/england/leeds/forum/331.aspx/england/leeds/forum/331.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United WhitesMOT
2017-11-06 15:46
Tyvärr känns det som att TC har samma sjuka som allt för många managers/coacher har. Oförmågan att ändra på sin egen syn.
Han är skolad och präglad på ett visst sätt. Han har sett att det funkar och själv fått det att funka och därför är det nu hans blueprint.

Kanske han kommer få rätt på det i långa loppet. Vem fan vet. Men just nu, i skrivande stund, funkar det absolut inte. Och hans problem, som egentligen är flerfärgat, är att framförallt så väntar inte denna ligan på nån. CS är skoningslös därför att kvalitén är så pass jämn mellan topp och botten. Du spelar dej inte ur denna ligan. Du kämpar dej ur den och är du inte med på det så äts du upp. CS är verkligen en liga som ingen annan. Jag skulle vilja påstå att merparten av toppklubbarna i ligorna utanför de 4 stora skulle få väldigt svårt att komma topp 6 i CS.

Jag är rädd att TC har lyckats "lura" sig själv och framförallt Radz. På papper låter säkert TC´s Blueprint bra. Merparten är ju från Barca och vem kan säga emot att det är en misslyckad filosofi ? Han har ju "bevisat" att det funkade på Cypern och med små resurser även en bra bit ut i Europa. Så what´s not to like om man heter Radz ?

Som sagt kanske han kommer få rätt. Vore helt underbart om så blev fallet såklart. Men finns tålamodet och har vi överhuvudtaget marginalerna till att vänta och se ??

Tja, tålamodet hos supportrarna är enkelt att bedöma. Det är bara att titta på framförallt sociala media även om många hävdar att exempelvis Waccoe står minsann inte för majoriteten av vår fanbase. Må så vara men det är många människor som skriver och det är väldigt enkelt känna av vart vindarna blåser just nu.

Marginalerna då ? 16 spelade matcher och 23 poäng. Det snittar 1,44 vilket innebär 66 poäng i slutänden. Fine, vi har marginal att klara oss kvar. Det blir ingen dröm om P.O med dom poängen men vi landar 8-10:a kanske. Trevligt....ännu en säsong i ombyggnad.
Men om vi då istället tittar på en månad tillbaka och fram tills idag. 3 poäng på 15 möjliga. Eller snarare 0,6 i snitt. Det skulle innebära att vi kommer ta 18 poäng till med den farten vi har just nu. 18+23= 41. Det är verkligen på snöret att hänga kvar då.
Ok, detta ovan är kanske lite väl dramatiskt. Liiiite bättre form borde vi väl ändå mäkta med ? T.o.m vi borde ju det.... Så säg ett snitt på 1.0 då. Vi möts halvvägs. Slutresultat 53 poäng. En enda gång de senaste 13 säsongerna har man åkt ur med en sådan poängskörd. Så risken är såklart liten men hur jäkla rolig säsong blir det och hur mycket skada kommer det orsaka rent mentalt på alla ?

Roligt nästan jämnt detta.........
Leeds United sportcarl
2017-11-06 11:02
Ja jag kände inte igen Pontus i lördags, var endast 3 jag kunde ge godkännt och det var Saiz,Viera och Hernandez när han kom in, 3 största besvikelser var väl Lonergan där första målet man tyckte verkligen synd om honom var ju modell större groda, andra målet får väl han och Phillips dela på där bägge kunde gjort det lite bättre, och som sagt Pontus. Är bara Pablo och Saiz som står för underhållning deras teknik och spelförståelse är 2 steg över övrigas sedan har de väl sina brister, med men njutning att skåda dom när de har dagen
Leeds United Hartey
2017-11-06 09:30
Fotboll handlar ju i 89 minuter att löpa och placera sig. Varför inte använda den tiden att sätta press på motståndarna. Alla bra lag sätter press på sina motståndare. Fulham är ett av dom bäst spelande lagen i Championship. Wolwes slog dom på att löpte sönder Fulham. Nu startar Leeds matcherna genom att bara ligga fast och rätt i positioner och ge bort övertaget till motståndarna. Vi måste få spelare som visat stort hjärta och skriker fram sina medspelare.Pontus skulle kunna göra det men han är denna säsong tyst som en mus, Ayling skulle kunna höja figtherandan men han känner sig säkert låg efter alla lågvatten prestationer han gjort i 4-5 veckor. Vi måste få igång Allioski, gör han mål i nästa match så kanske han kan börja våga att utmana och skjuta som är hans styrka.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United BullenKarlsson
2017-11-06 08:56
Enligt opartiska fans så är vi bra när vi får tryck på motståndaren men det är väldigt sällan vi har det.

