Sirius höll på att få en mardrömsstart i gårdagens bortamatch mot Edsbyn när Jonas Edling kom fri med Jakob Säleby redan efter 30 sekunder. Säleby räddade, och istället kunde Blåsvart få in ett ledningsmål två minuter senare.
 
Havleken var fortsatt svängig med lägen åt bägge håll, men det var Edsbyn som hade bäst skärpa i avsluten och gick in med en 3–2-ledning i paus trots visst spelmässigt övertag för bortalaget.
 
Sirius nyblivne världsmästare Christian Mickelsson försökte i andra halvlek gång på gång överlista landslagskollegan Anders Svensson i edsbymålet, men lyckades inte.
 
– Vi hade mycket energi i laget och i andra halvlek skapade vi jäkligt mycket, sade lagkaptenen Lars Fall till UNT efter matchen.
 
Istället kunde Mattias Hammarström stensäkert pricka in 4–2 på straff med knappa kvarten kvar att spela. Ett tungt avbräck för Sirius, som ändå fortsatte kriga och fick in ett reduceringsmål bara tre minuter senare.
Närmare än så kom man dessvärre inte, och Edsbyn kunde till slut vinna med slutsiffrorna 4–3.
 
– Det känns riktigt surt. Vi ska ha poäng. Vi var mycket bättre än Edsbyn, särskilt i andra halvlek, förklarade Gabrielsson för UNT.
 
– Vi gjorde en jättebra match. Från mitten av första halvlek till sista minuten så var vi mycket bättre än Edsbyn.


Glöm inte att se de senaste klippen om Sirius på Sirius-TV!