Sirius webb-TV, kallad Sirius-TV, har till och från existerat under de senaste tre åren. Dock var det inte förrän i höstas man tog sig i kragen och bestämde sig för att ge mediet större utrymme. Patrik Johansson, spelare och marknadskoordinator i Sirius Bandy, förklarar hur det gick till:

– Inför den här säsongen tog vi ett beslut att satsa mer på Sirius-TV och jag som ansvarig för projektet började leta efter människor med Sirius hjärta som skulle vilja vara med i satsningen.

Han hittade Magdalena Carlstedt och Daniel Backeman, som nu under säsongen har jobbat med att producera klipp åt klubben – och det med bekräftad framgång.

– Vi skulle precis göra en intervju med Säleby efter bortamatchen mot Kungälv när en reporter från TV4 kom fram och skakade hand och sa att han tittat på Sirius-TV, speciellt nu inför deras tv-sändning. Han sa att tyckte vi gjorde ett jättebra jobb och att det såg proffsigt och snyggt ut, berättar Magdalena Carlstedt och fyller på:

– Det har även kommit många positiva reaktioner från supportrar som tycker att det är oerhört roligt och intressant att få en större inblick och få svar på frågor som man undrar över.
 
Intresset för Sirius-TV har vuxit sig större under säsongen och klippen snittar i skrivande stund runt 500 tittare. Drygt en tredjedel av Sirius publiksnitt på 1362, alltså.

– Vi har till den här säsongen tillsammans med vår webbleverantör, Smode, gjort en webb-TV portal på vår sida där vi samlar både våra klipp och övriga mediers klipp. Sedan har vi även en kanal på Youtube, men vår tanke är att våra supportrar och övriga intresserade ska hitta våra klipp på vår egen portal. Vi hoppas att vårt snitt kommer att öka i takt med att vi utvecklar klippen ännu mer, förklarar Patrik Johansson.

– I första hand är klippen givetvis riktade till de som håller på Blåsvart. Men även bandyintresserade människor i allmänhet kan tycka det är kul att få se matchbilder och intervjuer från både våra spelare och även övriga lags spelare vid vissa tillfällen.

Och vad det är som lockar med kanalen tror sig Magdalena Carlstedt ha fått svar på:

– Jag har hört folk som sagt att spelarna ”förmänskligas”, från att bara se dem som bandyspelare på håll på en bandyplan har man genom Sirius-TV lärt känna dem bättre.
 
Magdalena har, tillsammans med Daniel Backeman, följt med på några bortaresor i spelarbussen. Kungälv, Lidköping och Vänersborg har de hunnit med att bocka av.
 
– Killarna i laget tycker det är kul att det finns folk som till och med åker med på bortamatcher för att göra reportage om oss. Det är ju också en chans för oss spelare att ge vår syn på matcherna, menar Patrik Johansson och avslutar:
 
– Nu vid VM-uppehållet kommer det att komma upp ett klipp där man får följa laget på en bortamatch, från bussen i Uppsala till avslag i Lidköping. Ännu mer sådant kommer våra supportrar få se i framtiden.
 
Följ Sirius-TV här:
http://siriusbandy.se/web/videogalleri-ny
http://www.youtube.com/user/SiriusBandy