Under inledningen av den första halvleken var de bägge lagen näst intill jämbördiga där Sirius dock kan ha haft en större fördel. Det skapades dock chanser från båda sidor och målvakterna fick göra ett par fina räddningar vardera. 

Men Ljusdal spelar in sig mer och mer i matchen och gör också det första målet. Målet kommer efter en fast situation då den före detta blåsvarta spelaren Johan Jansson Hydling skjuter in bollen bakom Kimmo på hörna. 

Därefter följer en händelsefattig period i matchen som inte får upp något tempo förrän i halvlekens slutskede. Både Sirius och Ljusdal bjuder på varsina målchanser, båda dock utan resultat. Men under halvlekens sista ordinarie minut hakas Ljusdals Kalle Mårtensson vid ett friläge vilket leder till en straff för Ljusdal. Straffen tar den hakade Mårtensson själv och sätter in säkert bakom Kimmo. Man gick därför till halvtidsvila med 2-0, fördel Ljusdal.

Bara efter sju minuters spel i den andra halvleken kommer Ljusdals tredje mål, också detta via en fast situation. Det är Daniel Rexin som via en bentackling från Victor Lundberg fixar en straff åt Ljusdal. Mårtensson ställer återigen upp och slår in straffen lika säkert som vid den tidigare bakom Kimmo i mål. 

Ljusdals försvar kom att dominera matchen. Sirius hade svårt att komma igenom och man tvingades att spela mycket på egen planhalva då Ljusdal hela tiden låg högt uppe och pressade. Något som man kunde göra nu när man ändå var i ledningen med tre mål. 

I den 55:e minuten är Grachev nära på att reducera till 3-1 för Sirius men Ljusdals Mattias Sand hinner bryta. Därefter hinner bland annat en av Ljusdals juniorer missa ett friläge efter en enorm räddning av Kimmo i den 70:e minuten innan Grachev äntligen ska få sätta in den bakom Jimmy Svensson i Ljusdalmålet. Målet kommer efter att Grachev dribblat sig igenom Ljusdals tidigare så täta försvar i den 74:e minuten. Ett riktigt vackert spelmål helt enkelt. 

Då Thony Lindquist signalerat för timeout innan målet gjordes för Sirius blåser domaren av för detta precis efteråt. Målet och timeouten gav Sirius en riktigt nystart i matchen och bara minuten senare reducerar Sirius ytterligare till 3-2 via Mattias Widéns klubba. Sirius snabba reducering leder till att Ljusdal tappar fokus och matchbilden blir helt omställd. Detta gör så att Sirius kan lägga större press på Ljusdal och faktiskt kommer upp med sitt spel på offensiv is. 

I den 85:e minuten kommer en rättvis kvittering. Ilja Grachev fixar ett frislag åt Sirius som Mattias Hammarström slutligen förvaltar till 3-3. Därefter fortsätter Sirius att pressa och det är nära att Grachev får slå in ett ledningsmål för Sirius del på Idrottsparken i den 88:e men återigen är Jimmy Svensson där och räddar. Matchen slutar med en nervätande hörna där bollen räddas på mållinjen. Ljusdal menar att räddningen är felaktig och protesterar. Men domaren blåser av, matchen är slut och resultatet 3-3 kvarstår.  

Det här var en sådan match som jag inför den här säsongen trodde att Sirius skulle ha som handen i handsken. Men enda tills den 70:e minuten satt jag och drog mig i håret, jag ville stänga av LBK’s live-stream (cudos för den, riktigt snyggt initiativ) och gå därifrån. Vart fanns energin i Sirius, visst nog hade Sirius ännu inte gett upp, då hade inte resultatet varit som det är nu. Då hade vi inte kommit hem med en poäng. Men hur spelade man egentligen i den första halvleken och inledningsvis i den andra? Trötta skridskor och felpass dominerade Sirius spelstil under de större delarna av matchen. Precis på samma sätt som det gjorts i tidigare matcher.

Nästa onsdag möter Sirius Kalix på bortaplan, ett Kalix som inlett riktigt starkt den här säsongen. Grabbarna i Blåsvart har därför alltså en vecka på sig att reflektera över kvällens match och den tremåls upphämtning som Sirius återigen gjorde likt den de gjorde i premiärmatchen mot Kungälv. Nog gillar jag upphämtningar alltid, i matcher som denna lever jag för dem. Men jag önskar också se ett Sirius som dominerar. Inte bara under en del här och en del där, utan under hela matchen. Jag hoppas verkligen att man lyckas spela det spel som man pratar om i Sirius just nu nästa onsdag. Att man lyckas förvalta den spelstilen på isen också under en match. 

En vecka har ni nu på er tills nästa vecka grabbar. En vecka.

Kämpa på Svart och Blå.