Uppsala bjöd åskådarna från sin bästa sida med solsken och vackert väder när den sista matchen skulle avgöras hemma på Studenternas. Oturligt nog spelade dock Sirius Fotboll sin andra match i Svenska Cupen hemma på Lötens IP med starttid endast en timma innan bandyn. Vilket gjorde att lagen konkurrerade om publiken och endast blygsamma 196 åskådare till slut tog sig ner för att se denna avslutande match i bandyn.

Matchen i sig var långsam inledningsvis och trots att det var Sirius som förde till en början var det Tillberga som i den 23:e matchminuten gjorde söndagens första mål genom Sebastian Brandt. Pierre Roos kvitterar dock rättvist i den 30:e minuten. Kvitteringen kom via ett vackert frislag av lagkaptenen, snabbt och enkelt. I slutet av den första halvleken kommer tre snabba mål. Sirius börjar och tar ledningen genom Klas Nordström (38'), Tillberga replikerar dock snabbt genom Mattias Rydberg-Skarps kvittering till 2-2 i den 40:e minuten och tar även ledningen fyra minuter senare genom en uppvisning av Linus Barklund. 

Gustav Holmgren som avlöst Kimmo i Siriusmålet spelade riktigt bra och visade prov på stor skicklighet i några ordentliga räddningar. Holmgren blev också rättvist utsedd till Matchens Blåställ. Tillberga började dock starkast i andra halvlek och Holmgren fick efter ett par snabba inledande räddningar se Emil Kaup lyckas slå in 2-4 på stolpe in i den 48:e minuten. Sirius replikerar dock till 3-4 genom Daniel Sandberg i den 53:e minuten men genom att Tillberga är framme och gör mål igen (3-5) återigen via Rydberg-Skarps klubba bara sekunder senare, låser nog Tillberga tyvärr matchen där. Även om det är först i den 65:e minuten som det blir som synligast genom Tillbergas Robin Andersson som slår in 3-6. Tillbergas sjunde mål kommer tillslut i den 81:a minuten genom ingen mindre än Mattias Rydberg-Skarps. 

Att tillägga är dock att Sirius ändå lyckades hota Tillbergas ledning när man satte fart i hemmalaget och vågade trampa på och kämpa i offensiven. Joel Wigren ledde dessa initiativ men när man är ensam blir det lätt svårt. I första halvlek syntes dock Ilja Grachev också som initiativtagare men han nådde aldrig riktigt fram hela vägen. I andra var det istället Robin Olsson som tog en del initiativ men nådde liksom Grachev inte riktigt hela vägen fram. 

Trots förlusten som naturligtvis inte var den bästa säsongsavslutning som man hade hoppats på ifrån både lagets och åskådarnas sida, jag själv hade exempelvis hoppats på att Sirius äntligen skulle slappna av och våga leka lite i sitt spel i och med att pressen om att säkra Elitseriekontraktet redan var avklarat, tog sig Sirius sin tid med att tacka av publiken med Västra Sidan i spetsen. Västra som visat ett enormt stöd och engagemang under hela säsongens gång till Sirius. 

Sista avskedet för Västra Sidan till Sirius för den här säsongen kommer dock först på torsdag då de möter Sirius i den årliga supportermatchen. Nu tackar dock jag för mig och den här säsongen.

På återseende, 
BlåSvart#23