Trots att gårdagens match kan ha varit den sämsta underhållsmässigt som Sirius bjudit på under hela säsongen är jag väldigt glad över att den gick som den gick. Att det är klart nu, vi är kvar, vi kommer inte att behöva genomlida samma nervskakande sista omgång som i det förra kvalet. Där vi hann åka in och ur Elitserien för många gånger innan Pierre äntligen kunde rädda oss kvar. 

Denna gång var det dock Victor Lundberg som slog det sista skottet och som sköt oss in i nästa års upplaga av Elitserien. Men det är nog många som håller med om att det är Sirius andre Viktor, Viktor Broberg som är kvalets stora hjälte och att det är mycket tack vare vår veteran som vi är kvar i Elitserien även nästa säsong. 

Sirius gjorde 0-1 genom just Viktor Broberg i den 20:e minuten och behöll också denna ledning genom hela första halvlek. Det var först i den 61:a matchminuten som Patrik Styrbjörn, som var inblandad i det mesta i det första mötet lagen i mellan, kunde slå in en långboll bakom Kimmo i Siriusmålet. Därefter försvann åter igen tempot och det tog som sagt var ungefär 30 minuter innan nästa mål kom. 

Inför den sista matchen imorgon som absolut inte har någon som helst påverkan över Sirius framtid i Elitserien så känner jag att de där knutarna man har haft i magen under kvalet äntligen är borta. Äntligen får vi gå på en match hemma på Studenternas och bara njuta. Jag hoppas därför på sol och vackert väder och en härlig uppslutning ifrån Uppsalas sida. Så att vi gemensamt kan ta och tacka av vårt lag och hälsa dem lycka till inför nästa säsongs seriespel...