Det är en väl en ganska bra iakttagelse. I början av säsongen kändes vi supertrygga i backlinjen och vi kunde enkelt rulla bollen på mitten. Ibland kändes det lite extremt att hålla bollen så länge och ha sånt tålamod, men jag tänkte: Detta är vår spelidé nu. Hålla i bollen. Spela via mitten, sen ha väldigt breda kanter.

Nu känns det stressat hela tiden. Våra mittfältare spelar enbart tillbaka. Även om Lonergan hittar en diagonal utspark till ytterback/yttermittfältare så spelar han enbart hem igen. Så poängen med vårat korta spel går förlorat.

Det verkar som att alla våra motståndare har insett att vi skiter på oss så fort vi får press. Ingen vågar längre hålla i bollen. Vi är bra när: 1: Pontus Jansson hittar en rättvänd mittfältare i yta eller när han själv kliver fram. 2: När O'Kane driver upp bollen själv. 3: När Saiz får bollen i hålet mellan anfall och försvar.

Det händer tyvärr väldigt sällan.

Phillips som offensiv mittfältare. Nja. Han har ett jävla skott och löper bra i djupled. Men han rör ju knappt bollen.

Saiz och Alioski är farliga men slår hela tiden bort sista passningen.

Det märks att vi saknar självförtroende. Enda gången vi är bra är när vi har flyt.

Brentford spelar sig ur våran press enkelt varje gång. Vi lyckas kanske 1-2 gånger på hela matchen. Trist, men sant.
Leeds United Rodell
2017-11-06 08:46
Duke //
Peacock kan säkert göra ett par bra prestationer aboslut, men i långa loppet så är han nog inget att ha än. Någon som har koll på honom i York (?!) har för mig vi låna ut honom dit en kort period.

Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-11-06 08:38
Duke// Möjligt, men ganska svårt att förutspå. Grabben har noll erfarenhet.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Duke
2017-11-05 20:21
Thom// Men troligtvis är han vår bäste målvakt just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Duke
2017-11-05 20:20
Rodell// Orsaka mål vet jag inte om han ska lastas för som offensiv spelare möjligtvis ett av målen är han för högt upp i banan. I övrigt förlorade han varenda närkamp och ville inte ha bollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-11-05 19:52
Duke// Tror aldrig Peacock-Farrell får chansen i detta läget. Tämligen säker på att Lonergan står igen. Vad gäller Cibicki så är det helt klart en gåta varför vi värvade honom. Flertalet av våra nyförvärv är en gåta enligt mig. Klich satsas det inte på alls. Hur många matcher har han fått på sig att spela in sig? 2-3? Kanske inte ens det. Cibicki ska vi inte tala om men där tror jag det är kvalitén som är problemet. Han är helt enkelt för dålig. Undrar om det var Pontus Jansson som styrde den övergången. Anita säga vara en bra truppspelare. Jag säger absolut, om han sitter på bänken hela tiden. För på planen bidrar han inte med någonting. Alioski är en skugga. Bidrar inte med någonting. Han har inte gjort en gubbe på 2 månader. Dock började han bra så han har väl något i sig. Lonergan och Wiedwald är inte 10 % ihop av Rob Green. Saiz har mycket fotboll i sig. Lasogga hade kunnat vara viktig med andra spelare runt sig. I detta laget är han en belastning. Kolla bara när Roofe kom in igår, det blev genast bättre fart och då är Roofe ingen vidare fotbollsspelare heller. Grot behöver jag inte ens nämna. Grabben har fotboll i sig men att tro att en 19 åring ska kunna komma in och avgöra/förändra matchbilder i Leeds United med de egenskaper han besitter är ingen chansning - det är idioti. Utlåningen av Antonsson kan diskuteras också så här i efterhand. Frågan är om han inte hade kunnat spela en roll i detta laget med sin aviga spelstil jämförelsevis med resten av de offensiva spelarna vi har. Han är ingen världsklass spelare men kanske hade han kunnat bidra. Bortwich-Jackson eller vad fan han nu heter är mega misslyckad. Hur som helst. Orta borde nog avgå och TC likaså. 1-2 förluster till om jag tror inte att den mest inbitne TC supportern kan blunda för det ras vi sett de två senaste månaderna. Bedrövligt rent ut sagt.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Rodell
2017-11-05 19:52
Duke // Vilket av målen orsaka han då? Måste glömt det helt isåfall minns ganska många situationer då han täckte/rensa och va ivägen defensivt.. offensivt kan jag ta att han gjorde bort sig då han inte uträtta mycket
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Duke
2017-11-05 19:47
Rodell// Mot Leicester gjorde han bort sig. Burnley ok.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Rodell
2017-11-05 19:42
Cibicki har inte direkt gjort bort sig i cupen dom två matcher han spelat så ser gärna att han får en chans i ligan gjort det bra försvarsmässigt på sin vänsterkant. Ser inte hur det kan bli sämre men Dallas borde få chansen mer
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Kristoffer
2017-11-05 19:02
Jag förstår inte varför vi värvade Cibicki.
Leeds United Duke
2017-11-05 18:50
Ok om Dansken får 2-5 matcher till på sig då vi haft lite otur på slutet. Dock måste Orta avgå efter ett sagolikt dåligt transferfönster. Cibicki, Grot, Anita, Klick m fl misslyckade värvningar. Får inte Peacock-Farell stå nästa match är det bedrövligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Duke
2017-11-05 18:30
Efter att ha sett det nordöstra derbyt är det en gåta att vi inte ville ha Johny Howson. Hann fanns tillgänglig i somras och hade valt Leeds på samma grunder som han signade för Monk för. In med Grayson han förstår.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2017-11-05 18:21
Gjorde de väl inte, Sundsvall passerade dom, Jsödra får kvala
WLD WLD
2017-11-05 17:50
Ett nytt hopp om en vändning,till det bättre... Tippar därför som vanligt 2-1 till Leeds... ( nu klarnar det kanske bättre då ) J.Södra klarade skivan idag mot ett blekt Östersund, i alla fall spelade oavgjort var det som avsågs !!
Leeds United Rodell
2017-11-05 15:39
Ge oss Flint/Bartley i januari sen några fler brittiska värvningar så iaf nån i varje lagdel kan prata engelska.. Tc har väl aldrig i sin tränarkarriär behövt tänka på svackor så undra hur han ska vända detta då det inte är direkt lättare möten närmsta tiden
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Kristoffer
2017-11-05 15:08
@WhitesMOT:


Det har jag inget minne av :)
Leeds United WhitesMOT
2017-11-05 14:25
@Kristoffer:


Hrrrm...

Var visst någon som föreslog nästan samma lag för nån dag sedan.... ;))


Leeds United WhitesMOT
2017-11-05 14:21
@sportcarl:


Han är redan ifrågasatt. Och med all rätt. Allt han gjort runt omkring ska han ha all heder av men till synen om sist så är det fotbollen klubben lever på. Och där har han definitivt inte levererat.
Leeds United Hartey
2017-11-05 13:36
Ingen ägare och manager kan vara ansvarig för att Lonergan göra två katastrofala ingripanden. Dock kan man begära mer än att laget börjar matcherna med att bara hålla sina positioner och lämna över allt till motståndarna. När ingen spelare visar sig går bollen automatiskt tillbaka till Lonergan så den tipsextra målvakt han är lägger en långboll som motståndarna tar hand om. Det måste vara en plan av TC att vi inte skall gå bort oss men det resulterar mycket i att Leeds blir passivt
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Kristoffer
2017-11-05 13:30
Igår spelade vi mycket bättre när vi inte hade någon targetanfallare på planen. Alltså från halvtid till att Grot kom in sedan blev det som vanligt igen. Saiz, Hernandez och Roofe offensivt fungerade bra. Typ: Wiedwald/Lonergan Ayling Jansson Cooper Berardi Vieira Anita Phillips Saiz Roofe Hernandez
Leeds United sportcarl
2017-11-05 13:26
Nu dags att kolla på lite nordöstderby mellan M-boro och Sunderland på viaplay
Leeds United sportcarl
2017-11-05 13:22
Thom 13:10 att kicka tränaren är lite som att skjuta budbäraren, TC är ju handplockad av Radz och skall man tro vad det sas när han fick jobbet så var det en headcoach som de verkligen verkligen ville ha och inget som de fick för att alla deras favortier sa nej , känns som Radz andraval efter Stam, månader går fort oc managers en annan önskade om jag minns rätt i somras var väl Ranieri, Karanka, portugisen sm varit i Hull, Strachan osv, så TC är inte direkt mitt val men står ändå bakom honom till 100% nu liksom Radz
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-11-05 13:10
sportcarl// Ja, jag kritiserar Radz också. Han har det i detta. Orta likaså om inte mer. Dock är Radz ägare och har makten att skylla på någon annan. Tränaren i första hand, spelarna i andra. Har man följt fotboll på nära håll de senaste 20-30 åren så vet man att det knappast sker att ägaren sparkar sig själv utan snarare så att tränaren får sparken när det går åt helvete. 2-3 förluster till och vi kommer ligga farligt nära nedflyttning. Ska vi reagera då så kan fallet vara svår att stoppa. Laget kan ha fått en förlust mentalitet som blir svår att förändra. Att då ta in en tränare som inte har kännedom om denna ligan är inte rätt lösning i så fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2017-11-05 13:02
alltså Radz står bara ett steg under på stegen i gropen där TC står, några förluster till och det är hans tur att ifrågasättas, hans fotbollkompetens erfarenhet att driva en fotbollsklubb etc,
Leeds United Linus.M
2017-11-05 12:55
@¤Thom Mattsson¤:


Detta får vi aldrig glömma. Vi kan inte bli misshandlade igen som vi blivit senaste 17 åren.

(Även om jag inte tror vi blir det under Radz, men det är icke att förglömma ändå).


Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2017-11-05 12:49
Har svårt att förstå varför fans skulle klaga om vi vinner i match efter match. Ser det bra ut är alla nöjda och det är väl det vi alla strävar efter? Likaså när vi ”klagar” är det väl för att vi alla har vår syn på saker och ting sol vi tror ska göra mirakel och ska få oss på rätt bana. Jag ser det inte som att vi klagar utan mer att vi är förbannade och besvikna på att det inte går som vi vill. Att bara säga att det varit likadant i 15 år och ”ibland vinner man och ibland förlorar man” är för mig en loser mentalitet. Det är för mig som att man gett upp. Är det en sådan klubb man vill att Leeds ska vara så känner jag ingen samhörighet med sådana supportrar. Jag sa under hela Cellino styre att han gärna fick sälja klubben till någon som kan ta oss framåt snabbare eller bättre än honom. Jag sa aldrig att Cellino var den enda och skulle styra oss och äga oss för all framtid. Jag är nöjd med att han sålde till Radz. Det tog oss på ytterligare rätt bana. Men Radz ska också ha kritik. Han är inte felfri bara för att han är en lugnare figur än Cellino. Jag begär mer än så här. Tycker att han gjort ett par felaktiga beslut redan men vad gäller strukturen och styrelsen så är vi nog i ett betydligt bättre skick. Detta leder självklart inte till framgång på planen automatiskt och det tror jag att Radz och övriga glömde. Laget är sämre än förra säsongen. Jag hade mina små förhoppningar i början på säsongen när allt flöt på och vi hade det lilla flytet men det är först när det börjar gå trögt som de riktiga vinnarskallarna visar sig. Jag vet hur det är. Jag var i ett hårdsatsande Oskarshamns AIK under serieomläggningen till div1 så vi låg då tre säsonger i gamla div2. Vi skulle satsa på att gå upp i ettan då hela 5 lag skulle få plats där. Det gick grus i maskineriet och istället för uppflyttning till nuvarande div1 så åkte vi ner till div3 och plötsligt skiljde det en ocean mellan eliten och gärdsgården. Vi lirade bland annat oavgjort mot Jönköping Södra inför närmare 2000 åskådare. Året efter låg de i Superettan och vi alltså i div3. Året efter skulle vi tillbaka och alla var taggade till tusen bara för att se oss nedflyttade till div4. Inga vinnarskallar, ingen vinnarmentalitet, inget lag. Man kommer inte långt på det bara för att styrelsen snackar om uppflyttning. Man måste ha rätt blandning av spelare och även med rätt spelare så måste man ha rätt tränare och rätt organisation. Det är ett jävla pussel. Jag gjorde sammanlagt 6 år i division 2 och 3 år i Kalmar FF med flertalet olika tränare, målsättningar, spelare och förutsättningar. Jag säger att kritik hör till vardagen för spelare och ledare och hör som sagt till men även det faktumet att man måste prestera och kämpa för klubbens färger och supportrar. Man kan och ska aldrig ställa ut sina skor och tro att allt löser sig säkert. Fans ser igenom det. Jag tycker en del av våra spelare gör det just nu och däri ligger en del av min kritik. Tycker även att TC tar saker och ting för givet när han kommer med diverse uttalanden och lösningar på problem som är gigantiska. Han man släcker inte en eld genom att slänga bensin på den. MOT
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Linus.M
2017-11-05 12:30
@Duke:


Lite det som ett fotbollsforum är till för kan man tycka... Genomtänkta inlägg kan man skriva någon annanstans :)
Annons: