Den senaste matchen lagen möttes var under inledningen av försäsongen. Man spelade då liksom på söndag i Västerås och uppsalalaget vann med 6-5.

- Vårt spel var inte så strukturerat, men mycket har hänt sedan dess. Vi har jobbat på spelet och blivit bättre för varje match men självklart har det hänt en hel del hos Tillberga också, säger Sirius ytterhalv Patrik Johansson.

Förra säsongen förlorade Sirius bägge mötena lagen emellan. 1-3 på bortaplan och 1-2 på hemmaplan.

- Det var målfattiga matcher där vi hade mycket bollinnehav medan de höll ett lågt spel. Vi gjorde inte våra bästa matcher mot dem men samtidigt gjorde Tillberga det bra också, förklarar Johansson.

I Sirius är backen Johan Hydling långtidsskadad och kommer missa större delen av säsongen på grund av ett ledband som gått av mellan tummen och pekfingret. Hydlings backkollega Håkan Kyller som ådragit sig en axelskada verkar dock vara på väg tillbaka, även om han inte kommer att spela än på ett tag.

- Han är med på isen och kör lite, men han har nog fortfarande några veckor kvar innan han är aktuell för spel igen, säger Johansson.

Ett annat avbräck för Sirius den här säsongen har varit hörnorna. Tränaren Magnus Berglund säger i en intervju på klubbens hemsida att han tror att laget hade tagit 4-5 poäng till om man varit effektivare i hörnskyttet.

- Vi har inte snackat så mycket om det, vi har fortsatt träna hörnor och kanske nött det lite extra de senaste träningarna, menar Johansson.

Sirius har haft ett speluppehåll sedan hemmamatchen mot Bollnäs den 19:e november - och många undrar kanske hur Blåsvart har disponerat tiden.

- Vi hade ett bra möte under torsdagen där vi gick igenom vad vi har gjort bra och vad som måste bli bättre. Träningarna har också varit bra, det är skönt att ha ordentliga träningar ett tag istället för att behöva klämma in passen mellan matcher hela tiden, förklarar Johansson.

Med sju spelade matcher utan vinst och endast två poäng ligger uppsalalaget nu sist i Elitserien. Man har tappat poäng i slutminutrar. Rasat igenom fullständigt i viktiga skeden. Men man har också spelat en strålande bandy emellanåt.

- Med tanke på omständigheterna är känslan jättebra i laget. Vi vill ju visa bandysverige vad vi går för och såklart även ta revansch mot Tillberga eftersom vi fick så dåliga resultat mot dem ifjol, säger Johansson och avslutar:

- Jag tror att vi vinner matchen, men det kommer bli tight och Tillberga kommer göra det svårt för oss.