Det var Vetlanda som öppnade den viktiga matchen på Studenternas bäst. Redan efter sex spelade minuter kom Björn Einarsson fri med Jakob Säleby i siriusmålet, men lyckades inte göra mål. Dessförinnan hade Vetlanda haft några halvchanser, men istället kunde Sirius göra 1–0 i det efterföljande anfallet.

De 1012 personer som samlats på läktaren bjöds inte på något finlir i första halvlek. Det var tempofattigt – och Sirius hade tur som gick in i paus med resultatet 1–1. Vetlanda hade nämligen bud på fler mål.

–Det måste ha sett krampaktigt ut. Vi var riktigt stela, särskilt i första halvlek. Det kan inte ha varit så roligt att titta på, säger tvåmålsskytten Viktor Broberg till UNT och fortsätter:

– Alla var kritiska i pausen och vi kom överens om att det inte kunde fortsätta spela på det sättet. Det blev bättre i andra när vi började hitta ytor och när passen hittade rätt.

Och det var ett annat Sirius som klev ut i andra halvlek. Efter drygt 20 minuter hade man gått ifrån till 4–1 – ett underläge som var för jobbigt för Vetlanda att hämta upp. Matchen slutade 6–2 till hemmalaget, mycket tack vare fyra poäng från Viktor Broberg.

Nu väntar ett uppehåll för den stundande VM-turneringen där Sirius har med en representant i form av Christian Mickelsson. Nästa match blir därför den 8:e februari borta mot Edsbyn när Sirius fortsätter kampen om slutspel.

– Vi är egentligen mycket bättre än vad tabellen visar, säger Viktor Broberg till UNT.
 
Glöm inte att se de senaste klippen om Sirius Bandy!