Inför kvällens möte med Tillberga fann man åter Ilja Grachev och Niklas Eriksson i truppen, bägge två som saknades i matchen mot Edsbyn senast. Utöver det fick Robin Olsson fortsatt förtroende vilket gjorde att också han spelade i kvällens match. 

Nu inledningsvis den här säsongen har Tillberga haft det svårt för sig men man har ändå lyckats spelat upp sig någorlunda successivt efter varje match som gått. I matchen innan kvällens möte med Sirius mötte man Broberg och tog också där säsongens första poäng efter ett oavgjort resultat (2-2). Ett resultat som visade att två poäng för Sirius inte var helt givna i kvällens möte. 

Tillberga började matchen bäst och i den 8:e minuten tog man också ledningen via Robin Andersson på hörna. 10 minuter senare kvitterar dock Sirius till 1-1 via Ilja, detta mål kom liksom Tillbergas 1-0 mål också på hörna. Precis innan Tillbergas 1-0 mål tvingades Jakob Jenefeldt gå av isen då han blivit liggande efter en oturlig krock. I den 23:e minuten är han dock åter på isen igen. Det är också nu som Sirius börjar ta över mer och mer i matchen, dock förblir första halvleken fortsättningsvis relativt händelsefattig, då inget av lagen skapar något farligt framåt. 

I den andra halvleken verkar det som om man har vaknat till lite i Sirius. David Thorén spelar i den 54:e minuten fram till Ilja som sätter 1-2 bakom Rasmus Eriksson i Tillbergas mål. En replik kommer dock snabbt därefter och 2-2 kommer genom Jens Blixt, kvällens tredje hörnmål.

Tillberga slarvar bort lägen under matchens gång och stundtals påminner lagen en del om varandra. BlåSvart kommer dock att gå segrande ur matchen och målen kommer förvånansvärt nog på hörnor. Något som Sirius haft riktigt svårt med, både den här säsongen och tidigare. 2-3 målet är det Hammarn som stänker in i den 61:a minuten och därefter är det återigen Iljas tur som i och med det målet fullbordar sin hattrick samt slutresultatet till 2-4 i den 71:a minuten. 

Tillberga väljer att ta timeout direkt efter målet, men man kommer aldrig ikapp och BlåSvarts andra vinst för säsongen är ett faktum. Skönt. På lördag kl.14 väntar Hammarby borta på Zinken, en match som tillresta supportrar går in gratis på.

Stor och tung.