt och det är deras moraliska skyldighet att göra det.

För 10 år sedan såg jag allt jag kom över. Kanske inte helt friskt det heller. Men nånstans där började jag inse att det är i grund och botten ett skämt man slösar sin tid på. 1-0 upp och ledande lag tar till alla knep i boken för att slösa tid. Har det blivit så förbannat viktigt att vinna att man skiter fullständigt i sina kunder och vad dom betalat för ? För inte fan betalar vi väl för att kolla på mygel ? Det finns det annat i samhället för att följa isf. Fotbollen ska väl gå ut på kamp, magiska tekniska rörelser med bollen och lura den andre taktiskt. Om mygel går under något av dessa 3 då är sporten död ändå. Då spelar 2x30 och reklamavbrott ingen roll oavsett.

Jag är glad att denna debatten är så pass högt uppe som den nu är. Det visar på att stora mängder kräver ändring i ett föråldrat tänk. Man kan säga vad man vill om det amerikanska sättet och det är långt ifrån perfekt. Men en sak har dom lyckats väldigt bra med och det är att få bort det mesta av det mest pinsamma fuskandet. Och med den effektiva speltiden så blir det aldrig nåt snack. Alla vet förutsättningarna innan. Du lämnar inte ansvaret till en stackare att avgöra hur mycket fuskande som förekommit och hur mycket tid som gått förlorat.

Jag säger inte att man ska kopiera detta. Jag säger att man måste göra nåt. Och flera av dessa exempel som tas upp i BBC länken är väldigt bra tankar. Andemeningen är ju att göra spelet så rättvist det bara går. Det kan bara vara positivt.

Annons: