4-2 blev alltså resultatet i kväll, samma resultat som när lagen möttes senast uppe i Kalix. Också i den matchen kom målen i samma ordning som de gjorde i kväll. Kalix tog ledningen i 15:e minuten genom Johan Sundquist på pass av Mats Rönnqvist och bara kvarten senare kvitterar Klas Nordström till 1-1 efter att ha blivit framspelad av Ilja Grachev. I den 39:e matchminuten tilldöms det en straff för Sirius som Roos sätter säkert bakom Hellman i Kalixmålet. Inledningsvis i första halvlek rullade lagen mest boll på egen planhalva, samtidigt som det ihärdiga regnet skapade en fin liten pool för grabbarna att bada i. Det var först efter Sirius kvitteringsmål som man i Sirius satte lite mera fart under skridskorna och tog över matchen mer och mer.  
  Fastän detta var det ändå Kalix som alltså gjorde nästa mål i matchen, då de följde proceduren från det förra mötet. Denna gång var det Niklas Gälman som lämnats helt fri på Kimmos vänsterflank som kunde slå in bollen i Siriusmålet efter en pass av Christoffer Norin i den 68:e minuten till 2-2. Trots en del felpass och småslarv i den andra halvleken skärpte Sirius till sig och kunde endast sju minuter efter Kalix kvitteringsmål göra 3-2 via Viktor Broberg efter ett par läckra dragningar av Andreas Eskhult. Broberg var också den som skulle komma att fastställa slutresultatet genom ett hörnmål i den 81:a minuten. Kalix hade sen chansen till reducering i övertid då dem tilldömdes straff, men skottet slog i ribban och drygt tre minuter senare blåste domare Karlsson av och vinsten var ett faktum. 

Att Broberg och Eskhult håller måttet för Sirius har veteranerna bevisat i de senaste matcherna och att återigen få se Brobergs kämparglöd och precision igen tillsammans med Eskhults spelskicklighet är mycket uppskattat från läktarplats. I kvällens match stämde inte allt för laget dock, även om det såg bättre ut än det gjorde i exempelvis Vänersborgsmacthen i onsdags. Det var lite för mycket slarv i första halvlek där man tillät Kalix att komma alldeles för nära Kimmo i mål, detta fortsatte in i början på andra halvlek med. Ungefär så som det sett ut för Sirius under hela säsongen. Jag tycker dock att man skärpte till sig mer i andra och fick in en bättre defensiv samt offensiv i de sista 25-30 minuterna av matchen.

Härnäst väntar Broberg Söderhamn borta på söndag och säg mig, visst är det lite härligt med en match där alla på läktarplats hejar på vår alldeles egna Viktor Broberg?