Stillastående är nog rätt ord för att beskriva kvällens match för Sirius del, för i Vänersborg, där var det fart hela matchen igenom. Överraskningen som jag hade hoppats på kom aldrig och förändringen i spelartruppen stjälpte mer än den hjälpte. Laget tillät Vänersborg att ta sig igenom både mittfält och försvaret till Gustav i mål gång på gång. I första halvlek hela 7 gånger innan det blåstes av för halvtid. Att nämnas är dock att Vänersborgs skyttekung Jocke Hedqvist inte målade förrän i slutet av första halvlek på en hörna och att det tog ungefär lika lång tid för Hedqvist att göra mål i andra i den 87:e matchminuten. 
  Den andra halvleken såg inte bättre ut än den första. Stillastående. I slutet kan Sirius ha valt att trampa på lite extra, något som också ledde till att man fick in två mål i Vänersborgsmålet, men mer än så var det inte. Eskhult som trots blandade uppgifter faktiskt gjorde sin comeback i kvällens match visade mest initiativ i ett annat initiativlöst Sirius, men detta dock utan resultat.

Gustavs Elitseriedebut blev nog inte direkt så som han hade drömt om att den skulle bli. Men att nämnas är att de flesta av målen gjordes på frilägen, samtidigt som debutanten även drog till med ett par kanonräddningar som han ska vara riktigt stolt över. Räddningar som i sin tur gjorde att siffrorna inte drog ifrån ännu mer än de tillslut gjorde. 

Den största frågan nu är hur Olle väljer att sätta ihop truppen till nästa match mot Kalix. En match som går av stapeln redan om två dagar på Studenternas hemma i Uppsala. Kommer han att återgå till det vinnande konceptet ifrån Västeråsmatchen då Lundberg spelade libero och klarade uppdraget med bravur eller kommer Lundberg fortsättningsvis vara kvar på sin gamla plats som högerhalv?  

Inför fredagens match hade jag ett dilemma: skulle jag se på OS-invigningen eller gå på bandy? Trots kvällens resultat blev valet ändå väldigt lätt tillslut. Fredagskvällen kommer att spenderas hemma i Uppsala på Studenternas...