Det var bortalaget Sirius som öppnade matchen bäst och hade redan efter kvarten spelad fått in två bollar bakom Patrik Hedberg i hammarbymålet. De blåsvarta uppsalakillarna hann rättvist gå ifrån till 4–1 – sen kom vändningen från Hammarby.
Det blev 4–2.
Det blev 4–3.
Det blev 4–4.
Det blev 5–4.

Stor orsak till raset var skadan som Sirius lagkapten Lars Fall ådrog sig sent i den första halvleken, vilket ledde till förändringar i laget där vissa spelare fick bekanta sig med nya miljöer. Andreas Werner tog steget ut på vänsterhalven medan speedkulan Patrik Johansson tillsatte högerhalvsposten.

– Det är så oerhört viktigt med tajmningen i bandy och även om Werner spelat vänsterhalv tidigare så tar det ett tag innan allt sätter sig, säger Sirius assisterande tränare Mats Söderman till UNT.

Blåsvart fortsatte dock kriga på, men när matchuret tickade över 90 minuter var det många supportrar som började tappa hoppet.
Då klev Christian Mickelsson fram.
På volley drog målkungen dit sin elfte fullträff för säsongen – ett mål som betydde 5–5 och en viktig pinne med hem till Uppsala i den fortsatta jakten på slutspel. Det ska dock nämnas att Rickard Koch hade ett jätteläge att i slutsekunderna avgöra matchen för Hammarby, men misslyckades.

– Oavgjort borta mot Hammarby är bra, konstaterar Söderman.