Jag hade hoppats på ett utvilat Sirius, ett Sirius som var sugna på revansch efter den otroligt tunga förlusten borta mot Sandviken förra söndagen. Idag kunde jag dock inte själv ta mig ner i ösregnet till Studenternas på grund av sjukdom, så denna rapport baseras främst på uppgifter från Elitrapport.se samt rapport från en annan supporter som var på plats på Studenternas.
Enligt ovan nämnda supporter var det ett ängsligt Sirius som tog emot Bollnäs på Studenternas. Ett Sirius som kan bättre när de väl vågar ta spelet och föra det framåt.
 
I den 14:e minuten utvisas i Sirius Joel Wigren för slag på skridskon och fyra minuter efteråt står det 0-1 till gästerna efter hörna. Sirius kommer dock snabbt tillbaka med ett kvitteringsmål genom Klas Nordström efter pass av Niklas Hellqvist. Därefter kommer en situation som när den berättas för mig känns konstig. Bollnäs blir tilldömda en straff efter en halvtimmes spel, men om det verkligen var en straffsituation är oklart då det berättas att en domare som står två meter ifrån situationen signalerar för fortsatt spel medan huvuddomaren som står placerad betydligt längre bort signalerar för straff. Om det var rätt eller inte vet jag inte, men det är huvuddomaren som ger den slutgiltiga domen och nu stod det 1-2 till gästerna som också kunde utöka till 1-4 innan paus genom ytterligare två stycken hörnmål.

Efter att Bollnäs gör två snabba mål inom de 10 första minuterna i andra halvlek, får Sirius aldrig riktigt chansen att komma in på riktigt i matchen igen. Vi lyckas dock hålla nere siffrorna någorlunda samtidigt som vi skapar en hel del chanser men saknar effektiviteten i dem vilket lämnar dem resultatlösa. Slutresultatet står först klart med 10 minuter kvar av matchen när Pär Törnberg gör mål för Bollnäs efter pass av Markus Wikman.

Att nämnas är att precis som i 4-7 förlusten mot Villa-Lidköping, så står det sju olika namn i målprotokollet för Bollnäs. En mångsidighet som vi ifrån Sirius sida inte har kunnat visa upp än. Något som vi behöver för att kunna ta oss vidare.  

På onsdag hoppas jag på ett Sirius som visar effektivitet och vågar spela den bandy jag vet att de kan spela. På onsdag hoppas jag på första hemmavinsten för denna säsong. Samt lite bättre väder…