/england/leeds/forum/1048.aspx/england/leeds/forum/1048.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
The Championship - Leeds United
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Leeds United Linus.M
2015-02-04 11:12
Thom// Det får du fråga Farnan varför han inte köper klubben direkt. Jag tror att han vill att fansen äger 25% av klubben, där han kan vara med som backare. Jag tror att han hoppas på att Cellino bannas ett år till för sina enorma skatteskulder samt skiten om Cagliaris arena. Vilket han förmodligen kommer göra. Då kan Leeds LLP äga 25% och Farnan 75%. Det tror jag är planen, men jag vet inte. Det jag vet är att Cellino och hans medhjälpare snackar mycket skit. Ta Umbers som exempel, han sa ju att klubben skulle gå åt helvete om FL bannade Cellino, sen en vecka senare säger han att vi bara kommer ha skulder på £6m...
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Linus.M
2015-02-04 11:07
Thom// "Eller din vän Farnan" - Lugn nu... För det första lever han på familjens pengar... För det andra så tycker jag fortfarande det är dumt. Men du säger ju att ingen någonsin har varit här när det väl gäller? Du har fel. Farnan var där, men eftersom Cellino inte gjorde due diligence och bjöd ett sjuhelvetes överpris för klubben (£35m), så förstår iallafall jag att ingen ville bjuda över honom. Han fick skulder, en arena klubben inte äger, en träningsanläggning klubben inte äger osv... Jag kallar inte det att ingen är här när det väl gäller, jag kallar det att Farnan i detta fallet inte ville lägga så mycket för en klubb som kanske var värd £10m med alla skulder som FINNS. Hur många gånger har vi varit skuldfria enligt Cellino nu? 2? 3? Jag litar inte på honom längre efter alla lögner.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-04 11:07
Linus//

Okey, så Farnan kommer vara med och stötta Leeds LLP. Samtidigt så sitter GFH på 25 % av klubben. Om nu Farnan hade kapital att en gång köpa hela klubben, varför vill han inte köpa dessa 25 % rakt av undrar jag? Det är ju jätte fint av honom att vara med och stötta denna supportergruppering som vill äga en del av Leeds men som affärsman, "miljonär", Leeds supporter osv så kan jag inte förstå varför han nu inte vill äga Leeds som han en gång sades vilja göra? Det kanske bara blir denna chansen han får. Cellino tror jag är här för att stanna sen får FL döma honom hur mycket dom vill över brott som skett i andra länder och som kan ses som patetiska i jämförelse med vad andra ägare i England håller på med.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-04 11:00
Linus//

Om det nu var dumdristigt så var det väl fortfarande Cellinos beslut och jag har aldrig hört honom ångra sitt köp. Är det din rätt att tycka att han gjorde fel eller inte borde köpt klubben utan due dilligence eller? Om nu Cellino eller din vän Farnan gjort due dillegence, hur tror du situationen sett ut i Leeds idag? Hade Farnan köpt klubben när det kommit fram vilket skick klubben var i? Hade Cellino gjort det? Vi kanske suttit med GFH fortfarande och då hade vi av allt att döma gått in i ännu en administration, vilket jag läst ett flertal gånger.

Förstår inte vad det är som var så fel med att Cellino tog över klubben utan due dilligence? Du tycker det var korkat, men jag tycker det var jävligt modigt och tycker jag står i lite tacksamhetsskuld till honom. Inte minst för att vi slapp runt 15 minuspoäng men också för att han bevisligen kommit en bra bit på väg att göra Leeds till ett stabilt ekonomiskt företag igen. Vi ska ju komma ihåg att det inte är dina pengar som Cellino spenderar Linus. Det är hans pengar och han får ju faktiskt göra vad fasen han vill med dom. Han valde att lägga miljoner på att köpa den klubben du supportrar och han ville göra det nästan till vilket pris som helst, vilket visar vilken stor vilja han har att göra Leeds framgångsrikt igen. Förklara vad som är så dumt med det.
Leeds United Linus.M
2015-02-04 10:57
Farnan samlar inte in en massa pengar från fattiga Leeds fans. Farnan är med och stöttar projektet. Alla som köper en del i Leeds LLP får rösträtt. Alltså är de en del av klubben. Farnan har själv varit en Leedssupporter väldigt länge. Men det är väl inte heller sant då... Så Leeds LLP kommer inte styras av Mike Farnan, de kommer styras av fansen. Dock kommer Farnan vara en ekonomisk stötta.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-04 10:54
Något som jag också funderar lite över är varför Together Leeds, om det nu har kapital, inte köper GFH's 25 % direkt och sen kan de ju göra vad de vill med sina procent. De kan välja att sälja ut andelar till fansen om det är det de vill göra. Varför gå in i en enorm procedur med att försöka samla in massa miljoner från fattiga Leeds supportrar som lär ta en evighet när de med sina miljoner borde kunna köpa 25 % direkt och sen köra samma sak men med andelen i sin ägo redan.

Borde inte det vara ett bättre alternativ eller? Förmodligen inte då de inte har pengarna som krävs kan jag tro...
Leeds United Linus.M
2015-02-04 10:53
Thom// De ville ta över klubben när GFH ville sälja... Men de fick inte för Farnan ville göra due diligence. Vet inte hur många gånger jag skrivit detta nu? Så de har varit här när vi behövde nya ägare och är det fortfarande. Cellino var den enda som gick med på idiotiska villkor, läs: SPA, och den enda som inte ville göra due diligence. Det kallar jag dumdristigt...
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-04 10:50
lufc4ever//

Tro mig, jag förstår till 100 % varför fansen inte fyller Elland Road. Personligen så hade nog inte jag heller slängt ut massa pengar vecka ut och vecka in om jag bott i Leeds och sett det förfall som skett i klubben på nära håll.

Men det är samtidigt väldigt lätt att klaga på varför inte det investeras massa miljoner på nyförvärv när klubben har haft djupa sår och nästan förblött och Elland Roads läktare gapar tomma. Att förlora runt £10m i publikintäkter är en ganska stor deal när det handlar om pengar för spelare och den dagliga skötseln av klubben.

Sen har jag stor förståelse för att många intressenter rynkade på näsan under Bates ägarskap med delar av klubben skrivet på brevlådor i massa tax havens. Ingen visste ju vem som ägde vad och då är det ju verkligen som att köpa grisen i säcken.

Cellino tog chansen och han fick den av GFH. Han var den som lade fram pengarna och om nu någon tror att GFH hade tackat nej till någon som erbjudit mer får nog tänka om. Han erbjöd mest, var mest villig att ta över klubben och kunde visa att han hade det som krävdes. Punkt slut.

Jag kan ju säga då att jag var också jävligt sugen på att köpa Leeds när GFH skulle sälja. Jag hade stora planer men pengarna som Cellino erbjöd kunde jag inte konkurrera med dessvärre trots massa rika investerare i bakgrunden. Det var lite synd kan jag tycka då jag i dagsläget hade förvandlat Leeds till ett topplag i denna ligan med flertalet spelare i de europeiska topplandslagens första elva.... (och sen vaknade jag ur drömmen)

Som sagt, mycket snack och liten verkstad.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-04 10:36
Linus// Du svarar inte på min fråga. Vart var de när vi verkligen behövde dom? Förstår att du inte kan svara exakt vart de var men förstå vad jag menar. De kommer nu, när ekonomin är bättre tack vare Cellino och vissa ser dom som några frälsare. Jag ser inte som det utan mer vart fasen de var när klubben blödde och distanserade sig från sina fans likt en diktatur.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United lufc4ever
2015-02-04 10:35
@Linus.M:


Möjligen har det funnits och uppenbarligen finns det fortfarande folk som vill men aldrig kommer till skott. Mycket snack och ingen verkstad. Svaret på varför det aldrig kommit längre än snack stavas Bates.

2008 köpte Mansour Man City. Ryktet säger att vi var på hans radar men det blev City istället. Varför kan shejken såklart bara svara på själv men man kan ju tycka Leeds United, the one city club, i englands mest framgångsrika städer ekonomisk med en fanatisk fanbase borde locka ännu mer än att konkurrera i en stad som redan har den såkallat största klubben i världen. Trots detta valde en av världens rikaste män att inte köpa oss. Jag vet att t.o.m en del City fans tycker det är lite märkligt.

Bates.....
Leeds United Linus.M
2015-02-04 10:31
Thom// Ja, vad är problemet med att de vill ge fansen en del av klubben? Vad är felet med att de hjälper till med detta?
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United lufc4ever
2015-02-04 10:18
Thom //

£25-30 får du nog räkna med att det kostar men jag förstår hur du tänker. Kruxet är att klubben bär på så mycket dynga från Bates åren att det är nog tyvärr inte bara att tycka att folk ska dra sitt strå till stacken.

Du har 10års misär och lögner som ska övervinnas och det är inte gjort i en handvändning. Många tycker att dom gett och gett under 10 år och att det nu är dax att få nåt tillbaka. Detta är berget Cellino ska övervinna.

Nog för att de flesta håller med om att balanserad ekonomi och föryngrad spelartrupp är bra men jag misstänker att det är lite för osexigt för att folk ska börja känna fullt förtroende och öppna plånboken helt igen. Saker som köp av ER och riktiga spelarköp är nog det som kommer öppna porten till pengarna igen.

En annan sak som man lätt glömmer är att vi har många out-of-towners och dom har valt bort att föda Bates och istället lägga sina surt förvärvade på bortamatcher. Det är inte bara £30 som gäller en matchdag för många. Snarare £100 och att slösa det på möget vi haft och veta att du får inget tillbaka på det sätter sig nog djupt hos många.

Sen har vi tappat minst en generation fans till plastlagen i PL. Dessa pengar blir otroligt svåra att vinna tillbaka.
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-04 10:15
Linus// 10 år med Bates och vart har alla "miljardärer" från Leeds med alla sina pengar varit under de åren när vi hade kunnat mörda för någon som ville det bästa för klubben? Lätt att komma nu när ekonomin är sanerad med italienska pengar från en försäljning av Cagliari. Det har varit mycket snack och förbannat liten verkstad tidigare och nu helt plötsligt ska man med hjälp av fansen samla in pengar för att köpa 25 % av klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Kristoffer
2015-02-04 10:08
@Danne K:


Ja.
Leeds United Linus.M
2015-02-04 10:01
Och att du säger att ingen ville ta över klubben förutom Cellino... Menade du allvar med den meningen? Ärlig fråga.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Linus.M
2015-02-04 10:00
Sportcarl// Hahah nä men nu måste du väl ändå skämta? Vad Terry gjort för klubben? Vad spelar det för roll??? Ska han inte få ifrågasätta Cellino för att han själv inte lagt in miljoner pund i klubben? Var det sjukaste jag läst på länge.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United lufc4ever
2015-02-04 09:59
@Ballsmash:


Ups ! :)))
Leeds United Ballsmash
2015-02-04 08:24
@lufc4ever:


Hade föredragit en målvakt också.. ;)
Leeds United Rodell
2015-02-04 07:53
Danne K//

Japp det har han :)
Leeds United terry cooper
2015-02-04 07:01
Sportcarl//

Du är underbar ......
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-04 03:40
Sen kanske det är dags för fansen att komma tillbaka till Elland Road och dra sitt strå till stacken? Nu vet inte jag exakt hur mycket biljetterna till Elland Road kostar men om man räknar lågt på £20 och att vi missar i genomsnitt på våra 23 hemma matcher 15 000 varje match så är det £6.9m. Sen har vi mage att klaga. Förstår att folk är trötta på att framgångarna aldrig kommer men man kanske ska tänka både en och två gånger innan man klagar.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-04 03:30
Lättare sagt än gjort att värva in en spelare för ca £5m. Först och främst ska denna "stjärnan" vilja komma, eventuellt då lämna en klubb i en högre rankad liga och sen kommer den spelaren kräva en enorm lön som vi till 99 % inte haft eller har råd att slänga ut. Framförallt inte när Cellino tog över klubben och inte nu heller. Vi har gått igenom ett stålbad efter GFH och Bates misshandel av klubben. Vem trodde att det skulle bli lätt? Kanske Cellino då som nyanländ ägare i ett nytt land, ny liga och ny klubb men kan man kräva att allt ska flyta på till 1000 % direkt? Det viktigaste har alltid varit att fixa vår ekonomi, att stoppa blödningen. Först då kan vi blicka framåt. Ekonomin är bevisligen mycket bättre just nu, truppen har blivit trimmad men ändå kommer folk på nya saker att klaga på. Nu pratas det om att spelare som del Fabro, Benedicic, Sloth och Montenegro som överflödiga spelare. Vill folk att vi ska ha en trupp med 12 spelare och hoppas att alla nyförvärv lyckas till 100 % och att alla spelare vi har spelar lika mycket eller vad är det frågan om? En trupp består av startspelare, bänkspelare, spelare precis utanför truppen och spelare som kämpar för att ta plats i truppen. Alla är jävligt viktiga för att kvalitén på träningar osv är hög och att spelarna i truppen känner trycket bakom. Vid samma tid förra året hade vi spelare INGEN ville se i klubben. Nu har vi i alla fall unga hungriga spelare som vill något med sin fotboll. Tänk alla spelare vi skickat ut istället. Tonge, Norris, Kenny, Brown, Ashdown, Warnock, Varney, Pugh, Hunt och Green för att nämna några. Hur mycket dött kött finns det i den högen? Höga löner och noll ambitioner. Orkar inte diskutera detta längre. Kommer aldrig förstå allt detta klagandet och att Bates ens nämns i samma mening som Cellino är ett skämt.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United sportcarl
2015-02-04 02:15
cellino har redan gjort vad man kan kräva av honom, att sälja Cagliari för att ta över denna fina klubb som ingen annan verkade vilja vara intresserade av att ta över, förutom möjigtvis nu i efterhand, att flytta från Miami visar för mig vad klubben betyder för honom, sedan är jag självklart medveten om att allt han sagt inte är uppfyllt, personligen fattar jag inte varför folk störs av att han sagt att säsongen 16/17 och jag har hört även 15/16 för mig skit samma, viktigt att ha mål, och det kan uppfyllas och det kan misslyckas, är ju samma sak som att spela i PL och 3-4 lag varje säsong säger att de skall vinna ligan, alla kan inte få rätt men man måste ju få ha den önskan den viljan sedan får gärna folk i efterhand böla och prata och spekulera och tro om andra spekulanter, sedan när man läser vissa inlägg här och hör klagan på cellino så personlligen baxnar jag hur de kan klaga, jag vet ju vad cellino gjort, bättre de rannsakar sig själva de har kanske kanske själva inte gjort ett skit för klubben finns ju t o m personer här som aldrig varit över och sett klubben, berätta terry vad du gjort för klubben,
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-03 22:40
Något som är ännu mer intressant är ju att vi haft ett transferembargo över hos pga GFH vilket gjort det ännu svårare att hysta ut med £15m på nyförvärv.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-03 22:29
terry cooper// Säg nu inte att du börjar jämföra Cellino med Bates? Sen snackar du om säsong 2016/2017 vilket menas att det alltså inte är nästa säsong vi ska gå upp då? Cellino sa, har jag för mig, att vi skulle ligga i Premier League till år 2016 vilket är efter nästa säsong. Förstår inte vad det är som du velat skulle hända? Vi gick minus flera miljoner varje månad och du hade alltså velat att Cellino skulle öst in £15m på spelare i det läget? Han valde en annan mycket säkrare väg och det är iaf jag tacksam över.
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United terry cooper
2015-02-03 22:14
Thom // Ber om ursäkt men det som gör att jag inte gillar Cellino något vidare är att han har sagt att Leeds ska spela i PL 16/17. Och om det inte skulle inträffa så skulle det vara ett misslyckande sa Cellino. Cellino nämde åxå att det fanns 15m att använda till spelarköp i somras. ER historien vet ju alla vad som hänt o inte hänt. Har fortfarande inte fattat varför Cellino sa som han sa. Gör man sådan uttalanden , så måste man kunna backa upp dem. Var tänkt att nämna Mr Bates men honom har vi väl slutat skriva om......
Leeds United Danne K
2015-02-03 21:27
Tom Elliott anfallare i Cambridge har väl spelat för oss en gång i tiden?
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Danne K
2015-02-03 21:27
Tom Elliott anfallare i Cambridge har väl spelat för oss en gång i tiden?
Postat via SvenskaFans-appen
Leeds United Åby.Krona
2015-02-03 19:10
Har inga problem att vänta med pl tills vi är mogna bättre att gå upp o vara kvar.Vi har ett ungt lag satsa på dom o de menar jag sälj inte.Man får säga att det händer allt möjligt med Cellino vi får väl se hur det går men bättre än soppan b .
Leeds United ¤Thom Mattsson¤
2015-02-03 16:42
Hur länge ska vi tjata om att Leeds inte kommer gå up i Premier League 2015/2016? Den säsongen har inte ens börjat än och vi har en hel sommar på oss att spika truppen som ska göra det möjligt. Lev i nutid istället och fokusera på det som är bra just nu. Att vi är obesegrade i fyra matcher är väl exempelvis något bra att lägga energin på istället för att tjafsa om löften som inte infriats? Att Leeds skulle köpa spelare för £15m är att begära alldeles för mycket med tanke på den ekonomiska situation som Leeds var i när Cellino kom. Samma sak gällde med Elland Road där GFH satte käppar i hjulet!

Vi kanske ska glädja oss med att vårt lag är ungt och utvecklingsbart och säkerligen kommer vara ännu bättre till nästa säsong och med 3-4 "icing on the cake" så tror i alla fall jag att vi kan ha chans att pusha för en play-off plats.

Men fortsätt gärna fokusera på det som har varit och vissa uttalanden som kanske inte infriades. Själv är jag glad över att ekonomin ser bättre ut än vad den gjort de senaste 10 åren och att vi tycks bygga för framtiden.
Annons: