/england/leeds/forum/402.aspx/england/leeds/forum/402.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United Zilvestri ...Zlatan....
2017-03-15 10:56
Fulham borde vinna mot Wolves på fredag....
Matchen Reading mot Sheffield, är helt skriven i det blå.......
Leeds- Brighton likaså, antingen totalflipp av Leeds, eller,
det blir nog en,"kämpamatch," för båda lagen.......
Leeds United sportcarl
2017-03-15 10:37
jag satsade 500 på unibet innan säsongstart på topp 6, kommer inte ihåg oddset men en liten vinst bör det nog bli, tror inte Leeds var bland de 10-12 största favoriterna
Leeds United Norman Hunter
2017-03-15 10:34
Som supporter får man titta in i och (mar)drömma om framtiden :) Det är ändå så att spelare som har lite skavanker vilas i slutet av serien om man inte har nåt att spela för. Unga spelare kanske ges en extra chans att testa på spelet på seniornivå etc etc Dessutom kan vi falla tillbaka på uttrycket "motivation slår klass". Utan att ha några siffror som backar det jag säger är jag tämligen säker på att lag som precis missat/klarat säsongens målsättning gör sämre ifrån sig än de lag som fortfarande spelar för nåt. Lite intressanta siffror från Fulham-Blackburn igår med tanke på den diskussionen vi haft om "possession" de senaste dagarna. Fulham har 59% bollinnehav ändå "vinner" Blackburn statistiken i dessa kategorier. Avslut: 13-12 Avslut på mål: 6-4 Avslut i straffområdet: 10-7
Leeds United WhitesMOT
2017-03-15 09:25
Är inne på samma sak med att spela en hundring på att vi missar. Men tänker mer att eftersom man aldrig vinner nåt så bidrar man till att ´vi faktiskt klarar oss till kval ;)

Mycket viktiga poäng Fulham tappade igår. Det innebär att dom på de senaste 5 matcherna har samma formkurva poängmässigt som oss. Så helt risiga är vi inte :)

Själv vill jag inte titta längre fram än nästa match även om det är hypersvårt. Varje match nu är oberoende motstånd lika svår. Det här med att lag inte har nåt att spela för tror jag inte på i denna ligan. Ängländarna har alltid haft en förmåga att hitta ett sätt att motivera sig så även om man är matematiskt klar så kör man än då. Nästan värre att möta lag som bara har hedern att lira om.
Leeds United Norman Hunter
2017-03-15 08:51
Trevlig liten video för er som har LUTV.

Som purist blir jag även glad åt Antonsson, Berardi & Phillips som tränar i shorts :)
Leeds United Norman Hunter
2017-03-15 08:19
@Duke:


Jag har ju redan räknat hem kvalplatsen, så man kanske skulle lägga en hundring så man får plåster på såren om vi skulle missa.

Det är nu 4 lag som spelar om 3 platser, Hudds är klara och kan till och med hota topp-2. PNE och kanske även Horwich känner säkert att de fortfarande har chansen men de behöver nog ta minst 22 poäng på återstående 9 matcher för att de ska ha en chans. Det tror jag inget av de lagen är kapabelt till.

Känslan är att Fulham tar klivet upp på en kvalplats och att det blir på bekostnad av Reading eller Wednesday, samtidigt har de haft ett tuffare spelschema än de andra lagen den senaste tiden så frågan är om de orkar hålla formen hela vägen in i kaklet.

Vi bör ta minst 12 poäng för att klara kvalplatsen, helst 14-15. I de sista omgångarna har vi Wolves, Burton samt Wigan, tre lag i botten som då troligtvis inte har nåt att spela för längre. Dessa 3 matcher bör inbringa 6-9 poäng. (Även Norwich som vi har i näst sista omgången har nog inget att spela för vid det laget...) Vi ska således ta minst 6 poäng på de övriga 6 matcherna mot ganska bra lag, Norwich redan nämnda men även Brighton, Reading, Brentford, PNE & Newcastle. Tuffa matcher men så länge försvaret håller ihop det ser jag inte det som en särskilt svår uppgift.
Leeds United Duke
2017-03-15 05:29
16% risk att vi missar topp sex enligt spelbolag. 6 gånger pengarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2017-03-15 00:30
bara nio omgångar kvar, och det är inte vi som har det tuffaste läget utan SW och Fulham, de behöver vinna 2 matcher mer än oss bägge lagen och Reading en match mer, väldigt höga odds för att allt det skulle hända
Leeds United Becks#9
2017-03-14 23:08
Härligt att Fulham tappade poäng!! Inte bara vi som tappar poäng. Vi fixar playoffplatsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Duke
2017-03-14 22:39
Yes, 2-2 och Fulham tappar poäng.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Kay80
2017-03-14 22:29
Gick fort, 2-1 Fulham haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Kay80
2017-03-14 22:27
Blackburn
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Kay80
2017-03-14 22:27
Fulham-Blackurn 1-1 nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Duke
2017-03-14 21:33
Fulham uppe på kvalplats.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United terry cooper
2017-03-14 20:56
@sportcarl:


Defensiven är inte jag heller så oroad för men frågan är om hur länge defensiven står pall ?
Och vad händer om vi börjar släppa in ett eller två mål , när vi inte har så mycket till anfallsspel ?
Har de offensiva spelarna tappat formen eller har de blivit dåliga för att vi inte har något anfallsspel ?
Har vi ett dåligt anfallsspel så riskera de hamna lite "off".
Hamna i ett ingenmansland.
Har de fått jobba för mycket i defensiven ?
Leeds United terry cooper
2017-03-14 20:38
Det jag försökt att få fram är att jag vill att vi skall ha en bättre kontroll på motståndarna o inte bli så tillbaka tryckta som vi stundtals blivit i flera matcher det sista.
Har inte sagt att vi ska dominera bollinnehavet.
Har mer varit inne på att vi har varit otaktiska o slarvat bort anfallsspelet med att ha för bråttom att komma till avslut.
Ju mer vi backar o överlåter bollen till motståndarna ju större blir sannolikheten att vi släpper in ett mål samtidigt som sannolikheten minskar att vi gör ett mål.
Ju längre säsongen går , ju viktigare kommer det att bli att spela på resultatet.

Leeds United sportcarl
2017-03-14 18:55
Det defensiva spelet sitter och är inte katastrof om motståndarna har mer bollinnehav för målen kommer förr eller senare framåt. Problemet är ju att några av våra offensiva mittfältare har tappat formen ganska rejält. Tänker då i första hand på Pablo ock Sacko
Leeds United WhitesMOT
2017-03-14 18:15
@Hartey:


Man öppnar plånboken och köper in MSN ;)

Nå, det är en svår balans såklart men lite mer fantasifulla borde vi klara av att bli utan att rucka på defensiven. Anfall är bästa försvar brukar det ju heta och där ligger en del i det. Så länge disciplinen att ta hemjobbet finns så.
Leeds United terry cooper
2017-03-14 17:22

Hur vi ska spela så tycker jag att vi ska variera oss.Har som sagt inget emot om vi försöker att gå på snabba omställningar eller om vi försöker bygga upp anfallsspelet med många passningar.
Kan väl bli problem om vi kör på bara en modell.
Går vi på snabba omställningar o det inte funkar , så kommer ju bollen tillbaka lika snabbt som vi spelar upp den.
Går vi på att bygga upp anfallen på många passningar , så kan det bli väldigt omständligt o segt o motståndarna hinner samla sig.

Leeds United Hartey
2017-03-14 17:12
Hur ändrar man till ett mer kreativt offensivt spelsätt utan att riskera att vi har Championships bästa försvar. Eller kan vi köra på ned samma taktik och låta Woods mål ta oss till PL ...
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Norman Hunter
2017-03-14 16:27
Jag kollade upp det på egen hand. Ipswich hade vi 60% och Cardiff 70%
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Norman Hunter
2017-03-14 16:24
På den här sidan nyår har vi gjort våra sämsta matcher när vi haft stort bollinnehav. Vi skapar fler klara chanser och gör bättre resultat när vi inte behöver spela oss igenom. T.ex QPR senast hade vi 62% av bollinnehavet. Rätta mig om jag har fel men var det inte nåt liknande mot Cardiff
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United WhitesMOT
2017-03-14 14:32
Vi saknar en playmaker längre ner i banan.Eller nån som kan driva bollen framåt. Våra defensiva fältare har inte riktigt DET när det kommer till att länka med Pablo eller ytterfältare. Det man sett de senaste matcherna är hur Bridcutt och Pablo sjunker för långt mer vilket öppnar upp oss ordentligt på mitten och avståndet upp till Wood blir en planhalva.
Leeds United terry cooper
2017-03-14 14:00
Med en anfallare så hänger mycket av vårat spel på hur mittfältet agerar.
Hur är rörelsen där?
Hur mycket orkar de springa ?
Hur mycket understöd får försvaret o anfallet ?
Fast vi gått runt på en hel del folk på mitten , så verkar de vara lite slitna just nu.
När vi har så lite bollinnehav som vi haft den sista tiden , då är det extra viktigt att , när vi har bollen att vi vårdar den o håller den inom laget.
När vi har bollen är det ju upp till oss vad vi vill göra med den.
En snabb omställning kan vara jätte bra om den leder till något framåt.
Mål , hörna , frispark mm
Händer väl inte för ofta.
Om inte så är bollen tillbaka på vår planhalva o vi hamnar under press.
Som det sett ut några matcher nu
Leeds United WhitesMOT
2017-03-14 13:04
Jag tycker vi ligger för lågt och har därför svårt att ta oss ur pressen vilket gör det svårare att vårda bollen. Åtminstone har vi gjort detta på senare tid. Antal avslut från motståndare kontra oss själva tycker jag är ett bra bevis på detta. Tyckte vår egen press låg högre i höstas i fler matcher.

Efter Derby matchen känns det som att något har hänt. Dom kom för att spela men utan direkt hög press vilket gjorde att vi också kunde spela och se bra ut. Sen var det Barnsley och där kändes det som att vi för första gången denna säsongen verkligen blev avslöjade. Hög press och direktfotboll blev jobbigt för oss. Sedan dess känns det inte som vi tagit oss ur det greppet riktigt. Visst vi tar poäng och alla lag har inte utrustningen till att spela som Barnsley och även Hudds gjorde men tycker det syns att alla försöker nåt liknande. Samtidigt som vi blivit bekväma.

Leeds United sportcarl
2017-03-14 12:58
sedan är det ju kanske ett litet problem som Terry missade, att det finns en motståndare som inte alltid tillåter det man vill göra, vad man vill är ju en sak va d man lyckas är en annan, gör man det jättelätt för sig så kan man ju önska mer mål framåt och mindre bakåt, men blir ju samma sak som jag skrev innan, man har en motståndare som gör allt i sin makt för att det inte skall hända
Leeds United terry cooper
2017-03-14 12:46
Okay vi lugnar ner oss med det kreativa då. Vara mera taktiska o vårda bollen , längre anfall , mera rörelse , det går väl hand i hand ??? Egentligen inte så svårt. Vi behöver inte gå på mål så snabbt vi kan vid varje anfall. Det går att flytta upp spelet o rulla runt bollen på motståndarnas planhalva. Lugna ner det ibland. Slippa jaga boll. Och när vi anfaller. Våga fylla på med folk i o runt motståndarnas straffområde. Försöka skapa tryck. Försöka komma till rejäla avslut. Spelar ingen roll om det är 1 dm bredvid mål eller bänkrad 22.
Leeds United sportcarl
2017-03-14 00:43
ja att vara rädd om bollen,, ha längre anfall, vara mer rörliga, vara mer taktiska och kreativa, det önskar väl alla fans alla lag och alla tränare
Leeds United sportcarl
2017-03-14 00:43
Leeds United WhitesMOT
2017-03-13 23:31
Terry // Säger inte emot vad planen borde vara men det du talar om är det svåraste i fotbollen att uppnå. Taktik och rörelse är det enkla i ekvationen. Att kombinera det med kreativitet är det som brukar skilja agnarna från vetet, För det behöver vi betydligt mer kvalité än vad vi har nu. Detta lagbygge har bara fått upp sin stomme så här långt. Bra så på den lilla tid dom haft ihopa men ska vi ta det stora steget till att bli kreativa också så behöver bygget fyllas på med annat än vad vi har eller få vara orörda som enhet i någon säsong till. Jättenajs om delar av den utvecklingen kan komma redan denna säsongen men då behöver många steppa upp samtidigt här och nu. Blir väldigt svårt med tanke på det mentala läget vi är i. Nä, styr henne hem med vad vi har för det bör räcka. Menar inte att vi ska sluta utveckla men för stora drag nu kommer nog stjälpa mer än det hjälper. Släpp alla spärrar och se PO som en ren bonus och vi kan göra det ändå.
Annons: