/england/leeds/forum/347.aspx/england/leeds/forum/347.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 15:13
Linus //

Så när det drabbar oss och kostar viktiga poäng så är det helt enkel bara "domarjävel, hur fan kan han missa det?!?! " och sen är det inte mer med det ? Tills nästa match det händer....

Snacka om att fotbollsdomare måste vara planetens största självplågare. Hur man kan vilja bli det med dessa förutsättningar är över mitt förstånd.
Leeds United Linus.M
2017-06-18 14:47
@WhitesMOT:


Upp till domarna att se sådant. Endel av spelet enligt mig. Sen kan det absolut gå till överdrift men som det ser ut nu så ser jag inga problem med det.

Sen är vi ju från olika årtionden också ;)
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 14:36
Några minuter av vad även jag inser är ytterligheter men samtidigt bara toppen på isberget. Säg inte till mej att detta tillhör sporten och detta ska bara var upp till domaren. Har spelarna inget ansvar överhuvudtaget ??

Leeds United Zilvestri ...Zlatan....
2017-06-18 14:33
Ja,aspekterna är många, men en sak, varför tillåts, tacklingar,, både i hockey o fotboll.
Tacklingar är, hårda smällar mot motståndaren, och i hockeyn är det helt galet hur det går till.
I fotboll så kommer en kille rusande mot den som har bollen, tvärnitar på hälarna,
åker kana mitt framför bollhållaren, vilken då faller som a´ fura i storm.....
Även dessa situationer skulle inte tillåtas !!
Varför ska dessa regler tillåtas......
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 14:16
@BullenKarlsson:


Är det verkligen en regel ? Har hela tiden fått för mej att det är mer en gentlemannagrej mellan spelarna.
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 13:53
Bullen //

Men där är du inne på precis det jag är ute efter. Du kallar det impuls,svär dej fri och lägger hela saken i domarens händer. Just det sättet att se på det som spelare är det man måste åt. Jag har också spelat fotboll och det är väldigt enkelt och se vad som är på riktigt och vad som är fejk. Det krävs en hel del för att tappa balansen annars är man uselt tränad.

Däremot håller jag med om att det är väldigt svårbedömt i brinnande stund för en domare. Men det är ju det vi borde hjälpa honom med. Det är i min värld fruktansvärt orättvist att ge en eller ett par stackare det ansvaret i dagens fotboll med så mycket som är på spel.

Spelare,ledare och klubbar har fullständig överhand. Det är på tok för stor vinstchans i att fuska idag. Detta måste ses över. kanske det inte går att hindra någon att filma till sig en straff i 91:a i playoff finalen. Men på längre sikt borde det gå att få de spelande och deras ledare att fatta att en massa avstängningar har gjort att tåget gått och ligatiteln eller chansen att stanna kvar i serien är rök.

Tänk om en domare idag skulle verkligen bestämma sig för att döma på varje tröjdragning vid varje hörna som vi alla kan se? 20 straffar varje match. Vad hade hänt ? Domaren hade blivit toksågad. Så långt har det gått.
Leeds United BullenKarlsson
2017-06-18 13:21
När det gäller spelare som ligger och rullar runt.

Ta bort den där jävla regeln om att man ska sparka ut bollen. Är skadan allvarlig så får domaren blåsa av helt enkelt.

Leeds United BullenKarlsson
2017-06-18 13:18
Jag kan säga att jag är en av de få som inte håller med i den här uttjatade debatten angående filmningar. De allra flesta situationerna i en fotbollsmatch är svårbedömda. För alla som spelar fotboll själv så vet man att om man får en smäll, som kanske inte är så allvarlig, men den gör ändå att man tappar balansen lite grann, så väljer man att ramla. Varför? För att det är en impuls för att visa domaren att: Här tappade jag balansen på grund av tacklingen.

Igår tittade jag på Nya Zeeland-Ryssland där debatten blossade upp när Ryssland skulle ha haft en straff. I studion var alla upprörda och skrek om videogranskning. Men det som skedde var att domaren bedömde det som att spelaren hade tappat bollen och valde att lägga sig. Var det korrekt? Nej, det borde nog ha varit straff. Men inte för att målvakten rörde spelaren, utan för att målvakten kom fel och gav motståndaren chansen att falla. Kommer du in i en tackling och ger motståndaren chansen att falla över ett ben så är det ditt eget fel. Det finns otroligt många situationer där experter säger: Solklar straff, han är på honom. Men i nästan 100 % av alla situationer så väljer spelaren att ramla.

Det är en impuls, det är så man fungerar. Det ska vara domarens ansvar att avgöra om spelaren blir så pass påverkad av tacklingen att han missar en chans. I många tillfällen blir ju spelare straffade när de väljer att stå upp.

Suarez blev totalsågad när han föll flera gånger mot PSG, men det är ju också så att Suarez hamnar i många såna situationer för att han är snabb och avig.

Jag tycker att det är en del av sporten. Det handlar inte om fusk. Kommer en spelare fel i en tackling och jag känner att jag kan ramla, så gör jag det. För att jag är beredd på tacklingen.

Minns till exempel under säsongen när Doukara fick straff. Såg solklart ut när det hände. Reprisen visade dock att spelaren inte rörde honom. Men hur går det till i Doukaras huvud: Hinner hann tänka: "Oj, här är ett bra tillfälle att ramla". Nej han hinner nog bara tänka: "Nu kommer jag bli fälld, för han kommer aldrig nå bollen för mig" och då faller man och domaren dömer straff för att: Spelaren kommer fel in i tacklingen.

Otroligt svårbedömt och därför tycker jag att alla straff i efterhand ska bort. Inga videogranskningar. Låt "filmningar" eller snarare "påvisa för domaren att man blir tacklad" vara en del av sporten och låt domaren avgöra om spelaren ska ha frispark eller straff för det. Precis som den här uttjatade hands-regeln. Låt domarna avgöra och lägger ner tjatet.

Faktum är att domarna är väldigt bra på det. Kan garantera er att även om det blir videogranskningar så kommer det gnällas på det beslutet också, för det är så otroligt marginella situationer.
Leeds United Zilvestri ...Zlatan....
2017-06-18 12:49
Lufs//

Mycket bra tankar om filmandet i fotbollen.......
Detta skulle ta tagt,s i för länge sen.
Det bästa vore att inga försök renderar frisparkar eller straffar överhuvudtaget.....
Då måste det vara ecceptionella ,försök som bestraffas......
För övrigt, minns fotbollen förr i tiden, ingen korruption, det mesta var hedervärt även bland tränare, spelare och ledarna........
Idag finns ingen hederlighet, alla roffar åt sig så fort tillfälle gives, den stulna chokladkakan smakar dubbelt så gott som en ärligt betalad, scumt är det ......
Leeds United Linus.M
2017-06-18 12:36
WhitesMOT//

Förstår vad du menar men tror inte riktigt jag har lika ont av det då man kan säga att jag faktiskt är "uppväxt" i den här sortens fotboll. Hur länge har jag sett toppfotbollen på riktigt och följt matcherna ordentligt varje säsong och samtidigt fattat vad som händer? Fem/sex år? Max. Innan det var det mest strökollande och fullt fokus på Leeds via radio typ.

Tycker inte man ser att det blir 1-0 och sedan massa slösande av tid. Det är ju många matcher där det blir flera mål, om inte majoriteten. Om inte annat så är ju en 1-0 match spännande in i slutet.

Jag tycker istället att domarna borde kolla på sig själva och se vad de egentligen ger frispark för. Ge inte frispark så fort handen rör en spelare, se till att det krävs mer för att det ska bli frispark. Där tycker jag problemet ligger.
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 12:13
Linus //

Var man till sin sak såklart och jag förstår hela det här reklam"hatet". Svårt att se någon gilla det överhuvudtaget.

Men jag kan bara gå till mej själv och mitt egna intresse för fotbollen. Mycket har påverkat det genom åren, inte bara fotbollen i sig själv men så som i princip alla matcher numera utspelar sig har fått mej att tappa en väldigt stor del av min kärlek till den. Det är sällan jag ser en hel match idag utan att bläddra med nåt annat. Sitta och se en vuxen människa rulla runt som om han blivit skjuten i benet för 94:e gången inom en halvtimme ger mej absolut ingenting.

Fusket har funnits där alltid. Den som säger nåt annat har blundat eller kan inte fotboll. Men som det ser ut nu får mej att kräka. Min store grabb, snart 13 år, spelade ett tag och när man får se 10-12 åringar försöka göra en konst i att efterapa sina idoler och deras filmande så tappar man snart all lust.

Minst hälften av alla frisparka i toppfotbollen är inte frisparkar. Det är snarare väl uttänkta,intränade rörelser som är ämnade för att vinna fördel. Herregud det finns företag som specialiserat sig på att lära ut skiten till spelare och klubbar !! Ett av de värsta och mest uppenbara intränade fusken är bollen över ytterback ner mot hörnflagga, han efter med yttermittfältaren i ryggen, 10 meter innan ytterback når bollen har han bestämt sig för att falla så fort han når fram till den. Han behöver bara känna fältarens andedräkt och sen är det klart. Och domarna "går" på den varje gång. Är det domarens fel eller spelarnas ? I min bok spelarna alla dagar i veckan. Det är i mitt tycke deras ansvar att kämpa om bollen så långt det är fysiskt möjligt och det är deras moraliska skyldighet att göra det.

För 10 år sedan såg jag allt jag kom över. Kanske inte helt friskt det heller. Men nånstans där började jag inse att det är i grund och botten ett skämt man slösar sin tid på. 1-0 upp och ledande lag tar till alla knep i boken för att slösa tid. Har det blivit så förbannat viktigt att vinna att man skiter fullständigt i sina kunder och vad dom betalat för ? För inte fan betalar vi väl för att kolla på mygel ? Det finns det annat i samhället för att följa isf. Fotbollen ska väl gå ut på kamp, magiska tekniska rörelser med bollen och lura den andre taktiskt. Om mygel går under något av dessa 3 då är sporten död ändå. Då spelar 2x30 och reklamavbrott ingen roll oavsett.

Jag är glad att denna debatten är så pass högt uppe som den nu är. Det visar på att stora mängder kräver ändring i ett föråldrat tänk. Man kan säga vad man vill om det amerikanska sättet och det är långt ifrån perfekt. Men en sak har dom lyckats väldigt bra med och det är att få bort det mesta av det mest pinsamma fuskandet. Och med den effektiva speltiden så blir det aldrig nåt snack. Alla vet förutsättningarna innan. Du lämnar inte ansvaret till en stackare att avgöra hur mycket fuskande som förekommit och hur mycket tid som gått förlorat.

Jag säger inte att man ska kopiera detta. Jag säger att man måste göra nåt. Och flera av dessa exempel som tas upp i BBC länken är väldigt bra tankar. Andemeningen är ju att göra spelet så rättvist det bara går. Det kan bara vara positivt.

Leeds United Linus.M
2017-06-18 10:32
WhitesMOT//

Ser verkligen inte hellre reklam än att se Ronaldo ligga ner några sekunder. Då är man fortfarande i matchen med alla känslor som det innebär, publiken etc... Att då gå till reklam i 20 sekunder är ungefär lika roligt som TV4Nyheterna 22:00 mitt i en bra film...

Det dödar all sorts spänning/känslor.
Leeds United WhitesMOT
2017-06-18 09:08
Om man viker sig för TV bolagen och ger dom sina reklamavbrott så är det såklart helt menlöst med 2x30. Vågar man stå upp mot pengarna så är det solklart en bra lösning. Det är det absolut mest rättvisa för båda lagen och det måste väl ändå vara för dom rättvisan ska vara ?

"Nästan perfekt sport" ..... ja jo om man är villig att betala dyrt för att titta på folk som ständigt och jämnt fuskar för att vinna fördelar så kanske man kan tycka det.

Bara en sån enkel sak som att klockan rullar när det blivit mål. Helt sjukt.

Sen när jag tänker på det så fasen om det inte kan kvitta om det även blir powerbreaks också. Hellre ser jag 90 sekunder trosskyddsreklam lite då och då än tittar på Ronaldo ligga och böla för ingenting för 17 gången i matchen.
Leeds United sportcarl
2017-06-17 23:19
Varför ändra en nästan perfekt sport? 2×30 eller 6o minuter effektivt det kommer aldrig hända. Möjligtvis smådetaljer som styr tilläggstid, filmningar,gula och röda kort, lite mer efterhandsgranskning kanhända.
Leeds United Linus.M
2017-06-17 22:25
@WhitesMOT:


Så att vi får powerbreaks och mer reklam i matcherna? Nej tack! Pissidé.
Leeds United WhitesMOT
2017-06-17 20:01
Dom måste varit här inne och läst :)

Bara gör det ! Kommer få bort MYCKET mygel.
Leeds United Linus.M
2017-06-17 18:44
Scouts in Attendance?
@scoutsattending
#lufc appear to have a scout at #U21EURO

Nya tider nu... En scout på U21 EM från oss :)
Leeds United Duke
2017-06-17 17:05
Chris Wood på SVT1 nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Zilvestri ...Zlatan....
2017-06-16 19:53
Nr 18 i Svea tycks likna våran Pontus i Leeds.
Svea tog sig bättre i andra halvlek,men straffen var rätt så tam.
0-0 slut
Leeds United Zilvestri ...Zlatan....
2017-06-16 18:52
Samma här...tycker många av englarna ser ganska åldersstigna ut, men kan ha fel,tror jag föredrar En plats på landet, i det underbara England, måndag-fredag kl 19;00........på åttan....
Leeds United sportcarl
2017-06-16 18:42
slökollar på matchen, Cibicki är en trevlig spelartyp, snabb teknisk målfarlig,
Leeds United Duke
2017-06-16 17:54
Nej ingen Leedsare i U21 England. Ronaldo Viera spelar i U20 och kommer göra det även nästa säsong eftersom han bara är 19. Cook är ett år äldre och kommer spela U21 nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Zilvestri ...Zlatan....
2017-06-16 17:43
Sverige- England, U 21, kl.17.00......på femman. Nog håller vi på Sveorna idag too. Har Leeds någon som spelar i England idag.....
Leeds United sportcarl
2017-06-16 17:12
Krellig 13:47 Tack för info
Leeds United Linus.M
2017-06-16 14:50
Adam Pope? @APOPEY 2 timför 2 timmar sedan
Mer
?? @BBCLeeds understands Thomas Christiansen has been given a 2 year deal at Leeds United, with the club having the option to add a 3rd #lufc

Detta tycker jag låter väldigt rimligt?
Leeds United Linus.M
2017-06-16 14:49
Peter Lorimer har lagts in på sjukhus för hjärntumör... Delar inte hans åsikt om tidigare ägare vi haft men för fan...

Världen är grym. Krya på dig, legend.
Leeds United krelleg
2017-06-16 13:47
@sportcarl:

Ingen av dem är med i U21, de var med i U18 resp U20.
Leeds United stonefree
2017-06-16 12:45
@WhitesMOT:


När Ayling gick in och spelade mittback hemma mot Derby, gjorde han ett fantastiskt jobb, Men då var det ju just tillsammans med Bartley men frågan är om inte Coyle som höger back glänste ännu mer, honom hoppas jag väldigt mycket på under kommande säsong!

Leeds United sportcarl
2017-06-16 12:27
Är det någon om vet om Viera eller cook spelar u21 mot Sverige idag.
Leeds United WhitesMOT
2017-06-16 12:24
Nä glöm Bartley. Han verkar behöva Monk för att kunna leva så vi får titta på annat.

Frågan är hur Ayling kommer trivas utan sin roomie.
Annons: